search
Deze epische en veelbelovende serie moet je in juli gaan kijken
Series / Specials

Deze epische en veelbelovende serie moet je in juli gaan kijken

De historische serie 'Those About to Die' is vanaf volgende maand te zien op Prime Video.

Het is binnenkort eindelijk zover: de veelbelovende serie Those About to Die gaat in première. Wij beantwoorden vijf vragen, zodat jij weet wat je van de serie kunt verwachten.

Waar gaat Those About to Die over?


Those About to Die speelt zich af in het Oude Rome en laat ons een deel van de stad zien dat nog niet vaak is getoond. We zien hoe de vieze zaak van het entertainen van de massa in zijn werk ging, waarbij het publiek kreeg wat ze het liefste wilden zien: bloed.

De serie speelt zich af in het jaar 79 na Christus. De bevolking wordt tevreden gehouden door entertainment als gladiatorengevechten en wagenrennen. Het Colosseum wordt gebouwd om aan de groeiende verwachting van het publiek te voldoen.

Waar is het verhaal op gebaseerd?


Het verhaal van Those About to Die is gebaseerd op de gelijknamige non-fictie klassieker van Daniel P. Mannix. Deze kwam uit in 1958 en geeft inzicht in de Romeinse geschiedenis, specifiek de levens van gladiatoren.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we verschillende bekende gezichten. De beroemde Britse acteur Anthony Hopkins speelt de rol van de Romeinse keizer Vespasianus, die regeerde van het jaar 96 tot 79. Daarnaast is Iwan Rheon, bekend van zijn rol als Ramsay in Game of Thrones, te zien als Tenax.Wie zijn de makers van de serie?


De serie is geregisseerd door de Duitse rampenfilm regisseur Roland Emmerich (Godzilla, The Day After Tomorrow) en Marco Kreuzpaintner (Summer Storm, Bodies). Daarnaast werd de serie ontwikkeld door schrijver en producer Robert Rodat (Saving Private Ryan).

Voor wie is dit een aanrader?


Voor liefhebbers van historische series, in het specifiek over de Romeinse tijd, is dit uiteraard een serie die je niet gemist mag hebben. Ook is dit een aanrader wanneer je graag kijkt naar films en series vol ruwe actie en zwaardgevechten, waaronder Game of Thrones, Gladiator, Vikings en Barbarians.

Those About to Die is vanaf 19 juli te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Those About to Die: zit jij al klaar?

 • Ja, zeker zien!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, lijkt me niets

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen