search
Deze spannende en creepy serie was misschien nog wel beter dan de film
Series / Specials

Deze spannende en creepy serie was misschien nog wel beter dan de film

'Bates Motel' gaat over de tienerjaren van de beroemde fictieve moordenaar Norman Bates.

Alfred Hitchcocks Psycho is een van de meest iconische horrorfilms ooit. Maar wist je dat er ook een serie is gemaakt over de moordenaar Norman Bates en zijn moeder, die enorm goed scoort?

De psychologische horror-dramaserie Bates Motel verscheen in 2013 en is gebaseerd op de personages uit Roberts Blochs roman Psycho. Daarnaast is het een hedendaagse prequel voor Hitchcocks bewerking van datzelfde boek uit 1960.

Tienerjaren


Bates Motel gaat over de tienerjaren van seriemoordenaar Norman Bates. Na de dood van zijn vader koopt zijn moeder Norma Bates een motel in een schattig kuststadje, zodat zij en haar zoon een nieuwe start kunnen maken.

Norman is eerst terughoudend, maar langzaam begint hij zich meer open te stellen en vrienden te maken. Zijn moeder, met wie hij een intens hechte relatie heeft, helpt hem hierbij. Niet alle buurtbewoners zijn echter even blij met de komst van de familie Bates.

Freddie Highmore


We zien gedurende de seizoenen hoe de mentale gezondheid van Norman steeds verder achteruit gaat en hoe hij gevaarlijk wordt voor de mensen om hem heen. Zijn moeder doet er alles aan om hem en anderen tegen hem te beschermen, al lijkt dit probleem te groot voor haar om op te lossen.De hoofdrol van Norman wordt gespeeld door Freddie Highmore, die je kunt kennen als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 en als Shaun in de serie The Good Doctor. Ook zien we in de serie Vera Farmiga (The Conjuring, Orphan) als Norma en Olivia Cooke (House of the Dragon, Thoroughbreds) Emma.

SkyShowtime


De serie liep tot 2017 en kreeg 5 seizoenen. De serie scoort ontzettend goed, met een score van 93% op Rotten Tomatoes en een 8,1/10 op de IMDb.

Benieuwd geworden naar de serie? Bates Motel is te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Bates Motel spannender dan de originele film Psycho?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen