search
Steven Soderbergh ziet af van regie 'The Knick' seizoen 3
Series / Nieuws

Steven Soderbergh ziet af van regie 'The Knick' seizoen 3

De Oscar-winnende Soderbergh regisseerde eerder alle(!) afleveringen van de eerste twee seizoenen.

Het tweede seizoen van de medische dramaserie The Knick eindigde op een manier waardoor veel kijkers zich afvroegen of de serie nog wel zal doorgaan. Volgens bedenker Steven Soderbergh liet weten dat dit vanaf het begin al de bedoeling is geweest. Tijdens een interview met Indiewire liet hij weten dat The Knick een zogenaamde 'anthology'-serie moet worden, waarbij ziekenhuis Knickerbocker de verbindende lijm tussen de verschillende seizoenen moet vormen. Als gevolg hiervan geeft Soderbergh aan dat latere seizoenen door andere talenten achter de camera zullen worden gemaakt:


''Ik vertelde Cinemax dat ik de eerste twee seizoenen voor mijn rekening zou nemen en dat we daarna voor seizoenen drie en vier een of meerdere regisseurs zullen inhuren om mijn werk over te nemen. Dit is hoe we het elke twee jaar willen doen; iemand inhuren die zijn eigen universum mag vormgeven. Ze hoeven het niet te filmen zoals ik het film. Ze hoeven niet de muziek te gebruiken die ik gebruikte. Ze hoeven niet dezelfde cast te gebruiken. Ze hebben volledige vrijheid.''

Soderbergh regisseerde miraculeus genoeg alle afleveringen van de eerste twee seizoenen en zal waarschijnlijk als uitvoerend producent van toekomstige seizoenen fungeren. En hoewel er momenteel aan een scenario van het derde seizoen wordt gewerkt, is er nog geen officieel groen licht gegeven voor de nieuwe afleveringen.

Aanbevolen artikelen