search
Zit Gandalf in 'The Rings of Power'? De makers reageren op het gerucht
Series / Nieuws

Zit Gandalf in 'The Rings of Power'? De makers reageren op het gerucht

De showrunners lichten een tipje van de sluier op met betrekking tot dit mysterieuze personage.

Eind augustus kunnen de fans het nieuwste seizoen van The Rings of Power tegemoetzien. Naar aanleiding hiervan hadden Patrick McKay en J.D. Payne een uitgebreid gesprek met Collider. Ze gingen dieper in op de verhaallijn van The Stranger (Daniel Weyman) en Nori (Markella Kavenaugh).

Het tweetal is op weg naar Rhûn, wat 'oost' betekent in één van de Elfentalen in Tolkiens wereld. Dit zijn de landen die ten noordoosten van Mordor liggen en de bewoners zijn niet bepaald vredelievend. De makers gaan in op de rol van de tovenaar en de vraag of dit Gandalf is in zijn jongere jaren.

Spectaculaire panorama's


Rhûn zal voor het eerst op het scherm te zien zijn, wat de makers tot enthousiasme stemt. Er is op overzeese locaties gefilmd, buiten Engeland, om de kijker op spectaculaire panorama's te trakteren.

McKay: "Rhûn is een onbeschreven blad, met kleine hints in het bronmateriaal. Er wordt over magie gesproken, een rare stand van de sterren en tovenaars die experimenten doen die goed of juist niet zo goed uitpakken". The Rings of Power wil het oosten van Midden-aarde duidelijk op een passende manier vormgeven.

Realistisch


Uit het interview verder blijkt dat twee factoren belangrijk zijn wat The Stranger betreft. Payne geeft aan dat het zeker mogelijk is dat hij Gandalf is, maar dit is niet de enige optie. Daarnaast vinden de makers het belangrijk om het personage realistisch weer te geven, als iemand die moet uitzoeken wat het is om een Istari ['tovenaar'] te zijn. Payne:"Sowieso wilden we een tovenaar in het verhaal, aangezien dit een belangrijk onderdeel is van een 'Lord of the Rings'-verhaal". Verder is daar de uitspraak die de Stranger tegen Nori deed.Hij zei namelijk dat ze haar neus moet volgen in het geval van twijfel, iets dat Gandalf (Ian McKellan) in de Derde Era tegen Merijn (Dominic Monaghan) zei. "Er zijn meerdere verklaringen [voor deze uitspraak] en op die manier willen we het boeiend houden. Is het Gandalf, of is het Saruman, die hetzelfde zei tegen Gandalf? Uiteindelijk moet het personage realistisch blijven en een ontwikkeling doormaken. Hij is er net achter dat hij een tovenaar is en bezig om zijn vermogens te ontdekken. Hij weet dat hij naar het oosten moet reizen omdat hij daar een taak heeft. Tijdens zijn reis moet hij nog het nodige uitzoeken," besluit Payne.

Waar te zien?


Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ik kijk meer uit naar de volgende Lord of the Rings-film dan het tweede seizoen van deze serie

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Klopt niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen