search
'Al Bundy' heeft echt ongelofelijk veel geld verdiend met 'Married… with Children' en zijn andere hitserie
Series / Specials

'Al Bundy' heeft echt ongelofelijk veel geld verdiend met 'Married… with Children' en zijn andere hitserie

Acteur Ed O'Neill wist met zijn rollen in twee succesvolle sitcoms een indrukwekkend vermogen op te bouwen.

Ed O'Neill speelde gedurende zijn acteercarrière niet in één, maar twee populaire sitcoms: Married… With Children en Modern Family. Deze twee rollen hebben hem een heel fortuin opgeleverd.

O'Neill brak bij het grote publiek door in de Amerikaanse sitcom Married… With Children. Hierin speelde hij van 1987 tot 1997 de rol van Al Bundy, de sarcastische en cynische vader van de familie.

Twee sitcoms


Al ergert zich vaak aan zijn familie, maar als het erop aankomt doet hij er alles aan om de eer van de familie te beschermen. De serie liep voor maar liefst 11 seizoenen en wist een hechte fanbase te verzamelen.

Iets meer dan een decennium na het einde van Married… With Children begon O'Neill aan een tweede sitcom, die ook uit zou groeien tot een groot succes: Modern Family. In deze serie was hij te zien van 2009 tot 2020.

Films


In Modern Family was O'Neill opnieuw te zien als een (groot)vaderfiguur, dit keer met de naam Jay Pritchett. Voor zowel Married… With Children als Modern Family werd ONeill genomineerd voor een Primetime Emmy Award.Ook speelde O'Neill door de jaren heen in veel verschillende films, waaronder Little Giants in 1994 en The Bone Collector in 1999. Al met al heeft zijn succesvolle acteercarrière O'Neill een heus fortuin opgeleverd.

Vermogen


Het vermogen van de acteur wordt momenteel geschat op $65.000.000. Omgerekend is dat zo'n 59.887.750 euro. Aan het begin van Modern Family verdiende hij ongeveer $150,000 per aflevering. Tegen het einde van de serie was dat uitgegroeid tot $500.000 per aflevering.

Married… With Children is momenteel helaas nergens te streamen. Modern Family bekijk je op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Al Bundy... Ik kan er geen genoeg van krijgen

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen