Uitgebreide synopsis tweede seizoen 'Agent Carter'

Peggy staat voor een uitzonderlijk grote uitdaging.

Jim Pedd, 5 januari 2016 10:10

Nog maar even wachten en dan beginnen Marvel en ABC met de uitzendingen van het tweede seizoen van Agent Carter. De serie, waarin Hayley Atwell de hoofdrol speelt, heeft nu een zeer uitgebreide synopsis gekregen die veel vertelt over het nieuwe seizoen. Er was nog weinig bekend na de promo’s voor het seizoen, maar de synopsis geeft veel informatie.
Marvel’s Agent Carter keert terug voor een dynamisch tweede seizoen vol avontuur en intrige, met Hayley Atwell wederom in de titelrol van de niet tegen te houden Agent Peggy Carter, die nog altijd voor de SSR (Strategic Scientific Reserve) werkt. Toegewijd aan het gevecht tegen nieuwe bedreigingen in het Atomische Tijdperk, vlak na de Tweede Wereldoorlog, reist Agent Carter van New York City naar Los Angeles op haar gevaarlijkste en meest bizarre opdracht tot nu toe. East Coast SSR Chief Jack Thompson (Chad Michael Murray) stuurt Peggy naar de nieuw aangewezen West Coast SSR Chief Daniel Sousa (Enver Gjokaj) om een vreemde moord te onderzoeken, waarbij het lichaam gloeit en kou uitstraalt.

Bij aankomt wordt Peggy herenigd met Howard Stark’s (Dominic Cooper) butler en haar loyale partner-in-crime, Edwin Jarvis (James D’Arcy), die haar in het spannende leven van Hollywood verwelkomt en een plek geeft in Stark’s landhuis. Daar ontmoet Peggy Ana (Lotte Verbeek), Jarvis’ vrijdenkende en toegewijde echtgenote. Het gaat meteen goed tussen de twee. Uiteindelijk leidt het onderzoek Peggy naar de vreemde maar charmante wetenschapper Jason Wilkes (Reggie Austin), die al snel een bondgenoot wordt, en de vonken vliegen over.

Terwijl Peggy aanwijzingen blijft vinden in deze vreemde zaak, leert ze over het vreemde leven van Whitney Frost (Wynn Everett), een filmster, briljant wetenschapper en het brein achter haar echtgenoot en kaniddaat-senator Calvin Chadwick (Currie Graham). Calvin, een politicus die alles doet om aan de top te blijven, raakt bevriend met Vernon Masters (Kurtwood Smith), een veteraan van het War Department met goed begrip van hoe het systeem in elkaar zit. Peggy ontdekt al snel dat corruptie diep geworteld is, waardoor het moeilijk is om onderscheid te maken tussen goed en kwaad. De zoektocht komt tot een hoogtepunt als de Russische spion Dottie Underwood (Bridget Regan) op een nieuwe en onverwachte manier terug in Peggy’s leven komt. Maar zelfs als Peggy de nieuwe stad ontmoet, met zowel oude en nieuwe vrienden en misschien een nieuwe geliefde leert ze dat de felle lichten van het naoorlogse Hollywood een bijzonder sinistere bedreiging verbergen, tegen iedereen die ze wil beschermen.


Vanaf 19 januari te zien.

Lees meer over: peggy carter, abc, marvel, hayley atwell, enver gjokaj, chad michael murray, dominic cooper, james darcy, lotte verbeek, reggie austin, wynn everett, currie graham, kurtwood smith, bridget regan

Informatie over de serie: Agent Carter

Populair nieuws