search
Galadriel wordt vervangen in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Specials

Galadriel wordt vervangen in 'The Rings of Power' seizoen 2

De showrunners lichten hun gewaagde stap toe in een interview met Total Film.

In augustus keert The Rings of Power terug en wordt het verhaal van de Tweede Era voortgezet. J.D. Payne en Patrick McKay blijken een specifieke visie te hebben over het vertellen van het verhaal. Galadriels (Morfydd Clark) verhaallijn heeft volgens het tweetal een natuurlijk verloop laten zien in het debuutseizoen.

In het tweede seizoen ligt de nadruk vooral in de manier waarop Saurons macht in Midden-aarde toeneemt. Celebrimbor (Charles Edwards) wordt in dit verband voor het karretje van Sauron (Charlie Vickers) gespannen. De getalenteerde Elf-smid in Eregion wordt, zonder dat hij zich hiervan bewust is, door Sauron overgehaald om een unieke ring te smeden. Galadriels rol was in het eerste seizoen groter, waardoor ze nu wat meer naar de achtergrond verdwijnt.

Centrale dynamiek


Sauron als personage wordt vooral gekenmerkt door het feit dat zijn hang naar totale controle hem fataal wordt. Payne en McKay vertelden in hun gesprek met Total Film hoe ze dit naar het scherm willen vertalen.

"[De verhouding tussen Celebrimbor en Sauron] wordt de centrale relatie in dit seizoen. De dynamiek richt zich op bedrog, manipulatie en corruptie," aldus de showrunners. Het voordeel van deze invalshoek is dat de makers meer vrijheid hebben in het vormgeven van de Elf-smid. Celebrimbor is minder bekend dan Galadriel waardoor er automatisch minder verwachtingen zijn in vergelijking met de bekendere Galadriel.

'Hoe' in plaats van 'wat'


De verhaallijn draait dus voornamelijk om het 'hoe' en niet zozeer om het 'wat'. Celebrimbor is tenslotte niet op de hoogte van Saurons ware identiteit. McKay gaf aan Empire aan dat het tweede seizoen "steeds meer één verhaal wordt, dat laat zien hoe Saurons opkomst iedereen beïnvloedt". Galadriel heeft daarin uiteraard een plaats maar zal niet meer zo sterk op de voorgrond staan als in het debuutseizoen. Galadriel stuurde in het debuutseizoen een deel van het plot aan, maar zal in het tweede seizoen een minder centrale rol innemen.Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.

LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Rings of Power keert terug op 29 augustus terug: zit jij al klaar?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen