search
Krachtige miniserie van Netflix kijk je in één weekend uit: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken"
Series / Specials

Krachtige miniserie van Netflix kijk je in één weekend uit: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken"

Ontsnappen aan armoede is niet zo makkelijk als het lijkt.

Stephanie Land schreef een boek over haar ervaringen als alleenstaand ouder die onder de armoedegrens leeft. Haar verhaal werd een bestseller en is verfilmd voor Netflix als Maid. De hoofdrollen worden gespeeld door Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood) en Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral). Land was tevens co-producent voor de serie, een taak die ze deelde met Margot Robbie.

Het drama is vrij eenvoudig in de zin dat dit het verhaal laat zien van Alexandra "Alex" Russell (Margaret Qualley), die als jonge moeder haar partner Sean (Nick Robinson) verlaat. Om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning moet Alex laten zien dat ze een vast inkomen heeft. Ze is genoodzaakt om een baan te nemen als schoonmaakster en leeft in de tussentijd in een opvang. Maid telt tien afleveringen en laat Alex' worsteling zien om uit de onderklasse te ontsnappen.

Onderaan de ladder


De jonge vrouw woont in de staat Washington en droomt ervan om te gaan studeren in Montana. Alex wil schrijfster worden en de bacheloropleiding hiervoor gaan volgen. Ze staat echter helemaal onderaan de ladder en moet er allereerst voor zorgen dat ze met haar tweejarige dochtertje Maddy een fatsoenlijke woning krijgt. Het werken in de schoonmaak is zwaar en ze wordt onderbetaald, maar betere opties heeft ze op dat moment niet.

Alex heeft contact met haar moeder Paula (Andie MacDowell), een hippie-achtige vrouw met een bipolaire stoornis. Ex-partner Sean is allesbehalve uit beeld, aangezien hij de volledige voogdij over hun dochtertje wil. Hij spant hiertoe een rechtszaak aan, waardoor Alex moet zien te bewijzen dat ze geen slechte ouder is. Op haar werk ontwikkelt ze een goede band met haar cliënt Regina (Anika Noni Rose), die haar een hart onder de riem steekt. Al die tijd houdt ze contact met de universiteit in de Amerikaanse staat Montana, om een studiebeurs te krijgen.

Beste programma


Het verhaal laat zien welke barrières iemand tegenkomt die een beter bestaan voor zichzelf wil opbouwen. Maid kreeg nominaties voor zowel de Prime Time Emmy Award als de Golden Globe Award. The American Film Institute noemde de serie een van de beste programma's van 2021. Op de Tomatometer geeft het publiek een stevige 86% en criticus Alexandra MacAaron gaf aan dat iedereen "verplicht [zou moeten] kijken".Maid kun je streamen op Netflix.

Ook interessant
Deze spannende Netflix-thriller uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Met bijna iedere dag wel een nieuw seizoen van een bestaande serie of een compleet nieuwe serie of film barst het op Netflix van...
Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij dat iedereen Maid zou moeten kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen