search
Disney+ komt met nieuwe thrillerserie 'The Veil': dodelijk spel tussen twee gewiekste spionnen
Series / Specials

Disney+ komt met nieuwe thrillerserie 'The Veil': dodelijk spel tussen twee gewiekste spionnen

Miniserie 'The Veil' vol spannende actie is vanaf deze week te zien.

Op Disney+ verschijnt deze week de nieuwe thrillerserie The Veil. Wij beantwoorden 5 vragen over de serie, zodat jij weet of je deze moet gaan kijken of niet.

Waar gaat The Veil over?


De serie gaat over twee vrouwen die door een missie op elkaar zijn aangewezen en verwikkeld raken in een dodelijk spel, vol met zowel leugens als waarheid. Ze reizen van Londen naar Istanbul.

Eén van hen heeft echter een geheim in haar bezit, dat de ander moet onthullen. Als dit niet op tijd gebeurt, zullen er duizenden levens verloren gaan.

Wie heeft de serie gemaakt?


The Veil is gemaakt door Steven Knight, die je onder andere kunt kennen van Peaky Blinders Het is inmiddels de vierde serie die Knight heeft gemaakt met FX Productions. Vorig jaar maakte hij samen met het bedrijf nog de serie Great Expectations, gebaseerd op het boek van Charles Dickens.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrol van Imogen Salter wordt gespeeld door de bekende actrice Elisabeth Moss (The Handmaids Tale, Mad Men). Daarnaast zien we Yumna Marwan als Adilah El Idrissi, Dali Benssalah als Malik Amar, Josh Charles als Max Peterson en Thibault de Montalembert als Magritte.Hoe lang is de serie?


The Veil is een miniserie, wat betekent dat de gehele serie zal bestaan uit één seizoen. Dit seizoen bestaat uit 6 afleveringen.

Voor wie is dit een aanrader?


Deze serie is een aanrader voor liefhebbers van thrillers vol spionage en actie, met een politiek randje. Ook is de serie perfect voor fans van actieseries met vrouwelijke hoofdpersonages.

The Veil is vanaf vrijdag 31 mei te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Veil: Denk jij dat je deze spionagethriller gaat kijken?

 • Ja, ziet er goed uit

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niets voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen