search
Deze week rondt Netflix een van zijn hitseries af: een gegarandeerd actiespektakel
Series / Specials

Deze week rondt Netflix een van zijn hitseries af: een gegarandeerd actiespektakel

Het laatste seizoen van 'Vikings: Valhalla' komt eraan: wat kun je verwachten?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is deze week tijd voor het einde van één van de succesvolste Netflix-series: Vikings: Valhalla. Hier lees je alles wat je moet weten over het derde seizoen.

Waar eindigde seizoen 2 van Vikings: Valhalla?


Vikings: Valhalla focust op de legendarische Vikingen Leif Eriksson (Sam Corlett), Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de Nordische prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Tegen het einde van seizoen 2 is Harald in een vechtclub beland om geld te verdienen.

Freydis is bevallen van haar zoon met Harald en heeft het leiderschap over Jomsborg overgenomen. Leif is nog steeds zijn wraak aan het plotten, die hij wil uitvoeren zodra hij de kans krijgt. Na een strijd met Olaf eindigt het tweede seizoen met vrede.

Hoe gaat seizoen 3 verder?


Het lijkt er alleen op dat deze vrede niet lang in stand zal blijven, want er liggen waarschijnlijk weer bedreigingen op de loer voor Freydis. Hoewel Vikings altijd moeilijk te voorspellen is, weten we in ieder geval dat Leif en Harald hun horizon gaan verbreden in Constantinopel.

Wie zien we terug in seizoen 3?


Corlett, Gustavsson en Suter zijn allemaal te zien in seizoen 3. Daarnaast zal de hoofdcast bestaan uit in ieder geval Queen Emma (Laura Berlin), King Canute (Bradley Freegard) en Godwin (David Oakes). Gezien de dood van het personage keert Jóhannes Haukur Jóhannesson hoogstwaarschijnlijk niet terug als Olaf.Hoe gaat het nu verder met de franchise?


Nu de sequel van Vikings ten einde komt, vraag je je misschien af hoe het verder gaat met de franchise. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een nieuwe spin-off bekend. Maker Jeb Stuart heeft echter wel gezegd dat hij graag het einde van de Vikingperiode in 1066 in beeld wil brengen, dus wie weet.

Voor wie is dit een aanrader?


Vikings: Valhalla is een aanrader voor fans van historische fantasyseries vol actie, zoals Game of Thrones, The Last Kingdom en The Witcher. Tip: kijk eerst de originele serie Vikings, want Vikings: Valhalla is een sequel.

Seizoen 3 van Vikings: Valhalla is vanaf donderdag 11 juli te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vikings: Valhalla: ik wil hierna een nieuwe spin-off

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Klopt niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen