search
Bizarre lightsaber in nieuwe aflevering 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Bizarre lightsaber in nieuwe aflevering 'Star Wars: The Acolyte'

Jedi-meester Vernestra Rwoh is de eerste die de lightwhip in live-action gebruikt.

De zesde aflevering van Star Wars: The Acolyte is nú te streamen op Disney+, maar krijgt ook ditmaal weer de nodige kritiek op bepaalde elementen.

Een van de dingen die opzien baart bij sommige fans is de zogenaamde 'lightwhip', een lightsaber met een 'zweepfunctie'. Het wapen werd in de zesde aflevering gebruikt door Jedi-meester Vernestra Rwoh.

Lichtzweep


De lightwhip werd tot nu toe alleen genoemd en getoond in strips en boeken, maar The Acolyte heeft het fanfavoriete wapen nu naar live-action gebracht.

Vernestra is een personage dat veelal opduikt in de boeken en strops over het High Republic-tijdperk, en is de bekendste gebruiker van de lightwhip.

Obscure referentie


Rebecca Henderson speelt de rol van Vernestra in The Acolyte, en in de meest recente aflevering gebruikt ze de lightwhip voor het eerst. Een ware traktatie dus voor de doorgewinterde Star Wars-fan!Maar hoe werkt die lightwhip nu precies? Volgens de kenners verschilt het wapen niet veel van de lightsaber, maar heb je een enorme controle over het wapen nodig om het goed te kunnen hanteren.

Gepimpte lightsaber


De lightwhip is in essentie een gemodificeerde lightsaber met flexibele 'containment shields', waardoor de energiestraal op een meer vloeiende wijze kan worden ingezet.

De eerste zes afleveringen van The Acolyte stream je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Een lightwhip: leuk of niet?

 • Leuk!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Tegenvaller

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen