search

Ons nieuws van maandag 8 juli 2024

Duistere trailer 'Agatha All Along' van Marvel Studios: vervolg op 'WandaVision'
Series / Trailer

Duistere trailer 'Agatha All Along' van Marvel Studios: vervolg op 'WandaVision'

Na Deadpool & Wolverine is het tijd voor Marvel Cinematic Universe, een spin-off van WandaVision.

Na de serie Echo is het over een paar maanden tijd voor de volgende serie van Marvel Studios. Dit keer zien we het vervolg op WandaVision, de eerste serie binnen het Marvel Cinematic Universe. Hieronder zie je de trailer voor Agatha All Along.

Agatha All Along bestaat uit negen afleveringen en zal in september van start gaan. De serie heeft rollen voor Kathryn Hahn als Agatha Harkness, Aubrey Plaza als Rio Vidal, Joe Locke als Billy Kaplan en Patti LuPone als Lilia Calderu.

Heksen


Net als Scarlet Witch is Agatha Harkness een heks. In WandaVision verloor ze haar krachten die ze in Agatha All Along weer wil terugvinden. Dit doet ze met een groep uiteenlopende handlangers.

De trailer onthult niet alleen een aantal komische fragmenten maar ook een reeks duidelijk duistere beelden. We zien een soort duivel, maar ook een scène die rechtstreeks uit de film Poltergeist lijkt te komen.

September


Op 18 september gaat Marvels Agatha All Along met twee afleveringen in première op Disney+. De fans kunnen tot die tijd Deadpool & Wolverine in de bioscoop kijken, die vanaf 26 juli op het witte doek te zien is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Top of flop: is de nieuwe scifi-serie 'Sunny' een hit of een teleurstelling?
Series / Specials

Top of flop: is de nieuwe scifi-serie 'Sunny' een hit of een teleurstelling?

Critici prijzen Sunny, een duistere komedie gebaseerd op The Dark Manual van Colin O'Sullivan.

De laatste tijd worden er heel veel boeken verfilmd en het is hierdoor soms lastig om bij te houden welke serie de moeite waard is om te kijken. Critici op Rotten Tomatoes kunnen een grote hulp zijn bij deze beslissing. In dit artikel kom je erachter wat zij werkelijk denken van Suny.

Deze opkomende duistere komedie is gebaseerd op het boek The Dark Manual van Colin O'Sullivan. Katie Robbins, de maker van Sunny, kreeg de moeilijke taak om dit boek om te toveren in een bingewaardige serie. Is dit eigenlijk wel gelukt?

Rotten Tomatoes


Sunny vertelt het verhaal van Suzie. Haar man en zoon verdwijnen plots wanneer een vliegtuig op mysterieuze wijze crasht. Om haar te helpen met haar verdriet krijgt Suzie een gedomesticeerde robot van het bedrijf van haar man.

Deze eigenaardige serie valt goed in de smaak bij critici op Rotten Tomatoes. Zij geven Sunny namelijk een score van 90% (op het moment van schrijven), wat dus betekent dat de serie een 'top' is.

Gedurfde cinematografie


Door het verhaal van Sunny had de serie al snel apart over kunnen komen, maar dat is volgens Hayley Spencer van London Evening Standard totaal niet het geval: "Gedurfde cinematografie, een [...] hartverwarmende uitvoering van Jones. [Het is] een verhaal dat zich ontvouwt als een mysterie."Ook Dan Einav van Financial Times is enthousiast over de richting waarin de serie ingeslagen is: "Waar de serie gemakkelijk had kunnen verworden tot gimmicks of onheilspellend commentaar over onze relatie met technologie, slaagt Katie Robbins, de maker, erin de zaken doordacht, grappig en onvoorspelbaar te houden."

Apple TV+


Sunny is vanaf 10 juli te streamen op Apple TV+. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische film uit 1984 wordt nu overklast door briljante Netflix-serie
Series / Specials

Deze iconische film uit 1984 wordt nu overklast door briljante Netflix-serie

'Cobra Kai' is een vervolg op de 'Karate Kid'-films uit de jaren 80.

De Karate Kid-films waren een groot succes in de jaren 80. De eerste kwam uit in 1984 en er volgden twee sequels in 1986 en 1989. Bijna 30 jaar na de derde film, The Karate Kid Part III, kwam er de serie Cobra Kai, dat een vervolg geeft aan deze films.

Cobra Kai is gemaakt door Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg, en werd oorspronkelijk uitgebracht op YouTube Red / YouTube Premium voor de eerste twee seizoenen. Daarna verhuisde het naar Netflix vanaf het derde seizoen, nadat YouTube had besloten te stoppen met het produceren van originele gescripte programma's.

Verhaal


De hoofdrollen in Cobra Kai worden vertolkt door Ralph Macchio en William Zabka, die hun rollen als Daniel LaRusso en Johnny Lawrence uit de film The Karate Kid uit 1984 en de vervolgen opnieuw oppakken. Cobra Kai speelt zich dertig jaar na The Karate Kid af en volgt Johnny, die besluit de Cobra Kai karate dojo te heropenen.

Ook te zien in de serie zijn onder andere Courtney Henggeler, Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo, Peyton List, Vanessa Rubio en Dallas Dupree Young. Martin Kove, Yuji Okumoto, Thomas Ian Griffith en Sean Kanan vertolken ook opnieuw hun rollen uit de films.

Nieuw leven in franchise


Toen de serie werd aangekondigd, werd het door velen afgedaan als weer een onnodige Hollywood-revival van een lang overleden franchise met nostalgische waarde en dat het zou floppen. Het feit dat het in première ging op YouTube Red, een dienst die moeite had om voet aan de grond te krijgen tegen streaminggiganten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime, hielp ook niet.Toen Cobra Kai in première ging, prezen recensenten het als een goed geschreven serie die erin slaagt de nostalgie in balans te brengen met nieuwe energie en dynamische personages. De eerste aflevering werd op de eerste dag door 5,4 miljoen kijkers bekeken. De serie werd binnen een week snel verlengd voor een tweede seizoen, uiteindelijk opgepikt door Netflix, en wordt gezien als een voorbeeld van hoe een slapende franchise op de juiste manier nieuw leven kan worden ingeblazen.

Zesde en laatste seizoen


Cobra Kai werd dus uiteindelijk een groot succes. Het bestaat intussen uit vijf seizoenen die allemaal positief ontvangen werden. Elk seizoen heeft een score van boven de 90% op Rotten Tomatoes, met het eerste seizoen dat zelfs een perfecte score heeft van 100%.Cobra Kai komt nu op zijn einde met het zesde en laatste seizoen dat er aankomt. Dit zesde seizoen werd gesplitst in drie delen van elk vijf afleveringen, waarvan het eerste deel op 18 juli zal verschijnen. Deel twee komt uit op 28 november en het derde en laatste deel in 2025.

Kijken?


Wil je Cobra Kai zien? Je kan de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krachtige miniserie van Netflix kijk je in één weekend uit: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken"
Series / Specials

Krachtige miniserie van Netflix kijk je in één weekend uit: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken"

Ontsnappen aan armoede is niet zo makkelijk als het lijkt.

Stephanie Land schreef een boek over haar ervaringen als alleenstaand ouder die onder de armoedegrens leeft. Haar verhaal werd een bestseller en is verfilmd voor Netflix als Maid. De hoofdrollen worden gespeeld door Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood) en Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral). Land was tevens co-producent voor de serie, een taak die ze deelde met Margot Robbie.

Het drama is vrij eenvoudig in de zin dat dit het verhaal laat zien van Alexandra "Alex" Russell (Margaret Qualley), die als jonge moeder haar partner Sean (Nick Robinson) verlaat. Om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning moet Alex laten zien dat ze een vast inkomen heeft. Ze is genoodzaakt om een baan te nemen als schoonmaakster en leeft in de tussentijd in een opvang. Maid telt tien afleveringen en laat Alex' worsteling zien om uit de onderklasse te ontsnappen.

Onderaan de ladder


De jonge vrouw woont in de staat Washington en droomt ervan om te gaan studeren in Montana. Alex wil schrijfster worden en de bacheloropleiding hiervoor gaan volgen. Ze staat echter helemaal onderaan de ladder en moet er allereerst voor zorgen dat ze met haar tweejarige dochtertje Maddy een fatsoenlijke woning krijgt. Het werken in de schoonmaak is zwaar en ze wordt onderbetaald, maar betere opties heeft ze op dat moment niet.

Alex heeft contact met haar moeder Paula (Andie MacDowell), een hippie-achtige vrouw met een bipolaire stoornis. Ex-partner Sean is allesbehalve uit beeld, aangezien hij de volledige voogdij over hun dochtertje wil. Hij spant hiertoe een rechtszaak aan, waardoor Alex moet zien te bewijzen dat ze geen slechte ouder is. Op haar werk ontwikkelt ze een goede band met haar cliënt Regina (Anika Noni Rose), die haar een hart onder de riem steekt. Al die tijd houdt ze contact met de universiteit in de Amerikaanse staat Montana, om een studiebeurs te krijgen.

Beste programma


Het verhaal laat zien welke barrières iemand tegenkomt die een beter bestaan voor zichzelf wil opbouwen. Maid kreeg nominaties voor zowel de Prime Time Emmy Award als de Golden Globe Award. The American Film Institute noemde de serie een van de beste programma's van 2021. Op de Tomatometer geeft het publiek een stevige 86% en criticus Alexandra MacAaron gaf aan dat iedereen "verplicht [zou moeten] kijken".Maid kun je streamen op Netflix.

Ook interessant
Deze spannende Netflix-thriller uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Met bijna iedere dag wel een nieuw seizoen van een bestaande serie of een compleet nieuwe serie of film barst het op Netflix van...
Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk snel: Netflix haalt populaire oorlogsfilm binnenkort uit het aanbod
Series / Specials

Kijk snel: Netflix haalt populaire oorlogsfilm binnenkort uit het aanbod

Dit is je laatste kans om deze populaire, maar hartverscheurende oorlogsfilm te kijken.

Er komen deze zomer heel veel nieuwe films en series op Netflix, maar helaas verdwijnen er ook elke week weer veel pareltjes. Deze week wordt de hartverscheurende oorlogsfilm The Pianist verwijderd. Wil je deze nog zien, dan is deze week je laatste kans.

The PianistThe Pianist is in 2002 uitgekomen, onder de regie van Roman Polanski (The Tenant) en het script van Ronald Harwood. De film is gebaseerd op het autobiografische boek van de Poolse Holocaustoverlevende Władysław Szpilman.

De film volgt het verhaal van de beroemde pianist Szpilman (Adrien Brody). Hij woont in Warschau wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en wordt door de strenge regels van de nazi's gedwongen om in een getto te wonen. Wanneer hij gescheiden wordt van zijn familie, moet hij alleen vechten voor zijn leven.Laatste kans: tot en met 14 juli op Netflix

Laatste kans


Bekijk hieronder de volledige lijst van alle films en series die deze week worden verwijderd.

 • Whiskey Tango Foxtrot (2016) - 11 juli
 • Abducted in Plain Sight (2017) - 14 juli
 • Blue Thunder (1983) - 14 juli
 • Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) - 14 juli
 • Bridget Jones's Baby (2016) - 14 juli
 • Bridget Jones's Diary (2001) - 14 juli
 • Certain Women (2016) - 14 juli
 • Die dunkle Seite des Lichts (2009) - 14 juli
 • First Daughter (2004) - 14 juli
 • Going for Gold (2018) - 14 juli
 • Jessica Darling's It List (2016) - 14 juli
 • Johnny English (2003) - 14 juli
 • Johnny English Reborn (2011) - 14 juli
 • Johnny English Strikes Again (2018) - 14 juli
 • Major League (1989) - 14 juli
 • Man on Fire (2004) - 14 juli
 • Mr Bean's Holiday (2007) - 14 juli
 • Murder on The Orient Express (2017) - 14 juli
 • Pride & Prejudice (2005) - 14 juli
 • Raising the Bar (2016) - 14 juli
 • Rip Tide (2017) - 14 juli
 • Terminator 2: Judgment Day (1991) - 14 juli
 • The Adventures of Sharkboy and Lavagirl (2005) - 14 juli
 • The Pianist (2002) - 14 juli
 • What's Your Number? (2011) - 14 juli
 • Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Iconisch 'Star Wars'-personage gebruikte haar lichaam als wapen: "Iedereen zou zo'n fantastisch figuur laten zien"
  Series / Nieuws

  Iconisch 'Star Wars'-personage gebruikte haar lichaam als wapen: "Iedereen zou zo'n fantastisch figuur laten zien"

  De befaamde premiejager zette alle middelen in om te scoren.

  Een van de meeste iconische personages uit de Star Wars-animatieserie The Clone Wars is ongetwijfeld Aurra Sing. Ondanks dat ze in maar negen afleveringen van de serie verscheen maakte ze een onuitwisbare indruk.

  Aurra Sing was een genadeloze premiejager in de Clone Wars-wereld. De stemrol werd gespeeld door actrice Jaime King. In een interview met Star Wars Insider Magazine deed ze een boekje open over de rol.

  Aurra Sing


  De meeste personages in Star Wars maken vooral gebruik van lichtzwaarden en de beroemde blaster-pistolen. King liet echter weten dat Aurra Sing ook nog een ander wapen inzette tijdens het jagen op haar prooien.

  ''Wie zou zo'n fantastisch figuur niet laten zien?'', zegt King over het lichaam van Sing. ''Ze weet dat ze hot is, en dat is een vorm van macht en afleiding. Ze leidt haar doelwit af met haar lichaam, en dan schiet ze ze neer!''

  Disney+


  De succesvolle tactieken van Aurra Sing zie je net zoals alle andere Star Wars-producties op Disney+.

  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  NPO Start heeft weer veel gave series in aan de aanbieding
  Series / Nieuws

  NPO Start heeft weer veel gave series in aan de aanbieding

  Deze week zie je veel internationale misdaadseries en Nederlandse reality.

  Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

  Max Vakantieman


  Verschijnt op: Maandag 8 juli | Release: Seizoen 6 - aflevering 1 | Genre: Nieuws / Talkshow | Kijk op: NPO Start

  In MAX vakantieman schiet Sybrand Niessen gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp.  Sportlab Sedoc: de weg naar Parijs


  Verschijnt op: Maandag 8 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Sport | Kijk op: NPO Start

  In deze Nederlandse docuserie volgt oud-olympiër Gregory Sedoc vijf sporters die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.  The Suspect


  Verschijnt op: Dinsdag 9 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: NPO Start

  Dokter Joseph O'Loughlin heeft een succesvolle carrière als klinisch psycholoog, maar een onverwachte diagnose gooit zijn leven overhoop. Als de politie hem vervolgens vraagt om te helpen bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, duiken er geheimen uit zijn verleden op.  Overige series nieuw op NPO Start


  Hieronder de overige series die deze week op NPO Start verschijnen.

  8 juli: Four Lives (seizoen 1 - aflevering 1) - Misdaad / Drama / Geschiedenis - Als vier jonge homoseksuele mannen kort na elkaar dood worden aangetroffen in Barking, een buitenwijk van Londen, zoeken de dierbaren naar de ware toedracht.

  9 juli: Au Pairs (seizoen 6 - aflevering 7) - Avontuur / Drama / Familie - Vier jongeren vertrekken naar het buitenland voor het avontuur van hun leven: ze gaan drie maanden aan het werk als au pair. Naast de dagelijkse zorg voor kinderen streven ze allemaal hun eigen dromen en verlangens na. Hoe houden zij zich ver van hun vertrouwde omgeving staande?

  10 juli: Wat houdt ons tegen? (seizoen 3 - aflevering 5) - Informatief - De grenzen van wat onze planeet aankan, komen in zicht. Het roer moet om, we moeten minder vliegen, minder vlees eten, minder verspillen en minder plastic gebruiken. Maar waarom gebeurt dit niet? Onderzoeksjournalist Jeroen Smit gaat, samen met klimaatjournalisten, op zoek naar antwoorden.

  12 juli: Oases (seizoen 3 - aflevering 4) - Informatief / Documentaire - Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Vroeger stroomde het water hier zonder hulp van pompen de grond uit. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper graven om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand in deze oase?
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  Nieuw op Netflix: Alle 12 series die je deze week moet zien
  Series / Nieuws

  Nieuw op Netflix: Alle 12 series die je deze week moet zien

  In deze drukke week op Netflix zie je veel humor, documentaires en epische avonturen.

  Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

  Receiver


  Verschijnt op: Woensdag 10 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Netflix

  Deze spannende sportserie volgt NFL-receivers Davante Adams, Justin Jefferson, George Kittle, Deebo Samuel en Amon-Ra St. Brown tijdens het American Football seizoen 2023.  Vikings: Valhalla


  Verschijnt op: Donderdag 11 juli | Release: Seizoen 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Netflix

  De helden van een nieuw Vikingtijdperk: Leif Eriksson, legendarische ontdekkingsreiziger. Freydis, schildmaagd en krijger. Harald Sigurdsson, voorbestemd als heerser.  Exploding Kittens


  Verschijnt op: Vrijdag 12 juli | Release: Seizoen 2 | Genre: Animatie / Komedie | Kijk op: Netflix

  In dit ultieme gevecht tussen goed en kwaad worden God en zijn aartsvijand Satan met zijn kliek naar de aarde gestuurd om onder de mensen te leven, maar dan als pratende katten.  Overige series nieuw op Netflix


  Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

  9 juli: The Boyfriend (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Een groep mannen woont een maand lang samen onder één dak. Ze runnen een koffietruck om elkaar te leren kennen en hopelijk hun ware liefde te ontmoeten.

  10 juli: Love is Blind: Brazil (seizoen 4 - aflevering 11) - Reality-TV / Romantiek - Het datingexperiment arriveert in Brazilië, waar lokale singles op zoek gaan naar ware liefde en zich verloven, zonder de andere persoon eerst te ontmoeten.

  10 & 11 juli: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 21-22) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt.

  10 juli: Eva Lasting (seizoen 2) - Drama / Romantiek - In deze nostalgische serie over volwassenwording zet de komst van een meisje op een jongensschool de wereld van Camilo en zijn klasgenoten op zijn kop.

  10 juli: Sugar Rush: The Baking Point (seizoen 2) - Spelprogramma / Reality-TV - Twaalf bakkers hopen op een zoete trofee en misschien wel het belangrijkste ingrediënt: een grote geldprijs. Welk team heeft het in zich om te winnen?

  11 juli: Rhythm + Flow France (seizoen 3 - aflevering 5-7) - Muziek / Reality-TV - Niska en Shay presenteren de eerste twee seizoenen van deze Franstalige rapwedstrijd samen met SCH, die in seizoen 3 gezelschap krijgt van Aya Nakamura en SDM.

  11 juli: Another Self (seizoen 2) - Drama / Romantiek - In deze emotionele dramaserie maken drie hechte vriendinnen een reis die hun toekomst zal veranderen.

  12 juli: The Mole (seizoen 2 - aflevering 9-10) - Avontuur / Spelprogramma / Mysterie - Geraffineerde puzzels en strategische beslissingen drijven spelers tot het uiterste in deze keiharde competitie, terwijl een onbekende 'mol' de groep ondermijnt.

  13 en 14 juli: Miss Night and Day (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Komedie / Fantasie / Romantiek - Een vrouw die op magische wijze dan weer een twintiger en dan weer in de vijftig is, loopt stage bij het Openbaar Ministerie. Ze navigeert tussen twee generaties en een harde baas.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
  'Al Bundy' heeft echt ongelofelijk veel geld verdiend met 'Married… with Children' en zijn andere hitserie
  Series / Specials

  'Al Bundy' heeft echt ongelofelijk veel geld verdiend met 'Married… with Children' en zijn andere hitserie

  Acteur Ed O'Neill wist met zijn rollen in twee succesvolle sitcoms een indrukwekkend vermogen op te bouwen.

  Ed O'Neill speelde gedurende zijn acteercarrière niet in één, maar twee populaire sitcoms: Married… With Children en Modern Family. Deze twee rollen hebben hem een heel fortuin opgeleverd.

  O'Neill brak bij het grote publiek door in de Amerikaanse sitcom Married… With Children. Hierin speelde hij van 1987 tot 1997 de rol van Al Bundy, de sarcastische en cynische vader van de familie.

  Twee sitcoms


  Al ergert zich vaak aan zijn familie, maar als het erop aankomt doet hij er alles aan om de eer van de familie te beschermen. De serie liep voor maar liefst 11 seizoenen en wist een hechte fanbase te verzamelen.

  Iets meer dan een decennium na het einde van Married… With Children begon O'Neill aan een tweede sitcom, die ook uit zou groeien tot een groot succes: Modern Family. In deze serie was hij te zien van 2009 tot 2020.

  Films


  In Modern Family was O'Neill opnieuw te zien als een (groot)vaderfiguur, dit keer met de naam Jay Pritchett. Voor zowel Married… With Children als Modern Family werd ONeill genomineerd voor een Primetime Emmy Award.  Ook speelde O'Neill door de jaren heen in veel verschillende films, waaronder Little Giants in 1994 en The Bone Collector in 1999. Al met al heeft zijn succesvolle acteercarrière O'Neill een heus fortuin opgeleverd.

  Vermogen


  Het vermogen van de acteur wordt momenteel geschat op $65.000.000. Omgerekend is dat zo'n 59.887.750 euro. Aan het begin van Modern Family verdiende hij ongeveer $150,000 per aflevering. Tegen het einde van de serie was dat uitgegroeid tot $500.000 per aflevering.

  Married… With Children is momenteel helaas nergens te streamen. Modern Family bekijk je op Disney+.
  Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.