Showtime overweegt alle afleveringen 'Twin Peaks' vrij te geven

Het nieuwe seizoen zal in 2017 worden uitgebracht.

Michelle Iwema, 13-01-2016 11:53

Toen Netflix alle House of Cards afleveringen tegelijk aanbood, dachten veel mensen dat deze formule nooit zou werken. Maar het bleek een enorm succes, dat voldeed aan de binge behoefte van kijkers. Niet gek dus dat andere streamingdiensten dat voorbeeld willen volgen. Showtime zou nu overwegen om alle komende Twin Peaks afleveringen ook in een keer aan te bieden. Showtime baas David Nevins gaf in Vulture aan deze mogelijkheid niet uit te sluiten.
De nieuwe Twin Peaks wordt ontwikkeld door David Lynch en Mark Frost en is in zijn geheel geregisseerd door Lynch. Eventjes leek het erop dat Lynch niet betrokken zou zijn bij de reboot van de jaren negentig serie, om vervolgens toch weer zijn plek in te nemen aan het creatieve roer. In hetzelfde interview gaf Nevins inzicht in de periode waarin deze verwarring zich afspeelde. Reden voor Lynch om ermee te willen kappen, had volgens Nevins te maken met budget kwesties. Zodra hij deze met Lynch telefonisch doorsprak, waren ze back on track.

Het verhaal van de nieuwe Twin Peaks pakt de draad op 25 jaar na het einde van de eerdere seizoenen. De serie zal naar verwachting in 2017 klaar zijn voor release.

Bron: Variety

Lees meer over: Twin Peaks, David Lynch, Afleveringen, Showtime, Bedford Falls, Netflix, House of Cards, nieuw seizoen, streaming, aanbod

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos