search
Deze vergeten oorlogsserie scoort 100% op Rotten Tomatoes: "Kijkers houden bij elke stap hun adem in"
Series / Specials

Deze vergeten oorlogsserie scoort 100% op Rotten Tomatoes: "Kijkers houden bij elke stap hun adem in"

'Valley of Tears' is een Israëlische oorlogsserie uit 2020 die draait om de slag op de Golanhoogvlakte tijdens de Jom Kipoer-oorlog.

Ongeveer 40 jaar geleden was er in Israël de Jom Kipoer-oorlog. In 2020 werd er een miniserie gemaakt die zich afspeelt tijdens die oorlog. Valley of Tears bestaat uit tien afleveringen en werd bedacht door Ron Leshem. Het was tot dan toe de duurste Israëlische serie en kreeg op Rotten Tomatoes een perfecte score.

Valley of Tears draait om de slag op de Golanhoogvlakte tijdens die oorlog. De serie kreeg de titel Valley of Tears omdat dit de naam is die is gegeven aan een gebied op de Golanhoogten nadat het de plaats werd van een grote veldslag tijdens de Jom Kipoer-oorlog van 1973.

Verhaal


Valley of Tears is geregisseerd door Yaron Zilberman met in de hoofdrollen Aviv Alush, Joy Rieger en Lior Ashkenazi. De serie speelt zich af tijdens de Jom Kipoer-oorlog van oktober 1973, waarbij Israël werd verrast door een gezamenlijke aanval van Egypte in het zuiden en Syrië in het noorden. De eerste dagen leek het er op dat Israël de oorlog ging verliezen.

De serie neemt kijkers mee achter de linies en in de harten en geesten van soldaten op de slagvelden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van drie personages die in het hart van de strijd en oorlog worden geworpen, waarvan de effecten bedwelmend en verslavend zijn.

Duurste Israëlische serie


De ontwikkeling van de serie duurde ongeveer een decennium en de opnames vonden plaats over een periode van 52 dagen. Vaak werd Valley of Tears opgenomen op daadwerkelijke slagveldlocaties, waardoor er op een gegeven moment de opnames drie weken werden stilgelegd vanwege nabijgelegen gevechten in Syrië.Valley of Tears wordt beschreven als een van de duurste televisieseries in Israël, waarbij geavanceerde technologieën werden gebruikt om de veldslagen na te bootsen, inclusief de Slag om de Valley of Tears. De kosten per aflevering bedroegen een miljoen dollar. Een tweede seizoen, dat zich richt op de Libanonoorlog van 1982, is in de maak.

Perfecte score


In Israël brak Valley of Tears kijkcijferrecords en ook daarbuiten was het een groot succes. Zo heeft de serie op Rotten Tomatoes een perfecte score van 100%. Bill Brioux van Brioux.tv had het volgende te zeggen over Valley of Tears:"Je hoeft niet uit het Midden-Oosten te komen om je in deze serie te kunnen verdiepen. Je zou denken dat het volgen van ondertiteling de spanning zou verminderen, maar nee. Het zien van de woorden vergroot juist de onrust; het lezen van hun gezichten vertelt je nog meer. Kijkers houden bij elke stap hun adem in."

Kijken?


Wil je Valley of Tears zien? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Valley of Tears is een ijzersterke serie

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen