search
'Stranger Things' eindigt met "meerdere films"
Series / Nieuws

'Stranger Things' eindigt met "meerdere films"

De makers zijn toegewijd en komen met een afscheid om van te smullen.

Onlangs postte Ross Duffer een update op zijn Insta-account: de eerste 24 weken van het filmen zitten erop, wat betekent dat Stranger Things seizoen 5 nu voor de helft is gefilmd. De opnames van de rest van het seizoen duren tot het einde van dit jaar.

Maya Hawke, die Robin speelt in de Netflix-hit, was onlangs te zien in Penn Badgleys (You) podcast Podcrush. Hierin kwam het einde van de geliefde serie ter sprake en Hawke deelde een en ander over de Duffer Broers en hun plan voor het einde van Stranger Things.

Volledige aandacht


Het slotseizoen zal uit acht afleveringen bestaan, wat in lijn is met de overige seizoenen. Doordat er echter ontzettend veel gebeurt zal dit seizoen uit bijzondere afleveringen bestaan.

Hawke: "Feitelijk maken we acht films. Het zijn lange afleveringen". Vergeleken met de overige seizoenen is het verhaal dus uitgebreid. Dit is niet raar wanneer je bedenkt dat alle hoofdpersonages de volledige aandacht krijgen.

Betrokken


De actrice legde tevens uit dat het schrijven en het opnemen van de serie zo lang duurt door de ongelooflijke toewijding van de Duffer Broers ligt. "Onze showrunners, Matt en Ross [Duffer], nemen veel verantwoordelijkheid. We hebben een geweldig schrijversteam, maar ze zijn erg betrokken bij alles," aldus de actrice.

Bekijk op instagram


Eén ding is tot dusver helder: het zal geen lauwwarme afronding worden. Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij nog hyped over Stranger Things?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen