search
50 Nieuwe Series Seizoen 2013 / 2014
Series / Nieuws

50 Nieuwe Series Seizoen 2013 / 2014

Welke nieuwe Amerikaanse tv series komen er eigenlijk in het seizoen 2013/2014 op de buis? En waar gaan deze series precies over?

Welke nieuwe Amerikaanse tv series komen er eigenlijk in het seizoen 2013/2014 op de buis? En waar gaan deze series precies over? Benieuwd of er absolute toppers bijzitten? We hebben vijftig nieuwe tv-seris voor je op een rijtje gezet.


Agents of S.H.I.E.L.D.
Agents of S.H.I.E.L.D. is een televisieserie die zich af zal gaan spelen in het Marvel-filmuniversum. Agent Phil Coulson leidt een spionage en defensieorganisatie die de aarde proberen te beschermen tegen buitennormale krachten en vijanden. Elke keer opnieuw moet het team samenwerking combineren met vindingrijkheid om de wereld te beschermen tegen nieuwe, buitenaardse vijanden. Met weinig bekende namen in de cast, maar een genre die inmiddels succesvol is gebleken, zou dit wel eens een zeer goed bekeken televisieserie kunnen worden.

Resurrection
Resurrection is een drama serie waarin mensen die eerder overleden zijn terug tot leven komen op dezelfde wijze waarop ze zogenaamd zijn overleden. De serie gaat over de bewoners van het Dorp Arcadia, die tot hun schrik erachter komen dat mensen die eerder waren gestorven, weer tot leven komen waarbij ze niet ouder zijn geworden sinds hun zogenaamde dood. Zo komt bijvoorbeeld de achtjarige Jacob terug die dertig jaar geleden was verdronken. Na zijn verbazingwekkende terugkomst besluit de plaatselijke sheriff, wiens vrouw dertig jaar geleden verdronk in een poging om Jacob te redden, om uit te zoeken wat er precies aan de hand is.

Betrayal
Nederlandse televisieseries zijn hot. Dat merken we onder meer door de komst van de Amerikaanse televisieserie Betrayal, die volledig gebaseerd is op de Nederlandse serie Overspel. In Betrayal worden een vrouwelijke fotograaf en een advocaat voor een rijke en machtige familie gevolgd die beide ongelukkig getrouwd zijn en ontzettend verliefd op elkaar worden. Beiden zitten echter aan van alles vast en wanneer er een moordzaak plaats vindt, komen ze door verschillende belangen recht tegenover elkaar te staan en wordt de liefde nog gecompliceerder.

Mind Games
Mind Games is een misdaad serie die naar alle waarschijnlijkheid in de winter op de televisie zal komen. Deze gaat over twee broers die samen een zaak runnen. Het bedrijf is ontworpen om problemen op te lossen met een combinatie van wetenschap en psychische manipulatie. Doordat de ene broer een oplichter eerste klas is en de ander een zeer slimme psycholoog, vormen ze de perfecte combinatie voor dit bedrijf.

Killer Women
Deze televisieserie draait om een politieteam in Texas. De serie is een remake van Mujeres Asesinas, een Argentijnse politieserie. In de serie wordt een Molly Parker gevolgd, die als enige vrouw deel uitmaakt van de Texas Rangers, een politieteam. In haar continue strijd tegen vooroordelen probeert Parker te laten zien dat ze dit werk gemakkelijk aankan en laat ze zien hoe zij de waarheid boven tafel krijgt.

Lucky 7
Wat gebeurt er als je de jackpot van de loterij wint? Ga je gewoon door met je leven of haal je juist de meest gekke dingen uit? In de serie Lucky 7, die 24 september 2013 van start gaat op de Amerikaanse zender ABC, wordt het leven van zeven medewerkers van een tankstation in Queens volledig op zijn kop gezet als ze de jackpot in een loterij winnen.

Once Upon a Time in Wonderland
De populaire serie Once Upon a Time kent een spin-off met Once Upon a Time in Wonderland. In deze mini serie, met slechts een aantal afleveringen, draait het vanzelfsprekend rondom het sprookjes figuur Alice en de avonturen die ze beleeft in Wonderland. Het verhaal speelt zich niet zoals Once Upon a Time af in het dorpje Storybrooke, maar in Alice' eigen Wonderland.

The Goldbergs
The Goldbergs is een comedy serie rond de familie Goldberg die leeft in de jaren '80. Grote ster en middelpunt van de serie is Beverly Goldberg, de iewat overdreven beschermende en shopverslaafde moeder van het gezin. Samen met haar man Murray en hun drie kinderen laten ze op humoristische wijze zien hoe het echte leven van de bedenker van het programma Adam F. Goldberg er uitzag in de jaren 80.

Trophy wife
In deze serie draait het helemaal om Kate; een vrouw die wel van een feestje houdt. Als het feestbeest echter in een karaokebar een wat oudere man leert kennen, wordt ze opslag verliefd en trouwt ze met hem. Hierna moet ze echter zien om te gaan met zijn twee gestoorde ex-vrouwen en de al even vervelende kinderen die haar man bij deze ex-vrouwen verwekt heeft.

Mixology
Typische Amerikaanse comedy, waarin het verhaal zich afspeelt in een bar. De gehele comedyserie speelt zich af in een nacht waarin singles op zoek gaan naar de ware liefde, al doet een ieder dat weer op een volslagen andere manier. Omdat het verhaal zich in een nacht afspeelt, is het de vraag of de serie aan zal slaan bij het grote publiek.

Back in the Game
Wanneer Terry Gannon samen met haar zoontje weggaat bij haar man, besluit ze om tijdelijk bij haar vader in te trekken. Haar vader, een prototype zestiger die enkel om bier en honkbal geeft, zorg er echter voor dat Terry weer met de sport te maken krijgt, waar ze vroeger van beloofd had om dit voor altijd achter zich te laten. Ze wordt coach van het honkbalteam van haar zoon en wordt meegezogen in het fantatisme van de sport en de mannen om haar heen.

Super Fun Night
De sitcom Super Fun Night draait om drie vriendinnen die meer plezier willen maken in het leven. De meiden, met de uitstraling van een stel nerds, besluiten om elke vrijdagavond op zoek te gaan naar het beste plezier mogelijk. Deze situation comedy is te zien vanaf 2 oktober 2013 en een van de vriendinnen wordt gespeeld door upcoming star Rebel Wilson.

Believe
In deze serie wordt een jong meisje gevolgd dat geboren werd met buitengewone krachten, die ze zelf niet kan beheersen. Wanneer haar krachten zich ontwikkelen, moeten haar beschermers iemand zien te vinden die haar kan beschermen. Ze komen terecht bij een ten onrecht ter dood veroordeelde die ze helpen ontsnappen uit de gevangenis. Tussen het meisje en de ter dood veroordeelde ontstaat vervolgens een onbreekbare band.

Ironside
Deze nieuwe televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die eind jaren zestig zeer populair was. Recherheur Robert Ironside komt na een schietpartij in een rolstoel terecht. Toch gaat hij door met zijn werk en lost hij, vanuit zijn rolstoel en omringd door zijn vertrouwde collega's de meest ingewikkelde zaken op. Te zien vanaf begin oktober 2013.

Chicago PD
Na de succesvolle serie Chicago Fire, over de brandweer van Chicago, besloten de makers om een spin-off te maken over de politie van Chicago. In de serie wordt niet alleen het politiewerk getoond, maar ook de persoonlijke levens van de politiemannen en vrouwen van District 21 van de Chicago Police Department.

Crossbones
Crossbones, door velen wordt gezien als een van de beste komende series, gaat over de beruchte Blackbeard, een nergens voor terugdeinzende piraat die de baas is van het eiland New Providence, een eiland vol schurken en criminelen. Tom Lowe wordt er door de Amerikaanse overheid op uit gestuurd om Blackbeard te executeren. De roemruchte piraat laat zich echter niet zomaar grijpen. De serie zal vanaf januari 2014 te zien zijn op de NBC.

Dracula
In de loop der tijden zijn er vele series en films over Dracula verschenen, maar deze serie, die gebaseerd is op het boek van Bram Stoker, zal waarschijnlijk tot de beste behoren. Dracula doet zich als een zakenman voor die zich vooral bezig houdt met elektriciteit. Zonder dat iemand het ook maar vermoedt, is hij echter op zoek naar degenen die hem honderden jaren eerder hebben vervloek met onsterfelijkheid. Dan komt hij een vrouw tegen die in alles lijkt op zijn eigen overleden vrouw en wordt hij op slag verliefd. Te zien vanaf 25 oktober 2013.

The Night Shift
Een typische ziekenhuisserie. In een ziekenhuis in Sant Antonia, gaat een groep artsen en verplegers aan de slag tijdens de nachtdienst. Naast het harde, stressvolle werk in het ziekenhuis, zullen ook de levens van de medewerkers van het ziekenhuis aan bod komen.

About a Boy
Deze comedyserie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2002 en het boek dat Nick Hornby schreef over de band tussen een klein jongetje en zijn kinderlijke buurman. Will Freeman is een succesvolle songwriter en leeft een zorgeloos bestaan als vrijgezet. Als zijn buren echter verhuizen de alleenstaande moeder Fiona met haar 11-jarige zoontje Marcus naast hem komt wonen, wordt het prachtige leventje van Will volledig op zijn kop gezet.

Sean Saves the World
Sean is een homoseksuele vader die alleen woont en zich voornamelijk bezig houdt met zijn carrière. Het gaat hem dan ook voor de wind op het werk, totdat zijn 14-jarige dochter plotseling besluit om bij hem te komen wonen. Sean meent dat hij een goede vader moet worden en probeert dit dan ook te combineren met hard werken en carrière maken. Dat levert vanzelfsprekend hilarische situaties en de nodige problemen op.

Crisis
Alle kinderen van de elite in Washington D.C. gaat naar de Ballard High School. De kinderen van de belangrijke zakenmannen, overheidsfunctionarissen en diplomaten gaan volgen hier hun lessen. Zelfs de zoon van de president zit hier op school. Als de school op excursie gaat, loopt alles anders dan verwachten ontstaat er een nationale ramp. De bus met kinderen wordt namelijk ontvoerd en heel de Verenigde Staten staat op zijn kop. Door verschillende onverwachte en bizarre omstandigheden zijn later in de serie niet alleen de levens van de kinderen in gevaar, maar ontstaat er langzaam maar zeker een noodsituatie voor het hele land!

Family Guide
Waar de meeste kinderen moeilijk aan een scheiding kunnen wennen, vindt Henry het prima dat zijn moeder weg is gegaan bij zijn vader. Hij kijkt namelijk ontzettend op tegen zijn vader omdat die, ondanks zijn blindheid, wat van het leven probeert te maken en er altijd voor hem is. Bovendien mist hij zijn moeder totaal niet en geniet hij met volle teugen van het feit dat ze is vertrokken en niet meer bij hen woont. Dan gebeurt er echter iets wat alles op zijn kop gooit: de ouders van Henry lijken elkaar weer te vinden en naar elkaar toe te groeien.

The Blacklist
Iedereen is stomverbaasd als Raymond Reddington, een van de meest gezochte criminelen door de FBI, in het hoofdkwartier van de FBI in Washington verschijnt. Raymond zegt dat hij, net als de FBI, gevaarlijke criminelen en terroristen wil uitschakelen en wil informatie delen. Hij wil echter alleen spreken met Elizabeth Keen, een FBI profiler die net komt kijken. Als blijkt dat de FBI naar aanleiding van een tip van Reddington een terrorist uitschakelt, zegt Reddington dat hij een complete black list heeft met vele criminelen en terroristen waar de FBI het bestaan niet eens van weet.

Welcome to the Family
In de comedyserie Welcome to the Family worden Junior, afkomstig uit een latino familie, en Molly, afkomstig uit een blanke familie, stapelverliefd op elkaar. Dat levert vanzelfsprekend de nodige problemen op. Wanneer Molly tot de ontdekking komt dat ze zwanger is, besluiten de twee te gaan trouwen. Hierdoor raken beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat levert vanzelfsprekend grappige beelden op van twee totaal verschillende culturen die vaak en herhaaldelijk met elkaar botsen. Door de zwangerschap van de kinderen zullen beide families echter voor het leven met elkaar verbonden zijn en zullen ze daar mee om moeten leren gaan.

Undateable
Danny vindt zichzelf de ultieme vrouwenversierder en laat geen kans bij het andere geslacht onbenut. Wanneer hij besluit om zijn vriend Justin bij hem te laten intrekken, beseft hij niet dat Justin zijn volledige vriendengroep meeneemt. Justin en zijn vrienden zijn behoorlijk onzeker en niet actief in het liefdesleven. Danny noemt ze 'The Undateables' en besluit om Justin en zijn vrienden een handje te helpen. Als fulltime casanova is hij immers bij uitstek geschikt om hen te leren hoe ze het spel van de liefde moeten spelen.

The Michael J. Fox Show
De nieuwe comedyserie The Michael J. Fox Show is gebaseerd op het echte leven van de acteur. Vanzelfsprekend speelt hij dan ook de hoofdrol; Wanneer Mike Burnaby te horen krijgt dat hij de ziekte van Parkinson heeft, staat zijn wereld stil. Hij moet zijn glansrijke carrière op geven om zichzelf te concentreren op zijn gezondheid en zijn familie. Vooral zijn familie betekent erg veel voor hem in die periode. Als hij na vijf jaar weer aan het werk wil, is het ontzettend lastig om de juiste balans te vinden tussen het hervinden van zijn carrière en er zijn voor zijn familie.

Sleepy Hollow
In deze serie draait het om Ichabod Crane, die tijdens een missie die hij uitvoerde voor George Washington in 1790 werd vermoord. In 2014 ontwaakt hij echter en blijkt dat de wereld aan de rand van de afgrond staat. Vlak voor zijn dood heeft Ichabod namelijk het hoofd afgehakt van de 'Headless Horseman' een duistere en op moord beluste ruiter. Deze duikt in 2014 weer op en Ichabod moet, met behulp van moderne mensen, alles op alles zetten om er voor te zorgen dat de wereld niet veroverd zal worden door de duistere krachten die deze ruiter leiden.

Dads
De makers van de immens populaire televisieserie Family Guy en de kaskraker Ted hebben een nieuwe comedy geproduceerd; Dads. Twee mannen van rond de dertig hebben hun leven keurig op orde; een baan een huis en bovenal een rustig bestaan. Aan dat rustige bestaan kom abrupt een einde wanneer een onmetelijk toeval ervoor zorgt dat beide vaders van de dertigers bij hun zonen intrekken. Hierdoor is het voorgoed voorbij met de rust en komen er de nodige problemen op het pad van de mannen. Zullen de producenten er na Family Guy en Ted opnieuw slagen met deze comedy serie?

Rake
Nieuwe op de Amerikaanse televisie is de comedyserie Rake. Deze serie is een remake van de gelijknamige comedyserie die al vanaf 2010 in Australië zeer succesvol is. Hoewel de Amerikaanse serie er een eigen draai aan geeft, komen er wel dezelfde verhaallijnen en zelfs dezelfde acteurs in voor. In de serie draait het allemaal om Keegan Deene, een advocaat in strafrecht die de ziekelijke neiging heeft om altijd in de problemen te komen en om met iedereen problemen te krijgen. Deze problemen krijgt hij dan ook niet alleen in de privésfeer, bijvoorbeeld met zijn ex-vrouw en zijn boekhouder, maar ook met rechters, verdachten en vele anderen waar hij mee te make krijgt.

24: Live Another Day
Na acht succesvolle seizoenen leek er een einde te zijn gekomen aan de over de hele wereld populaire serie 24. Een plan om een film te maken, werd niet uitgewerkt en omdat de makers toch vonden dat de serie nog niet afgelopen was, komt er een soort vervolg op de serie. Dit keer zal Jack Bauer niet in 24 maar in 12 afleveringen te volgen zijn, waardoor er vaker gesprongen wordt in de tijd. Dat is overigens niet het enige dat verandert aan de serie; Naast Kiefer Sutherland(Jack Bauer) en Mary Lyn Rajskub(Chloe O'Brian) zal er niemand van de oorspronkelijke cast in de serie terug keren.

Gang Related
Veel series gaan over politieagenten die infiltreren in een criminele organisatie, maar bij de serie Gang Related die vanaf begin 2014 bij FOX te zien is, gaat het andersom: een bendelid infiltreert in het politiekorps van San Fransisco en weet zich op te werken tot de top. Wanneer hij daar eenmaal gekomen is twijfelt hij tussen de keuze voor de bende waar hij ooit zat of de politie waar hij meer en meer vrienden weet te maken en waar hij zich steeds meer op zijn plaats voelt.

Almost Human
We leven meer dan dertig jaar in de toekomst en de politie is uitgerust met mensachtige robots die duo's vormen met menselijke agenten om op deze wijze effectief de misdaad te bestrijden. Wanneer een agent, die een ongelooflijke hekel heeft aan de robots, bij zijn robotpartner merkt dat deze emoties heeft, ontstaat er een diepe vriendschap die niemand voor mogelijk had gehouden.

Us & Them
Us & Them is een remake van de Britse serie Gavin & Stacey dat in Engeland een groot succes was. Gavin en Stacey ontmoeten elkaar online en leren elkaar op deze wijze ook steeds beter kennen. Na zes maanden besluiten de twee dat ze elkaar willen ontmoeten, al is de afstand tussen New York(Gavin) en Pennsylvania(Stacey) behoorlijk groot. Al snel blijkt echter dat het een grotere uitdaging is om zich niets aan te trekken van alle bemoeizucht van vrienden en familie dan het feit dat ze in verschillende staten wonen.

Surviving Jack
Surving Jack is een comedy serie over de zeer conservatieve ex-militair Jack Dunlevy. Jack leeft in de jaren negentig in het zuiden van Californië en als zijn vrouw besluit om rechten te gaan studeren, zal Jack tijdelijk alleen moeten zorgen voor de opvoeding van zijn twee tienerkinderen Frankie en Rachel. Jack heeft echter een nogal onorthodoxe manier van opvoeden in gedachten om zijn kinderen op het juiste pad te houden en zijn kinderen begrijpen dit altijd even goed.

Brooklyn Nine-Nine
Brooklyn nine-nine is een klassieke politie comedy. Als er een nieuwe wind gaat waaien bij het New York Police Department omdat de nieuwe baas zeer streng is en alles volgens het boekje wil doen, komt detective Jake Peralta in de problemen. Peralta heeft namelijk lak aan regels en neemt niets in het leven serieus. Dat zorgt voor onvermijdelijke botsingen tussen Jake en zijn nieuwe baas.

Enlisted
Drie broers, die in alle opzichten van elkaar verschillen, komen allemaal bij het leger terecht en zijn ook nog eens op dezelfde basis gestationeerd. Wanneer de basis grotendeels wordt verplaatst, blijven de broers met enkele andere buitenbeentjes achter om voor de achtergebleven basis te zorgen. Hierdoor leren de broers elkaar opnieuw kennen en wordt de band van hun kindertijd weer vernieuwd en versterkt, al gaat dit niet zonder slag of stoot.

Intelligence
In deze serie wordt de US Cyber command gevolg waarin een agent een microchip in zijn hersenen krijgt geïmplanteerd. Hierdoor kan hij toegang krijgen tot alles binnen het elektromagnetische spectrum en is hij in staat om iedereen op te sporen. Om te voorkomen dat hij in vijandelijke handen valt, krijgt hij een agent van de geheime dienst toegewezen die hem constant in de gaten houdt.

Hostages
Wanneer een arts de president van de Verenigde Staten moet gaan opereren, wordt zijn familie ontvoerd door een FBI agente. Deze agente wordt echter zelf weer onder druk gezet door mensen die haar familie ontvoerd hebben. Ze krijgt haar familie enkel terug wanneer ze ervoor zorgt dat de president vermoord wordt. De serie is gebaseerd op een zeer succesvolle Israëlische serie.

Reckless
Een spannende feel-good serie. Een knappe strafpleitster en een advocaat werken beide aan seksschandaal binnen de politie van South carolina. Langzaam maar zeker beginnen ze gevoelens voor elkaar te ontwikkelen, die ze koste wat het kost proberen te verbergen. Dit Juridische drama zal vanaf eind 2013 te zien zijn bij CBS.

Friends with better lives
Comedy serie rond het herkenbare gevoel dat anderen het altijd beter hebben dan jijzelf. De serie gaat over een groep vrienden van rond de dertig die allen in een andere levenssituatie zitten dan de anderen. Iedereen denkt dat hij of zij het minder goed heeft dan zijn of haar vrienden, waardoor de meest komische situaties ontstaan. De serie zal naar alle waarschijnlijkheid begin 2014 starten.

Mom
In de comedyserie Mom, volgen we een alleenstaande moeder die juist haar gevecht met haar alcoholverslaving heeft overwonnen en afgesloten. Nu ze nuchter is, is ze vastbesloten om haar leven anders in te gaan delen en ze besluit dan ook op opnieuw te beginnen in de Napa Valley in Californië. De serie is gemaakt door de makers van de successerie Tow and a Half man en er wordt derhalve door de meeste mensen veel van verwacht.

We Are Men
Carter heeft de vrouw van zijn dromen en is dan ook dolblij als ze besluiten te trouwen. Bij het altaar wordt hij echter in de steek gelaten door zijn aankomende bruid en vervolgens staat zijn leven volledig op zijn kop. Carter verhuist naar een appartementencomplex waar je op korte termijn een appartement kunt huren en komt daar drie mannen tegen waar hij een diepe vriendschap mee opbouwt. De mannen zijn alle drie wat ouder dan hij en gescheiden van hun vrouw. Samen beleven ze de meest hilarische avonturen.

Crazy Ones
Simon Roberts heeft samen met zijn dochter Sydney de dagelijkse leiding over een reclamebureau. Vader en dochter zijn elkaars tegenpolen maar weten het toch iedere keer weer voor elkaar krijgen om op de juiste manier samen te werken en om op de meest vreemde manieren ervoor te zorgen dat ze klanten krijgen of de huidige klanten behouden.

The Tomorrow People
The Tommorow People is een serie over een aantal mensen in de toekomst. Doordat ze verder ontwikkeld zijn dan de huidige generatie mensen, hebben ze speciale krachten. Wanneer de aarde bedreigd wordt door kwade machten, bundelen ze hun speciale krachten om te vechten tegen het kwaad en de aarde te beschermen. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige serie die in de jaren zeventig van de vorige eeuw werd uitgezonden.

The Originals
The Originals is een spin-off van de The Vampire Diaries. De serie richt zich op de vampiers die in de Vampire Diaries al bekend stonden als de originele vampiers van de wereld. Een spannende en onvoorspelbare serie, waarbij wel aangetekend moet worden dat de serie lastig te volgen is wanneer men onbekend is met The Vampire Diaries. De fans van Vampire Diaries zullen hier geen genoeg van krijgen.

The 100
Deze serie speelt zich af in de toekomst van de wereld. Nadat de aarde door een nucleaire oorlog volledig is verwoest keer er bijna honderd jaar later een ruimteschip terug naar aarde met honderd jeugdige criminelen. Deze jonge mensen dienen als test om te kijken of het mogelijk is om op aarde opnieuw een beschaving op te bouwen. Met honderd criminelen die ook nog eens jong en onvoorspelbaar zijn, weet je echter nooit wat er kan gebeuren. Gebaseerd op de boekenserie van Kass Morgan.

Reign
De serie Reign gaat over een meisje van adel uit Schotland die op haar vijftiende jaar wordt uitgehuwelijkt aan een Franse prins. Wanneer Maria I vlak na deze beslissing vertrekt naar Frankrijk om met deze Prins Francis te trouwen, komt ze terecht in het Franse Koningshuis, waar bedrog, seksuele spanning en duistere geheimen hoogtij vieren. Maria moet zien uit te vinden wie haar vrienden en haar vijanden staan en komt terecht in een spannende zoektocht naar liefde en vriendschap, waarbij mensenlevens niet meetellen.

Star-Crossed
In deze Twilight-achtige serie infiltreren acht buitenaardse jongeren op een highschool in Amerika met een bepaalde missie. Wanneer een van deze buitenaardse jongeren echter verliefd wordt op een aards meisje, dreigt alles fout te lopen. De gemoederen lopen hierdoor zelfs zo op dat de hele aarde bedreigd wordt door duistere machten, waarbij de buitenaardse jongen moet kiezen tussen de liefde van zijn leven of zijn oorsprong. Deze spannende Science Fiction serie wordt vanaf begin 2014 uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen