search
Wat vindt 'House of the Dragon'-bedenker George R.R. Martin eigenlijk van seizoen 2?
Series / Nieuws

Wat vindt 'House of the Dragon'-bedenker George R.R. Martin eigenlijk van seizoen 2?

De maker van de wereld van Westeros wijdt een blogpost aan het nieuwste seizoen.

Schrijver George R.R. Martin heeft sinds meerdere jaren een blog waarop hij contact heeft met zijn fans. Onlangs deelde hij zijn kijk op het nieuwe seizoen van House of the Dragon.

De schrijver heeft de eerste twee afleveringen bekeken en is hier zeer over te spreken. Hij complimenteerde de regie en de acteerprestaties, met name die van Phia Saban, die Helaena Targaryen speelt.

In het voordeel


"Een geweldige manier om het seizoen te starten," was de reactie van de schrijver. De allereerste aflevering is geregisseerd door Game of Thrones-veteraan Alan Taylor. De regie van de tweede aflevering was in handen van Clare Kilner.

De schrijver van 'Vuur en Bloed', waarop de serie is gebaseerd, stipte aan dat de veranderingen die in de serie zijn aangebracht overwegend in het voordeel van het verhaal werken. Hij had wel wat kritiek op de aanpassingen in de plotlijn van Blood en Cheese, maar "ik ga hier een aparte post over schrijven".

Aangenaam verrast


Alle hoofdrolspelers zijn ijzersterk volgens de mening van de schrijver. Zo had Emma D'Arcy maar een regel tekst in de eerste aflevering, maar wist Rhaenyra's verdriet perfect over te brengen. Tom Glynn-Carney liet "de menselijkheid" zien van de jonge koning Aegon II. De schrijver was aangenaam verrast over de prestatie van Phia Saban, die Helaena speelt.Martin: "Met name Sabans vertolking is het vermelden waard. In het vorige seizoen heeft 'House of the Dragon' koning Viserys feitelijk opnieuw uitgewerkt. Ze hebben hem een nieuwe achtergrond gegeven, met meer diepgang dan de vrolijke, feestende koning die ik in 'Vuur en Bloed' heb neergezet.

Schrijverskamer


Nu hebben de makers hetzelfde gedaan met Helaena. In het boek is ze een mollige, goedhartige en vrolijke jonge vrouw, die erg geliefd is bij het volk. Haar eigenaardige trekjes en haar profetische gave komen niet uit het boek, maar uit de schrijverkamer. Phia Sabans Helaena is rijker en fascinerender dan de vrouw die ik in het boek creëerde. In de tweede aflevering kun je nauwelijks je ogen van haar afhouden"
.Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: House of the Dragon seizoen 2 is beter dan het eerste seizoen

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen