search

Ons nieuws van dinsdag 11 juni 2024

Sylvester Stallone deelt een flinke klap uit op de set van zijn serie 'Tulsa King'
Series / Video/clip/featurette

Sylvester Stallone deelt een flinke klap uit op de set van zijn serie 'Tulsa King'

77 jaar en Sylvester Stallone weet nog altijd hoe hij zijn vuisten moet gebruiken.

Rocky en Rambo-acteur Sylvester Stallone is klaarblijkelijk nog steeds niet te oud om mensen in elkaar te rossen op de set van een van zijn vele producties.

Nu zien we hem tekeer gaan op de set van Tulsa King, waarvoor hij op dit moment het tweede seizoen opneemt. Tulsa King, in Nederland te zien op SkyShowtime, is een van de eerste tv-series waar Sly aan meewerkt.

De 77-jarige Stallone weet van geen ophouden en een pensioen zal er wel nooit van komen. De gespierde acteur speelt in Tulsa King de rol van Dwight "The General" Manfredi, een maffiabaas die naar Tulsa wordt verbannen. Daar start hij gewoon weer een nieuwe misdaadfamilie.

Vechtersbaas


Uiteraard is Stallone's "The General" een vechtersbaas en dat zagen we al in het eerste seizoen. In het tweede seizoen gaat hij ermee door. Stallone deelde een korte video op Instagram om dat te bewijzen.

"Silence is golden #TulsaKing," zijn de woorden van Stallone bij de beelden die al flink zijn bekeken. Meer dan 130 duizend mensen zagen de video van de acteur. "Zelfs Dwight is een 'southpaw'!" reageert iemand gevat.

Tulsa King


Als je het eerste seizoen van Tulsa King nog moet kijken, dan kun je dat alsnog doen op SkyShowtime. Het tweede seizoen moet in september dit jaar starten op de streamingdienst. Hieronder de video van Stallone.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel Netflix-kijkers stemmen af op een waargebeurd verhaal: "de film die 2020 verdiende"
Films / Netflix Kijktip

Veel Netflix-kijkers stemmen af op een waargebeurd verhaal: "de film die 2020 verdiende"

De romantische dramafilm 2 Hearts staat gelijk hoog in de Netflix top 10.

Op dit moment staan er heel wat actiefilms in de Netflix Top 10. Toch weet een romantische dramafilm zich te nestelen tussen al het geweld. De film 2 Hearts komt binnen op de tweede plaats in de lijst.

2 Hearts komt uit 2020 en is geregisseerd door Lance Hool. Netflix omschrijft de film met woorden als Aangrijpend, Ontroerend en Geloof en spiritualiteit. Je ziet rollen van minder bekende acteurs als Jacob Elordi, Adan Canto en Tiera Skovbye.

Wisselend ontvangen


De film was niet succesvol bij de critici. De Tomatometer staat op slechts 17 procent. Het publiek is opvallend veel positiever gestemd. De publieksscore op Rotten Tomatoes staat op 87 procent en op de IMDb zijn we een 6,2.

"Eerlijk gezegd is 2 Hearts het drama dat dit jaar verdient. Eentje die veelbelovend begint voordat het afdaalt in waanzin," schrijft Anne T. Donahue van Globe and Mail over de film uit het coronajaar 2020.

Bekijk op Netflix


Sinds afgelopen zaterdag staat 2 Hearts op Netflix. Als je de film wil kijken, dan vind je deze hier op Netflix.Waar gaat de film over? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Twee parallelle liefdesverhalen. De student Chris en de rijke rum-erfgenaam Jorge ontmoeten elkaar door een opmerkelijke speling van het lot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en indrukwekkende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien
Series / Nieuws

4 verborgen en indrukwekkende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien

Mocht je op zoek zijn naar wat nieuws, hebben we weer vier topseries voor je geselecteerd.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogten. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze iets voor jou?

UnstableVorig jaar kwam Rob Lowe met deze komedieserie naar Netflix. Seizoen twee is onderweg, wat betekent dat Netflix tevreden is met de serie. Zo ook het publiek, daar het op Rotten Tomatoes een score van 80% krijgt.

Achter elke geniale biotechnicus staat briljant personeel uit het laboratorium, zonder wie het bedrijf niet kan bestaan. In de werkplek-komedieserie Unstable schitteren onder anderen Rob Lowe en Sian Clifford.Gossip GirlDeze tienerserie kan op behoorlijke goede cijfers rekenen. Het krijgt een hele goede 84% op Rotten Tomatoes. Er staan maar liefst zes seizoenen van deze serie op Netflix.

Een groep zeer bevoorrechte leerlingen op een privéschool in Manhattan lijkt in Gossip Girl met alles weg te komen. Maar een anonieme blogger bekijkt elke stap die ze zetten.The SinnerOp Netflix staan maar liefst vier seizoenen van deze mysterieuze dramaserie. Op de Tomatometer scoort het een uitstekende 92%. Zeker de moeite waard dus.

In een klein plaatsje in New York zoekt een gekwelde detective in The Sinner naar antwoorden op verbijsterende misdaden terwijl hij worstelt met zijn eigen demonen.One Day at a TimeDit is zeker zo'n serie die niet iedereen kent, maar wel ontzettend goed gewaardeerd is. Zowel publiek als critici zijn lovend van de serie en is met 99% net één puntje verwijderd van de perfecte score op Rotten Tomatoes. Bekijk alle afleveringen op Netflix.

In de remake van de klassieke serie One Day at a Time zorgt een recent alleenstaande Cubaans-Amerikaanse moeder voor haar tienerdochter en oudere zoon, samen met haar ouderwetse moeder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte fantasyserie op HBO Max pakt de volle 100% op Rotten Tomatoes: "De beste soort prequel"
Series / Specials

Onverwachte fantasyserie op HBO Max pakt de volle 100% op Rotten Tomatoes: "De beste soort prequel"

In 'Gremlins: Secrets of the Mogwai' gaat Gizmo op zoek naar zijn familie en zien we de oorsprong van de Mogwai.

Toen er een animatieserie werd aangekondigd over de Gremlins, was niet iedereen meteen enthousiast. Maar uiteindelijk bleek Gremlins: Secrets of the Mogwai toch een groot succes, met zelfs 100% op Rotten Tomatoes.

In Amerika verscheen Gremlins: Secrets of the Mogwai in 2023. De serie is een prequel voor de film Gremlins uit 1984 en de sequel Gremlins 2: The New Batch uit 1990. In tegenstelling tot de films, is de nieuwe serie geanimeerd.

Gizmo


De serie speelt zich af in het Shanghai van de jaren 20 van de twintigste eeuw en focust op hoe de 10-jarige Sam Wing de jonge Mogwai genaamd Gizmo ontmoet. Samen met de jonge straatdief Elle maken Sam en Gizmo gevaarlijke reizen door het Chinese platteland.

Op hun reizen komen ze bijzondere wezens en entiteiten tegen uit de Chinese folklore, met wie ze soms ook in gevecht moeten gaan. Hun doel is om Gizmo terug te brengen naar zijn familie. Onderweg komen ze echter een oude schat tegen, die voorkomt in legendes.

Leger van Gremlins


Ze worden achterna gezeten door de industrialist Riley Greene, die op zoek is naar meer macht. Met zijn groeiende leger van kwaadaardige Gremlins zit hij Sam, Elle en Gizmo op de hielen.Volgens David Reddish van MovieWeb is Gremlins: Secrets of the Mogwai de beste soort prequel: "een die een achtergrondverhaal uitbreidt, een origineel verhaal vertelt en grenzeloos aanvoelt in termen van potentieel".

Schattigste fantasiepersonage


"Het beste van alles is dat Gizmo zijn plaats opnieuw opeist als een van de schattigste – en meest moedige – fantasiepersonages uit de popcultuur". Op Rotten Tomatoes krijgt de serie de perfecte score van 100%.

Helaas is Gremlins: Secrets of the Mogwai nog niet in Nederland te bekijken, maar waarschijnlijk verschijnt de serie binnenkort op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste beelden uit de scifi-serie 'Silo': flink wat spanning in het tweede seizoen
Series / Foto's

De eerste beelden uit de scifi-serie 'Silo': flink wat spanning in het tweede seizoen

Apple TV+ plaatst zowel foto's als een teaser waarop gehint wordt op de verdere gebeurtenissen.

De bejubelde scifi-serie Silo keert terug met een seizoen dat de nodige spanning belooft. Op X zijn nu de eerste foto's te bekijken, naast een clip waarin Bernard (Tim Robbins) de bewoners van de silo stevig toespreekt.

De foto's kun je hier bekijken. Juliette (Rebecca Ferguson) begaf zich aan het einde van het eerste seizoen naar buiten en deed een onverwachte ontdekking.

Opzet


Het eerste seizoen nam uitgebreid de tijd om het mysterie rondom de ondergrondse gemeenschap op te zetten. Inmiddels weten we dat er zeer waarschijnlijk meerdere silo's zijn.

In de slotaflevering zag Juliette niet alleen de resten van een stad in de verte, maar ook de nodige 'kraters' die duiden op het bestaan van andere silo's. Het lijkt er dus op dat de wereld van Silo op het punt staat een stuk groter te worden.

Startdatum?


De officiële startdatum is op dit moment nog niet bekend, maar het is wel de bedoeling dat we het tweede seizoen dit jaar nog te zien krijgen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

De teaser voor Silo kun je vanaf 0:37 bekijken:Je kunt Silo streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de geliefdste series ooit keert terug op Disney+: alweer seizoen 20
Series / Specials

Een van de geliefdste series ooit keert terug op Disney+: alweer seizoen 20

Het einde van 'Grey's Anatomy' is nog niet in zicht: seizoen 20 verschijnt deze week.

Grey's Anatomy is deze week terug, voor alweer het 20e seizoen. Wij geven antwoord op 5 belangrijke vragen.

Waar hield het vorige seizoen op?


In seizoen 19 vond het meest schokkende vertrek uit de serie plaats: Meredith Grey (Ellen Pompeo) verhuisde naar Boston. Daarnaast besloot ook haar zus Maggie (Kelly McCreary) Seattle te verlaten. We zagen een groep nieuwe stagiairs hun intrede maken.

De grote cliffhanger van het seizoen was dat Teddy (Kim Raver) haar eigen symptomen van tandpijn negeerde en in elkaar zakte in de operatiekamer.

Wie zien we terug in dit seizoen?


Het grootste deel van de cast die een rol had in het vorige seizoen en niet vertrokken is, zien we ook in het nieuwe seizoen. Arizona (Jessica Capshaw) en Nico (Alex Landi) keren als verrassing weer terug in de serie. Daarnaast zal Meredith in de serie aanwezig blijven, al is het enkel als gastrol.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 20?


Het plot is nog geheim, maar een aantal dingen kunnen we raden. De cliffhanger zal natuurlijk als eerste behandeld worden, waardoor we erachter komen wat er precies met Teddy aan de hand is. Ook zullen de consequenties van Merediths keuzes een rol spelen dit seizoen.Hoe lang gaat de serie nog door?


Hoewel Grey's Anatomy al enorm lang loopt en de kwaliteit door de jaren heen wisselend was, is het einde nog niet in zich. De succesvolle serie is al vernieuwd voor een 21e seizoen.

Hoeveel afleveringen zijn er?


Vanwege de schrijversstakingen in Hollywood is dit seizoen korter dan de meeste andere seizoenen. Met slechts 10 afleveringen is dit het kortste seizoen sinds het eerste, dat 9 afleveringen had.

Seizoen 20 van Grey's Anatomy is vanaf 13 juni te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Strijdende en bekvechtende verleiders veroveren Netflix en bestormen de top 10
Series / Netflix Kijktip

Strijdende en bekvechtende verleiders veroveren Netflix en bestormen de top 10

De realityserie Perfect Match doet het weer goed op de grootste streamingdienst.

Netflix heeft naast de vele films en series ook realityseries en uiteraard ontbreken daarbinnen de datingshows niet. In Perfect Match zien we weer de nodige bekvechtende verleiders. Het tweede seizoen staat nu op #7 in de Netflix Top 10.

De datingshow Perfect Match werd bedacht door Chris Coelen en het eerste seizoen debuteerde in februari 2023. Opvallend aan de serie is dat we deelnemers zien die eerder te zien waren in andere realityshows van Netflix.

Ontvangst
Perfect Match is niet de best ontvangen datingshow. Op IMDb staat de serie op een 5,9 na slechts tweeduizend stemmen. Critici waren wisselend positief. Zo schrijft Tara Ariano van Vanity Fair: "Netflix' zalig domme Perfect Match is ideaal om vanuit de achtergrond mee te kijken. We bedoelen dat als compliment!"

"Perfect Match van Netflix is ​​een opwindende, volkomen belachelijke serie... een serie die er niets om geeft of jij of iemand anders het alleen maar lui en luchtig vermaak vindt," schreef EJ Dickson van Rolling Stone. Gigi Fong van Hyperbae noemde de show de "Hunger Games of Dating".

Nu op Netflix
Het tweede seizoen van Perfect Match staat nu deels op Netflix en je kunt de eerste zes van de in totaal tien afleveringen hier kijken.De synopsis: Stellen die bewijs leveren dat ze bij elkaar passen, mogen beslissen over andere matches in deze strategische en verleidelijke datingwedstrijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dol op Freddy Krueger? Dan moet je deze serie gezien hebben!
Series / Specials

Dol op Freddy Krueger? Dan moet je deze serie gezien hebben!

'Freddy's Nightmares' is een spin-off van de 'A Nightmare on Elm Street'-filmreeks.

Freddy Krueger is een van de bekendste en populairste slechteriken in horrorfilms. De A Nightmare on Elm Street-filmreeks is iconisch met de eerste film die uitkwam in 1984, geschreven en geregisseerd door Wes Craven. Daarna volgden een aantal films, maar daarnaast ook een televisieserie.

Die serie is Freddy's Nightmare en liep van 1988 tot 1990, gedurende twee seizoenen, met in totaal 44 afleveringen. Het is een horror-anthologieserie, losjes gebaseerd op de filmreeks A Nightmare on Elm Street, die bestaat uit een reeks opzichzelfstaande horrorverhalen. De serie werd geregisseerd door Tobe Hooper, de bedenker van de The Texas Chainsaw Massacre-franchise.

Freddy Krueger


Freddy's Nightmares wordt gepresenteerd door Freddy Krueger, die net als in de films gespeeld wordt door Robert Englund. Hij introduceert elk verhaal aan de kijker en verschijnt soms tijdens het verhaal om de situatie toe te lichten. Hij speelt echter maar zelden een actieve rol in het verhaal, hoewel er gesuggereerd wordt dat de gebeurtenissen in elk verhaal wel indirect zijn schuld zijn.

Elke aflevering bevat twee verhalen, waarvan het tweede verhaal meestal voortbouwt op een personage dat in het eerste verhaal een kleine rol speelde. Dit maakt Freddy's Nightmares uniek. Het enige wat de verhalen met elkaar gemeen hebben is dat ze zich, net als de films, allemaal afspelen in de fictieve stad Springwood, Ohio.

Laag budget


Plannen voor een serie over A Nightmare on Elm Street bestonden al sinds de eerste film, maar door de moorddadige aard van Freddy Krueger leek dit onmogelijk. Freddy zou de meeste hoofdrolspelers hebben gedood en niemand zou nog overblijven. Daarom besloten de producers een anthologieserie te maken, waarbij elke aflevering gebruikmaakt van een nieuw verhaal en een nieuwe groep acteurs.Vanwege het laag budget konden de producers geen bekende acteurs en actrices inhuren voor de serie. Er werden vooral debuterende acteurs gebruikt die tot dusver alleen voor theater hadden gewerkt. Enkele van de acteurs werden later beroemd. Zo heb je onder andere Kyle Chandler, Morris Chestnut, Eva LaRue, Lori Petty, Tim Russ en Brad Pitt.

Star Trek


Er zijn in Freddy's Nightmares een paar leuke Star Trek-verwijzingen. Zo heet de psycholoog in de serie Dr. Picard, net als Captain Picard uit Star Trek: The Next Generation (1987). Russ, die Dr. Picard speelde, ging later de rol van Commander Tuvok spelen in Star Trek: Voyager (1995).De A Nightmare on Elm Street-franchise bestaat intussen uit negen films, een televisieserie (Freddy's Nightmares) en boeken. De laatste film kwam uit in 2010 en voorlopig blijft het ook de laatste film in de franchise. Maar er wordt al een paar jaar gepraat over een mogelijke volgende film en zelfs een serie. Het is nog afwachten of er effectief iets nieuws komt.

Kijken?


Freddy's Nightmares is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd en blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De belangrijkste nieuwkomer in 'The Boys' gaat ons flink verrassen
Series / Specials

De belangrijkste nieuwkomer in 'The Boys' gaat ons flink verrassen

In aanloop naar de première wordt eindelijk meer bekendgemaakt over Morgans personage.

De fans moesten ongelooflijk veel geduld hebben wat Jeffrey Dean Morgans rol in het vierde seizoen van The Boys betreft. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd aangekondigd dat de populaire acteur in de satirische serie te zien zal zijn.

Op 13 juni is het zover en wordt het lange wachten beloond. In een interview met SFX licht showrunner Eric Kripke alvast een tipje van de sluier op. Morgans personage wordt een bondgenoot van Billy Butcher (Karl Urban). De laatstgenoemde heeft nog een aantal maanden te leven en kan dringend hulp gebruiken bij de taak die voor hem ligt.

Zwaargewichten


Morgans personage was al te zien op foto's en in de laatste trailer. Er lijkt sprake te zijn van een kameraadschappelijke verhouding tussen de twee, maar Kripke maakt duidelijk dat de rol dieper gaat dan dat. Kripke: "Wat hulp aan Butcher betreft speelt hij een cruciale rol. Hij voegt iets onmisbaars toe als je Butchers doelen voor ogen hebt". Deze cryptische omschrijving van de showrunner kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. Butchers partner is strategisch sterk of hij is zelf een supe.

Het mysterieuze personage heeft een belangrijke plaats in de dynamiek van het seizoen. "Ik denk dat het publiek wegloopt met ze. Het is fantastisch om dit tweetal in actie te zien en de manier waarop ze elkaar aanvullen. Het is net alsof je naar twee zwaargewicht boksers zit te kijken. De manier waarop ze sparren is domweg fantastisch," besluit Kripke. Bij deze uitspraak vraag je je af of Butcher zijn sparringpartner al langer kent.

Belangrijke verhaallijn


Binnenkort komen we te weten hoe het tweetal elkaar kent en wat Butchers partner in huis heeft wat vaardigheden betreft. Uit de hints van de showrunner kunnen we in elk geval concluderen dat Morgans personage een belangrijke verhaallijn heeft in het vierde seizoen. Zowel hijzelf als Urban zijn twee ervaren acteurs, dus we kunnen erop rekenen dat de nodige spetterende scènes in het verschiet liggen.Seizoen 4 van The Boys is vanaf 13 juni te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt onverwacht een van zijn best ontvangen series
Series / Nieuws

HBO Max cancelt onverwacht een van zijn best ontvangen series

De serie Tokyo Vice stond er goed op, maar na het tweede seizoen is het over en uit.

De stekker gaat helaas regelmatig uit goed ontvangen series. Nu valt die eer weer ten deel aan een prima misdaadserie van HBO Max. Een 8,0 op de IMDb en 89 procent op Rotten Tomatoes is klaarblijkelijk onvoldoende waard.

De streamingdienst met vaak heel wat kwaliteitsseries gaat namelijk niet verder met Tokyo Vice. Na twee seizoenen is het over en uit voor de misdaadserie die dus overwegend goed ontvangen is.

Michael Mann


Het nieuws werd afgelopen weekend onthuld tijdens de PGA's Produced By-conferentie in Los Angeles. De serie is dan wel gecanceld, maar heeft wel een waardig einde gekregen dat vooraf gepland was. Dit zei uitvoerend producent J.T. Rogers.

HBO Max keurde het vooraf al niet goed dat het eerste seizoen en werd afgerond met meerdere cliffhangers en het tweede seizoen kreeg twee afleveringen om het verhaal waardig af te sluiten.

Toch hoop?


"We weten dat er nog meer te vertellen is," zeiden Rogers en HBO Max-programmabaas Sarah Poul in een gezamenlijke verklaring. "Natuurlijk gaan we zien wat de toekomst brengt, maar we zijn dankbaar dat we dit verhaal tot nu toe op Max hebben kunnen delen."De grauwe serie en stevige misdaadserie werd geproduceerd door Heat en Ferrari-regisseur Michael Mann. Wil je de twee seizoenen van Tokyo Vice graag zien? Je vindt ze uiteraard gewoon op HBO Max.

Tokyo Vice


In de serie, met hoofdrollen voor Ansel Elgort en Ken Watanabe, verhuist de Amerikaanse journalist Jake Adelstein naar de Japanse hoofdstad Tokio, waar hij na het toelatingsexamen als eerste gaijin komt te werken bij de Meicho Shimbun, een grote krant. Hij begint onderaan de ladder en raakt na een reeks incidenten bevriend met de doorgewinterde politiedetective Katagiri.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze LEGO-set van een historische scifi-serie is nu 3 tot 4 keer zo duur
Series / Specials

Deze LEGO-set van een historische scifi-serie is nu 3 tot 4 keer zo duur

De IDEAS-set van Doctor Who wordt nu aangeboden voor driehonderd euro.

Onder het label IDEAS verschijnen regelmatig unieke LEGO-sets die gebaseerd zijn op tv-series. In 2015 debuteerde er een set van de serie Doctor Who, tegenwoordig te zien op Disney+. De set is een supergedetailleerde versie van de beroemde TARDIS.

De LEGO-versie van de tijdmachine van Doctor Who verscheen in oktober 2015 en bestaat uit 623 bouwsteentjes. De alternatieve titel is: "Reis door de tijd met deze LEGO® Ideas Doctor Who set inclusief TARDIS, controlekamer, Clara Oswald, Daleks en een Huilende Engel."

Tijdmachine


De tijdmachine is ontworpen door Andrew Clark en de set is gebaseerd op de blauwe politie-telefooncel waarin een Time Lord - de Doctor - rondreist. De set bestaat uit heel wat leuke details en vier minifiguren.

Dit zijn de Elfde Doctor, de Twaalfde Doctor, Clara Oswald en een Huilende Engel. Ook krijg je er twee kwaadaardige Daleks bij. De TARDIS inclusief de controlekamer is 14 centimeter hoog, 16 centimeter breed en 23 centimeter diep. Alle details staan gewoon op de website van LEGO.

Uitverkocht


Hoewel de set uitverkocht is, kun je deze nog steeds via verschillende online platformen kopen. Maar let op! De oorspronkelijke adviesprijs was zo'n 65 euro en nieuwe sets worden nu voor bijna 200 euro aangeboden.Wil je de TARDIS en Doctor Who in actie zien, dan vind je de serie nu op Disney+.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met levensgevaarlijke 'Carmen' uit de misdaadserie 'Penoza'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met levensgevaarlijke 'Carmen' uit de misdaadserie 'Penoza'?

Monic Hendrickx is vooral bekend door haar rol als Carmen in 'Penoza', maar wat heeft ze daarna gedaan?

Van 2010 tot 2017 was Monic Hendrickx te zien als de gevreesde Carmen in de Nederlandse misdaadserie Penoza. Ze hernam deze rol nog een laatste keer in 2019 in de film Penoza: The Final Chapter, die de vijf seizoenen van de serie afsloot. Maar hoe gaat het nu met Hendrickx en wat doet ze tegenwoordig?

Hendrickx werd bekend door haar titelrollen in de films De Poolse bruid (1998) en Nynke (2001), waarmee ze haar eerste twee Gouden Kalveren opleverden. Beide films waren de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar werden uiteindelijk niet genomineerd.

Australië


Zus & Zo (2002), waarin ze ook de hoofdrol speelde, was wel genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film, maar de prijs ging toen naar Nowhere in Africa. Ook voor haar hoofdrol als Martje Portegies in Het zuiden (2004) ontving Hendrickx een Gouden Kalf.

In 2008 won ze in Australië de Inside Film Award en de AFI Award voor haar rol in Unfinished Sky. In deze Australische remake van De Poolse bruid speelde ze, net als in het origineel, een buitenlandse vluchteling, ditmaal een illegale Afghaanse immigrante.

Penoza


Het is in 2010 dat Hendrickx nog bekender werd door haar hoofdrol als Carmen van Walraven-de Rue in de misdaadserie Penoza, waarvoor ze in 2010 een Beeld en Geluid Award ontving, en in 2013 haar vierde Gouden Kalf, ditmaal in de categorie beste actrice in een dramaserie.Ze speelde de rol van Carmen in alle vijf seizoenen van Penoza totdat de serie eindigde in 2017. Hendrickx zou in 2019 wel nog voor een laatste keer de rol van Carmen spelen in de film Penoza: The Final Chapter. Dat jaar was ze ook te zien in onder andere de dramafilm God Only Knows, de Belgisch-Nederlandse serie Grenslanders en de serie Heirs of the Night.

Verdere carrière


Na Penoza bleef Hendrickx acteren in zowel films als series. Zo was ze te zien als mevrouw Brasschaat in de Belgische komische misdaadfilm H4Z4RD (2022), speelde ze in de film Only You en kon je haar horen in de Nederlandse versie van de animatiefilms The Addams Family (2019) en The Addams Family 2 (2021) als Morticia Addams. Hendrickx zorgde ook voor de Nederlandse stem van Mama Beer in De gelaarsde kat 2: De laatste wens (2022).Een van haar meer recente grote rollen is die van Claudia Bouman in de film Ferry en Ferry: de serie. Zij speelt de zus van Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers. Daarnaast kon je Hendrickx ook zien in de Belgische dramaserie Geldwolven (2022), de Belgisch-Nederlandse sciencefictionserie Arcadia en de Nederlandse oorlogsdramaserie De Joodse Raad.

Toekomst


De Joodse Raad, die uitgezonden werd op de Evangelische Omroep (EO) in maart 2024, is voorlopig het laatste project waarin Hendrickx te zien was. Maar je zal haar binnenkort opnieuw zien in Arcadia, dat vernieuwd werd voor een tweede seizoen. Ze zal haar rol als Cato Christiaans hernemen. Er komt ook een tweede Ferry-film, maar het is niet bekend of ze terugkeert als Claudia.

Bekijk op instagram


Hendrickx heeft dus na Penoza al heel wat andere projecten gedaan en denkt nog niet aan stoppen. Je kan Hendrickx zien als Carmen in Penoza die te vinden is op NPO Plus. Ferry de film en de serie kan je bekijken op Netflix, Arcadia kan je vinden op NPO Plus en De Joodse Raad is ook te bekijken op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'The Outlaws' heeft 100% Tomatometer: "spannende avonturen en gevaren" in het nieuwe seizoen
Series / Nieuws

De serie 'The Outlaws' heeft 100% Tomatometer: "spannende avonturen en gevaren" in het nieuwe seizoen

Seizoen 3 van The Outlaws verdient een perfecte score van critici op Rotten Tomatoes.

In 2021 ging er een gloednieuwe thriller in première: The Outlaws. Deze serie werd al snel populair en binnen enkele jaren werd de serie verlengd met een derde seizoen. Kan seizoen 3 het succes van de eerste twee seizoenen evenaren? Critici geven hun eerlijke mening.

The Outlaws vertelt het verhaal van zeven vreemden die hun straf uitvoeren in Community Payback. Hier vinden ze een zak met geld, maar de eigenaren hiervan zijn uiterst gevaarlijk.

Rotten Tomatoes-score


Deze serie heeft critici op Rotten Tomatoes helemaal omver geblazen. Critici geven de serie een perfecte score van 100% (op het moment van schrijven), terwijl kijkers iets voorzichtiger zijn. Volgens hen verdient de serie een score van 64%.

"[Deze] komische thriller is zowel waanzinnig grappig als listig opgebouwd. Het beste van alles zijn de personages", aldus Jasper Rees van Daily Telegraph (UK).

Charme en misdaad gaan hand in hand


Ook Johnny Loftus van Decider is erg positief over seizoen 3 van The Outlaws: "Seizoen 3 van The Outlaws is de misdaadserie net zo charmant als ooit tevoren met een nieuwe reeks spannende avonturen en gevaren."Volgens criticus Ben Gibbons van Screen Rant is seizoen 3 het beste seizoen tot nu toe: "De perfect uitgevoerde humor en de hoge inzet van deze duistere komedie zorgen voor het beste seizoen tot nu toe."

HBO Max


The Outlaws is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.