search
Acteur uit 'Stranger Things' onthult hoeveel dollar hij betaald kreeg
Series / Featured

Acteur uit 'Stranger Things' onthult hoeveel dollar hij betaald kreeg

Acteren kan lucratief zijn, zo blijkt uit de beloning die deze acteur kreeg.

Salarissen in beroemde series kunnen duizelingwekkend hoog zijn. Een minder bekende acteur komt niet in de buurt van de miljoenen die A-sterren krijgen, maar kan er desondanks een leuk zakcentje aan overhouden.

Tristan Spohn speelde de rol van Two in Stranger Things. Hij was in vijf afleveringen van het vierde seizoen te zien en zat samen met Eleven (Millie Bobby Brown) in het laboratorium in Hawkins. Op zijn eigen Youtube-kanaal doet hij uit de doeken hoeveel hij betaald kreeg voor zijn rol.

Drie categorieën


Spohn legt uit dat er drie categorieën rollen zijn: hoofdrol, vaste rol en gastacteur. Als Two zat hij in deze laatste categorie en het duurde zo'n drie maanden om zijn afleveringen te filmen.

Hij onthult dat hij ongeveer $ 15.000 per aflevering kreeg. Hier moest hij natuurlijk belasting over betalen en zijn agent kreeg ook een percentage. De $ 10.000 dollar per aflevering die Spohn vervolgens overhield, betekent dat hij na drie maanden acteren in Stranger Things zo'n $ 50.000 op zijn rekening mocht bijschrijven.

Residuals


Spohn kreeg niet zoveel uitgekeerd wat streamingopbrengsten van Stranger Things betreft. Deze zogeheten 'residuals' pakten een stuk hoger uit voor een andere acteeropdracht. Spohn speelde in één aflevering in FBI, waarvoor hij bovenop zijn salaris van $ 10.000 hetzelfde bedrag aan residuals opstreek.Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat deze onbekendere acteurs te weinig verdienen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen