search
'House of the Dragon'-showrunner belooft groot verschil met 'Game of Thrones': ''ze hadden toen geen helicopters''
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-showrunner belooft groot verschil met 'Game of Thrones': ''ze hadden toen geen helicopters''

De makers van de 'Game of Thrones'-prequel kiezen voor realisme.

Over ruim twee weken is het eindelijk zover: dan gaat het tweede seizoen van House of the Dragon van start. Met de startlijn in zicht sijpelen er steeds meer details door over de nieuwe afleveringen.

Voorganger Game of Thrones kreeg aanvankelijk veel lof vanwege het realisme van de serie. In vroegere seizoenen was dat realisme dan ook zeker aanwezig, maar in latere seizoenen des te minder.

Seizoen 8


In het beruchte seizoen 8 bijvoorbeeld werd het machtige Dothraki-leger van Daenerys Targaryen vrijwel compleet afgeslacht tijdens de strijd om Winterfell door de White Walkers en hun dodenleger. Later in het seizoen was het complete leger opeens terug van weggeweest.

Ook leken hele legers opeens bijna te kunnen teleporteren. In eerdere seizoenen moesten legers lang reizen om ergens te komen. Aan het einde van de serie verplaatsten ze zich uit het niets van de ene naar de andere locatie.

Ryan Condal


House of the Dragon kiest voor meer realisme. Dat blijkt uit een interview met showrunner Ryan Condal in Entertainment Weekly. ''Het ding met de middeleeuwen is dat oorlogen heel langzaam gaan'', legde Condal uit. ''Iemand grijpt de troon, maar dan heb je niet opeens helikopters die verschijnen en mariniers droppen in vijandelijk gebied. Je moet een leger opbouwen.''16 juni


Goed nieuws dus voor fans die hielden van het realisme van de vroegere Game of Thrones. Vanaf 16 juni begint House of the Dragon seizoen 2 op HBO Max. Ter opwarming kijk je daar momenteel ook
seizoen 1.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: House of the Dragon is de perfecte opvolger van Game of Thrones

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen