search
Dvd-recensie: 'Wayward Pines'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Wayward Pines'

Mooie uitgave van het eerste seizoen.

Bedenker: Chad Hodge | Cast: Matt Dillon (Ethan Burke), Carla Gugino (Kate Hewson), Shannyn Sossamon (Theresa Burke), Toby Jones (Dr. Jenkins), Charley Tahan (Ben Burke) | Zender: Fox | Jaren: 2015 "“ heden

Tussen 2012 en 2014 verscheen de boekenreeks Wayward Pines van schrijver Blake Crouch. Zijn reeks volgde geheim agent Ethan Burke, die in een Twin Peaks-achtige reeks de geheimen achter het afgelegen dorpje Wayward Pines moet zien te achterhalen. Daarbij worden thema's als isolatie en menselijke evolutie bestudeerd. Fox verfilmde de boeken als een tiendelige miniserie met Matt Dillon in de hoofdrol.

Dillon speelt in de serie de rol van Ethan Burke, die in een ziekenhuis in Wayward Pines wakker wordt. Het is een idyllisch maar bizar bergdorpje, waar niet alles in orde lijkt te zijn. Ethan wil koste wat het kost de waarheid achterhalen en terugkeren naar zijn gezin. Maar die zoektocht leidt tot een verschrikkelijk geheim.

De serie, die mede door regisseur M. Night Shyamalan gemaakt werd, is erg goed ontvangen. Critici vinden het een enge en vreemde serie, op de meest positieve manier. Afleveringen trokken verder gemiddeld 2 tot 3 miljoen kijkers.DVD: Wayward Pines | Duur: 7 uur | Release: december 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans 5.1 Dolby Digital | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x DVD | EAN: 8-712626-089148 | Met dank aan: Fox

Wayward Pines is als Dvd verkrijgbaar. In een dikke slipcover worden drie minihoesjes aangeleverd, met elk één schijf. Het ontwerp van de cover is de filmposter en als je naar de losse hoesjes kijkt, zie je covers die heel erg lijken op de titelcard van Twin Peaks. Voorop de hoesjes staat telkens aangegeven welke afleveringen erop staan, met achterop korte synopsissen. Die zijn zo kort, dat we ons afvragen waarom het geheel niet in één doos gestopt is.

De beelden zijn lekker sfeervol om naar te kijken en tijdens de serie bekruipt je sterk het gevoel dat er iets aan de hand is, een geheim dat iedereen verbergt. Dat gevoel komt goed over op deze Dvd-uitgave. De beelden zijn uiteraard niet zo haarscherp als sommige Blu-ray uitgaven, maar desondanks erg mooi om naar te kijken. De audio is ook goed te volgen en dialogen krijgen altijd voorrang op muziek.

Er zijn twee extra's toegevoegd aan de uitgave: Where Paradise is Home: Een Wayward Pines-stijlgids en Het creëren van een mythologie. Vooral die laatste is interessant om naar te kijken.

Toekomst
Ondanks dat er maar drie boeken zijn in de reeks, en Fox die allemaal al verfilmd heeft, komt er een tweede seizoen. Dat zal in de zomer van 2016 uitgebracht worden. "Een nieuwe aankomst in Wayward Pines vindt zichzelf te midden van een serieuze rebellie, terwijl de inwoners vechten om hoe de met uitsterven bedreigde mensheid gered moet worden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen