search
Deze direct herkenbare thrillerserie uit 2020 moest een streamingdienst lanceren: gingen allebei ten onder
Series / Nieuws

Deze direct herkenbare thrillerserie uit 2020 moest een streamingdienst lanceren: gingen allebei ten onder

'The Fugitive' werd gemaakt voor het streamingplatform Quibi dat minder dan een jaar heeft bestaan.

Er bestaan al zoveel streamingdiensten dat het soms moeilijk kiezen is. In april 2020 werd het streamingplatform Quibi gelanceerd, maar het werd gesloten in december 2020 nadat het de verwachtingen voor het aantal abonnees niet had gehaald. Een van de series die gemaakt werd voor Quibi is The Fugitive, dat ook een grote flop was.

The Fugitive is een actie-thrillerserie geregisseerd door Stephen Hopkins en ontwikkeld door Nick Santora. Geklasseerd als een hedendaagse update van de televisieserie uit 1963 en de filmadaptatie uit 1993, maar met nieuwe personages, dient het als de vijfde release in de gelijknamige franchise.

Verhaal


De cast van The Fugitive bestaat uit Boyd Holbrook, Natalie Martinez, Tiya Sircar, Brian Geraghty, Genesis Rodriguez, Shareeka Epps, Daniel David Stewart, Kiefer Sutherland en Glenn Howerton. De afleveringen duren tussen de zes en negen minuten, zoals bedoeld was op Quibi. In totaal duurt de hele serie 1 uur en 51 minuten.

The Fugitive volgt Mike Ferro (Holbrook), een arbeider die in een metrostation in Los Angeles zit wanneer er in daar een bom ontploft. Hij wordt ten onrechte beschuldigd door de pers. Terwijl hij zich zorgen maakt over zijn vrouw en 10-jarige dochter, overtuigen gebrekkig bewijs en een sensatiebeluste journalist iedereen van zijn schuld. Mike moet zijn onschuld bewijzen door de echte dader te ontmaskeren voordat de politieagent die het onderzoek leidt hem kan arresteren. Mike's leven en gezin staan op het spel terwijl hij verandert in - The Fugitive.

Flop


The Fugitive bleek een grote flop en kreeg negatieve reacties. De serie heeft dan ook een lage score van 20% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Kiefer Sutherland doet wat hij kan, maar zelfs Jack Bauer zelf kan The Fugitive niet redden van de rommelige verhaallijn."Ook de korte afleveringen werden niet zo geliefd bij het publiek dat The Fugitive een score van 59% gaf op Rotten Tomatoes. Dit is ook een van de redenen waarom Quibi niet werkte. De dienst was gericht op een jonger publiek, met content in afleveringen van zo'n 10 minuten genaamd "quick bites" (waarbij de naam Quibi is afgeleid van "QUI-ck BI-tes"). Maar de jongeren waren daar niet op aan het wachten. Quibi was net als The Fugitive een grote flop en moest na minder dan een jaar worden stopgezet.

Kijken?


The Fugitive is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij ooit van deze serie gehoord?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen