search
Deze iconische 'Star Wars'-personages hoef je NIET te verwachten in 'The Acolyte'
Series / Nieuws

Deze iconische 'Star Wars'-personages hoef je NIET te verwachten in 'The Acolyte'

De showrunner van de nieuwste 'Star Wars'-serie tempert de verwachtingen.

Na lang wachten is sinds deze week eindelijk de nieuwe Star Wars-serie The Acolyte te zien op Disney+. Fans kunnen momenteel de eerste twee afleveringen van de serie bekijken.

The Acolyte speelt zich af in een interessante periode in het Star Wars-universum. Het verhaal begint aan het eind van het tijdperk van de High Republic, ongeveer een eeuw voor The Phantom Menace.

High Republic


In dat tijdperk waren sommige klassieke Star Wars-personages nog niet geboren, zoals Obi-Wan Kenobi. Jedi-meester Yoda was echter in zijn jonge jaren. De logische vervolgvraag is: zien we Yoda wellicht terug in The Acolyte?

In een interview met Comicbook.com geeft showrunner Lesley Headland een duidelijk antwoord. ''Ik zou geen toestemming krijgen van Lucasfilm'', zei ze. ''Dus nee, helaas niet.'' Ook andere bestaande personages verschijnen volgens Headland niet in de serie.

Disney+


Een teleurstellend nieuwtje dus voor Yoda-fans. De eerste twee episodes van The Acolyte zijn nu te zien op Disney+. Tot en met 16 juli zullen de resterende afleveringen daar wekelijks verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: The Acolyte is juist een verfrissende Star Wars-serie

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen