search
'Daredevil: Born Again': Heeft MCU-topman zojuist een fantheorie bevestigd?
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again': Heeft MCU-topman zojuist een fantheorie bevestigd?

'Daredevil: Born Again' vindt zijn plaats als onderdeel van het MCU.

De hooggespannen verwachtingen voor Daredevil: Born Again hebben onder andere te maken met het samenbrengen van verschillende verhaallijnen binnen dit universum. Marvel-baas Brad Winderbaum was onlangs te gast bij The Official Marvel Podcast en ging wat dieper in op de overkoepelende verhaallijn van het eerste seizoen.

Winderbaum hintte op de verfilming van een verhaallijn uit de strips. Daredevil: Born Again krijgt hierdoor een stevige plaats binnen het Marvel-universum.

Subtieler niveau


In de nieuwste 'Daredevil'-serie zal de strijd tussen Kingpin (Vincent D'Onofrio) en Matt Murdock (Charlie Cox) zich op een subtieler niveau afspelen. Winderbaum: "De personages zijn volwassener geworden en het [Marvel-]universum is anders dan eerst".

"Matt [Murdock] en Wilson [Fisk] zijn ook veranderd, waardoor ze elkaar niet langer meer openlijk in de haren vliegen. Er zit een politieke dimensie aan hun verhouding", aldus Winderbaum.

Bevestiging


Winderbaums uitspraak lijkt een populaire fantheorie te bevestigen, namelijk de verfilming van een verhaallijn uit de strips. Hierin wordt Kingpin burgermeester van New York en verbiedt eigenrichting. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op Daredevil én op andere MCU-helden. Deze insteek verklaart ook de post-credit scène van Echo, waarin Kingpin hardop plannen maakt.De makers slaan hierdoor twee vliegen in één klap: Daredevil wordt hierdoor stevig in het MCU verankerd en Kingpin wordt een van de grotere schurken in de wereld van Marvel.

Wanneer te zien?


Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Daredevil: Born Again: komt het goed met deze geplaagde Marvel-serie?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen