search
Deze komische fantasyserie is echt de moeite waard: "serie met de nodige sardonische humor"
Series / Specials

Deze komische fantasyserie is echt de moeite waard: "serie met de nodige sardonische humor"

Deze serie stierf een vroegtijdige dood en kreeg een aantal jaren later een vervolgfilm ter afronding.

Bryan Fuller, die bekend is van Hannibal, ontwikkelde Dead Like Me voor Amerikaanse zender Showtime. Fuller stapte al snel op vanwege creatieve meningsverschillen. Dead Like Me liep gedurende twee seizoenen (2003 -2004) en er werd in 2009 een vervolgfilm gemaakt.

Fuller gaf in latere interviews aan dat er van hogerhand constant veranderingen in het verhaal werden aangebracht die hij totaal niet zag zitten. Dead Like Me stierf dus een vroegtijdige dood. Dit is nogal ironisch, aangezien de hoofdpersoon Georgia "George" Lass (Ellen Muth) na haar dood aan de slag gaat als grim reaper, oftewel Magere Hein.

Nieuwe taak


George is gestopt met school en werkt als uitzendkracht in haar woonplaats Seattle. Op een dag stort er gruis van een ruimtestation met een loeiende vaart op haar neer, waarbij de tiener het leven laat. Ze ontdekt echter dat er leven is na de dood, maar niet op de manier waarop je dat zou verwachten. George krijgt de taak van grim reaper toebedeeld.

Dit betekent dat ze op aarde blijft, met een normale dagelijkse baan. Haar lichaam heeft een zelfgenezend vermogen en George zal bekendstaan onder de naam Millie Hagen. Mensen zullen echter een ander uiterlijk zien wanneer ze naar haar kijken. Samen met Rube (Mandy Patinkin), Roxy (Jasmine Guy), Betty (Rebecca Gayheart) en Daisy (Laura Harris) is ze verantwoordelijk voor mensen die omgekomen zijn bij een bizar ongeluk, dan wel vermoord zijn.

Hiernamaals


Iedere reaper moet een bepaald aantal zielen oogsten. Wanneer ze, ieder afzonderlijk, hun quotum hebben behaald mogen ze verder richting het hiernamaals. George vindt het allemaal behoorlijk tegenvallen, aangezien er maar weinig veranderd lijkt vergeleken met de tijd dat ze nog wel in leven was. Ze leert haar nieuwe collega's kennen, die tientallen jaren voor haar gestorven zijn, en vindt haar weg in haar nieuwe bestaan.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een stevige 89%. Het verhaal is doorspekt met de nodige droge humor, waarbij George's zelf-reflectie te horen is bij wijze van voice-over. In de woorden van criticus Kevin Farr: "Het is een kleinschalige serie met veel hart en de nodige sardonische humor". Op verzoek van vele fans kwam er in 2009 een film die George's verhaal afrondde.

Waar te zien?


Dead Like Me kun je via Prime Video bekijken. Dit doe je door een (proef)abonnement te nemen op MGM+, waarop beide seizoenen te zien zijn.

Ook interessant
Deze fantasyserie is allesbehalve een sprookje, maar meer dan de moeite waard: 'Grimm'
De gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden volksverhalen in het Duitsland van de 19e eeuw. De makers hebben een bijzondere draai gegeven aan dit historische weetje. In Grimm ben je als grimm namelijk iemand die de wereld moet beschermen tegen allerlei... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dead Like Me is een uitstekende kijktip

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen