search
Onverwachte fantasyserie op HBO Max pakt de volle 100% op Rotten Tomatoes: "De beste soort prequel"
Series / Specials

Onverwachte fantasyserie op HBO Max pakt de volle 100% op Rotten Tomatoes: "De beste soort prequel"

In 'Gremlins: Secrets of the Mogwai' gaat Gizmo op zoek naar zijn familie en zien we de oorsprong van de Mogwai.

Toen er een animatieserie werd aangekondigd over de Gremlins, was niet iedereen meteen enthousiast. Maar uiteindelijk bleek Gremlins: Secrets of the Mogwai toch een groot succes, met zelfs 100% op Rotten Tomatoes.

In Amerika verscheen Gremlins: Secrets of the Mogwai in 2023. De serie is een prequel voor de film Gremlins uit 1984 en de sequel Gremlins 2: The New Batch uit 1990. In tegenstelling tot de films, is de nieuwe serie geanimeerd.

Gizmo


De serie speelt zich af in het Shanghai van de jaren 20 van de twintigste eeuw en focust op hoe de 10-jarige Sam Wing de jonge Mogwai genaamd Gizmo ontmoet. Samen met de jonge straatdief Elle maken Sam en Gizmo gevaarlijke reizen door het Chinese platteland.

Op hun reizen komen ze bijzondere wezens en entiteiten tegen uit de Chinese folklore, met wie ze soms ook in gevecht moeten gaan. Hun doel is om Gizmo terug te brengen naar zijn familie. Onderweg komen ze echter een oude schat tegen, die voorkomt in legendes.

Leger van Gremlins


Ze worden achterna gezeten door de industrialist Riley Greene, die op zoek is naar meer macht. Met zijn groeiende leger van kwaadaardige Gremlins zit hij Sam, Elle en Gizmo op de hielen.Volgens David Reddish van MovieWeb is Gremlins: Secrets of the Mogwai de beste soort prequel: "een die een achtergrondverhaal uitbreidt, een origineel verhaal vertelt en grenzeloos aanvoelt in termen van potentieel".

Schattigste fantasiepersonage


"Het beste van alles is dat Gizmo zijn plaats opnieuw opeist als een van de schattigste – en meest moedige – fantasiepersonages uit de popcultuur". Op Rotten Tomatoes krijgt de serie de perfecte score van 100%.

Helaas is Gremlins: Secrets of the Mogwai nog niet in Nederland te bekijken, maar waarschijnlijk verschijnt de serie binnenkort op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij het eerste seizoen van Gremlins: Secrets of the Mogwai gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen