search
Fan van Marvel-series? Kijk dan deze keigave 'X-Men'-serie met 91% op RT
Series / Specials

Fan van Marvel-series? Kijk dan deze keigave 'X-Men'-serie met 91% op RT

Deze Marvel-serie is misschien wel de beste dat er tot nu toe is verschenen in de wereld van Marvel.

Enkele jaren geleden waren er meerdere producenten van series gebaseerd op de strips van Marvel Comics. Sinds enige tijd zijn de meeste rechten terug bij Marvel en verschijnen er - los van de Spider-Man-producties van Sony Pictures - alleen films en (animatie)series van Marvel Studios.

In 2017 verscheen van FX Networks, toen onderdeel van de voormalige Fox Entertainment Group, de serie Legion. De gelijknamige strip was de inspiratiebron van de serie die uiteindelijk tot drie seizoenen kwam.

Legion


Legion speelt zich af in een alternatieve tijdlijn van de bekende X-Men-films van 20th Century Fox. Noah Hawley, bekend van de serie Fargo, was de drijvende kracht achter deze X-Men serie.

De serie richt zich op het personage David Haller, gespeeld door Dan Stevens, die de diagnose krijgt dat hij een mutant is. Hij probeert met zijn kracht "Schizofrenie" om te gaan en komt erachter dat er veel meer aan de hand is. De serie barst uiteraard van de nodige andere mutanten.

Charles Xavier


In Legion zijn overigens voldoende andere bekendere namen te zien, zoals Rachel Keller als Sydney "Syd" Barrett, Aubrey Plaza als Lenore "Lenny" Busker en Amahl Farouk / Shadow King en Jeremie Harris als Ptonomy Wallace. In de comics is Haller de zoon van Charles Xavier, in de films gespeeld door Patrick Stewart en James McAvoy.De ontvangst van Legion is sterk met 91 procent op de Tomatometer van Rotten Tomaties. De publieksscore op dezelfde website komt tot 86 procent.

Drie seizoenen


Er zijn in totaal drie seizoenen verschenen met 27 afleveringen. Legion, te zien op Disney+, is een compleet afgeronde serie. Deze werd dus niet gecanceld door de overname van Fox door Disney.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij het met de stelling eens dat Legion misschien wel de beste Marvel-serie is?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen