search
Mysterieuze scifi-serie op Netflix wordt sterk bekeken en staat direct op #3 in de top 10
Series / Netflix Kijktip

Mysterieuze scifi-serie op Netflix wordt sterk bekeken en staat direct op #3 in de top 10

De nieuwe Netflix Original Supacell zet zijn klauwen in de Netflix Top 10.

De nieuwe Britse Netflix-serie Supacell van bedenker, schrijver en regisseur Rapman, tevens bekend als rapper, wordt na zijn debuut afgelopen donderdag direct goed bekeken. De scifi-serie staat namelijk gelijk op de derde plaats in de Netflix Top 10.

De serie bestaat uit zes afleveringen en gaat over een groep ogenschijnlijk gewone zwarte mensen uit Zuid-Londen, die onverwachts superkrachten ontwikkelt.

Scifi-mysterie


Netflix omschrijft de serie met woorden als Ontroerend, Scifi-mysterie en Anthologie en volgens de streamingdienst moet je 16 jaar of ouder zijn om de serie te mogen kijken. De afleveringen duren zo'n 50 tot 60 minuten.

Met rollen van Tosin Cole (Doctor Who), Adelayo Adedayo (The Responder) en Eddie Marsan (Ray Donovan) staat de Tomatometer op Rotten Tomatoes voorlopig op de volle 100 procent. De score op IMDb is wat minder sterk, met een 6,0 na ruim duizend stemmen.

Geen zoveelste superheldenverhaal


"In plaats van het zoveelste superheldenverhaal is dit een verhaal dat het genre gebruikt om te onderzoeken hoe macht - de aanwezigheid, de afwezigheid, de ontkenning ervan - van invloed is op zwarte levens in een maatschappij die nog steeds vol is van vooroordelen en ongelijkheid," schrijft Dan Einav van Financial Times.Wil je Supacell graag zien? Je vindt de serie nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Supacell: ga jij deze serie kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen