search
Hoe gaat het nu met de macabere 'Emily' uit 'The Big Bang Theory'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de macabere 'Emily' uit 'The Big Bang Theory'?

Laura Spencer speelde in 'The Big Bang Theory' de rol van Emily Sweeney.

Heel wat acteurs waren te zien in de serie The Big Bang Theory, die liep van 2007 tot 2019. Een van die acteurs was Laura Spencer, die te zien was van seizoen 7 tot 10 als Emily Sweeney. Ze speelde op dat moment ook andere kleine rollen, maar hoe gaat het nu met haar?

Emily Sweeney is een van de rollen waarvoor Spencer bekend is. Een van haar eerste bekende rollen was als Jane Bennet in de webserie The Lizzie Bennet Diaries uit 2012, een adaptatie van Pride and Prejudice. In 2013 werd de webserie de eerste die een Emmy Award won voor Beste Creatieve Prestatie in Interactieve Media - Origineel Interactief Programma.

Gastrollen


Voordat ze een rol kreeg in The Big Bang Theory, was Spencer te zien in tal van series waarin ze een gastrol speelde. Zo was ze te zien in een aflevering van Mad Love, Criminal Minds: Suspect Behaviour en 2 Broke Girls in 2011.

In 2012 was ze te zien in een aflevering van Animal Practice en Jessie en in 2013 speelde ze de rol van Parker Robinson in Switched at Birth. In 2014 verscheen ze ook in een aflevering van Sleepy Hollow voordat ze de rol van Emily kreeg in The Big Bang Theory.

Films


Hoewel Spencer vooral bekend is om rollen die ze in series speelde, begon ze haar professionele acteercarrière in 2009 in de film Barking Water, een onafhankelijke film geregisseerd door Sterlin Harjo. De film werd toen uitgeroepen tot beste dramafilm op het American Indian Film Festival van 2009.Spencer verscheen dat jaar ook in drie andere films, namelijk The Familiar, OU, I Love You en Nabot. In 2010 verscheen ze in Dylan Dog: Dead of Night, In the Land of Fireworks en een paar korte films. Spencer verscheen daarna nog in twee films: Heartland uit 2017 en 13 Minutes uit 2021.

Emily Sweeney


Het is pas in 2014, toen Spencer de rol van Emily Sweeney in The Big Bang Theory kreeg, dat ze een grotere rol speelde in een populaire serie. De eerste aflevering waarin ze verscheen was The Friendship Turbulence uit het zevende seizoen. Raj (Kunal Nayyar) kon in de meeste seizoenen van de serie niet met een vrouw praten, laat staan een relatie met een vrouw hebben. Dit veranderde toen Emily Sweeney kwam, een arts met een fascinatie voor het macabere.Hoewel zij en Raj een moeilijke start hebben in hun relatie, worden ze steeds begripvoller naar elkaar naarmate ze meer tijd samen doorbrengen. Na een paar seizoenen waarin ze steeds meer geïntegreerd raakt in de dynamiek van de cast, werd Spencer gepromoveerd tot de hoofdcast en kreeg ze een rol in een liefdesdriehoek, waarbij Raj verliefd was op een andere vrouw, waardoor Emily in de steek werd gelaten. Emily bleef een deel van de serie, waarbij ze een wisselende vriendin van Raj werd.

Bones


Tijdens haar tijd in The Big Bang Theory was Spencer ook te zien als stagiaire Jessica Warren in Bones. Dit is haar andere grote rol die ze speelde. Jessica Warren verschijnt voor het eerst aan het eind van seizoen 9. Spencer zou de rol spelen tot 2017 in seizoen 12.Jessica Warren komt vaak in conflict met Cam (Tamara Taylor) en Bones (Emily Deschanel) omdat ze experimentele wetenschappelijke technieken gebruikt, de neiging heeft om geen toestemming te vragen voor haar experimenten en Cam irriteert met hoe flirtend ze is op het werk. Ze is zeer extravert, energiek en avontuurlijk.

Reservation Dogs


In 2021 herenigde Spencer zich met regisseur Harjo wanneer ze te zien was in Reservation Dogs, de comedy-dramaserie gemaakt door Harjo en Taika Waititi. Ze had in de serie een gastrol in de eerste aflevering. Dit is, samen met de film 13 Minutes, het laatste project waarin Spencer te zien was.Spencer heeft dus sinds haar rollen in The Big Bang Theory en Bones moeite om nog een grote rol te vinden. Maar hopelijk zullen we Spencer nog te zien krijgen op het grote of kleine scherm. Wil je Spencer zien als Emily Sweeney in The Big Bang Theory? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Bones kan je bekijken op Disney+, net als Reservation Dogs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Mis jij The Big Bang Theory wel eens?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen