search
Deze 'Game of Thrones'-personages overleefden alle moordaanslagen
Series / Specials

Deze 'Game of Thrones'-personages overleefden alle moordaanslagen

Twee direwolves overleven alle acht seizoenen van Game of Thrones.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones staat bekend als serie vol moord en bloedvergieten. De makers waren niet bang om belangrijke personages dood te laten gaan. Dat deze twee personages alle afleveringen hebben overleefd wist je misschien nog niet.

In de allereerste aflevering worden er een stel direwolf pups gevonden. De reuzenwolven zijn het symbool van Huis Stark, dus mogen ze blijven.

Twee direwolves


Ieder Stark-kind mag een direwolf adopteren. De kinderen moeten de pups zelf opvoeden en ontwikkelen hierdoor een sterke band met hun dier. Alleen de wolven van Arya Stark en Jon Snow overleven.

Arya noemt haar wolf Nymeria. De wolf lijkt al snel ten dode opgeschreven, nadat ze de vervelende Joffrey bijt. Nymeria vlucht voor het dier vermoord kan worden. Daarom wordt de wolf van Sansa, genaamd Lady, vermoord.

Nymeria


Nymeria vlucht en sluit zich aan bij een roedel wilde wolven. De wolf overleeft alle seizoenen en wordt uiteindelijk de leider van de roedel. Ze kiest ervoor om de roedel trouw te blijven, ook wanneer ze Arya op een dag weer tegenkomt.Net als Nymeria overleeft ook de direwolf van Jon Snow alle seizoenen. Ghost is net als zijn baasje Jon Snow een buitenbeentje. De wolf is albino en valt dus op door zijn witte vacht en rode ogen.

Ghost


Ghost blijft Jon de gehele serie trouw. De wolf wijkt bijna niet van zijn zijde, al verliezen de karakters elkaar soms door onvoorziene omstandigheden. Jon en Ghost sluiten zich uiteindelijk aan bij Tormund en de Wildlings, ze vertrekken naar het land achter de muur.

Alle acht seizoenen van hitserie Game Of Thrones zijn te streamen via HBO Max. De serie scoort 89% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zie jij deze wolven graag nog eens terug samen met andere 'personages' uit Game of Thrones?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen