search
Aangrijpend, maar bikkelhard: kijk het voortreffelijk film nu ook op streaming
Films / Specials

Aangrijpend, maar bikkelhard: kijk het voortreffelijk film nu ook op streaming

Nieuwe biografische sportfilm The Iron Claw over de tragische worstelfamilie Von Erichs op Prime Video.

Vanaf vandaag, zaterdag 15 juni, staat er een nieuwe biografische sportfilm op je te wachten op Prime Video. The Iron Claw laat het verhaal zien van de Von Erichs en de tragiek die bij de familie komt kijken.

De regie van de film lag in de handen van niemand minder dan Sean Dunkin. Dunkin, de Canadees-Amerikaanse regisseur, heeft meerdere prijzen op zijn naam staan en is onder andere verantwoordelijk voor de films Martha Marcy May Marlene uit 2011, The Nest uit 2020 en dus The Iron Claw uit 2023.

Verhaal


De film speelt zich af eind jaren 70 en begin jaren 80 en draait om de ogenschijnlijk vervloekte Von Erichs, een beroemde worstelfamilie. Vader Fritz, een voormalige worstelaar, begeleidt zijn zonen Kevin, Kerry, David en Mike in de uitdagende wereld van professioneel worstelen.

De Von Erich-zoons maken naam, maar hun succes wordt overschaduwd door tragedie. Fritz, de vader, toont een voorkeur voor een van zijn zonen, wat spanning en rivaliteit binnen de familie veroorzaakt.

Cast


Zac Efron speelt Kevin Von Erich, de oudste zoon die het familie-erfgoed voortzet in de ring. Jeremy Allen White vertolkt Kerry Von Erich. Harris Dickinson speelt David Von Erich, terwijl Stanley Simons de rol van de jongste broer, Mike Von Erich, op zich neemt.De filmopnames startten in oktober 2022 en het resultaat werd positief ontvangen. Op Rotten Tomatoes behaalde de biografische sportfilm een score van 89%. De Critics Consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "The Iron Claw is krachtig geacteerd en diep ontroerend. De film eert het op feiten gebaseerde verhaal met drama waarin de verkenning van de familiebanden net zo aangrijpend is als de actie in de worstelring."

Prime Video


Benieuwd geworden? Goed nieuws: vanaf nu is de film eindelijk te zien op Prime Video, lekker thuis op de buis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Iron Claw gezien en was je onder de indruk?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen