search
Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten
Films / Specials

Nieuwe sciencefictionfilm moet Netflix deze week in vuur en vlam zetten

Biônicos is een Braziliaanse scifi-film over een dystopische toekomst gedomineerd door technologie.

Biônicos is de eerste Braziliaanse scifi-film geproduceerd door Netflix. Op woensdag 29 mei wordt het sciencefictiongenre op de streamingdienst uitgebreid met deze Braziliaanse Netflix Original. Biônicos voert je mee naar het dystopische jaar 2035, waarin technologie de wereld drastisch heeft veranderd.

De Braziliaanse film werd geregisseerd door Afonso Poyart. Naast regisseur is hij ook producent en schrijver. Zijn speelfilmdebuut maakt hij eerder met de film 2 Coelhos. Verder heeft hij nog meer films op zijn naam staan waaronder Solace, een mysterythriller.

Dystopie


Stel je voor: het is 2035 en de wereld staat compleet in het teken van technologie. Deze dystopische toekomst toont een wereld waarin robotica zo ver is gevorderd dat paralympische atleten de nieuwe supersterren van de sportwereld zijn geworden.

Maria, een jonge vrouw met een passie voor sport en een droom om haar oudere zus te verslaan, ziet in deze technologische vooruitgang een kans om haar ambitie waar te maken. Echter, om deze droom te verwezenlijken moet Maria een duister pad bewandelen.

São Paulo


De rol van Maria wordt vertolkt door Jessica Córes. Verder bestaat de cast uit Gabz, Bruno Gagliasso, Miguel Falabella, Emily Nayara en andere acteurs.De opnames begonnen al in 2022 en vonden voornamelijk plaats in het bruisende São Paulo, Brazilië. Iconische locaties zoals de neo-Gotische São Paulo-kathedraal, de Martinelli-wolkenkrabber en het modernistische Edifício Copan van Oscar Niemeyer werden gebruikt om de dynamische en visueel aantrekkelijke setting van de film te creëren.

Netflix


Deze Braziliaanse sciencefictionfilm speelt zich af in een samenleving die wordt gedomineerd door geavanceerde technologieën en de bijbehorende ethische dilemma's. Vanaf morgen is deze meeslepende film te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je de trailer van Biônicos hebt gekeken, denk je dan: kijken!

 • Ja, eigenlijk wel!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben niet overtuigd

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen