search

Ons nieuws van vrijdag 8 januari 2016

Dvd-recensie: 'Wayward Pines'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Wayward Pines'

Mooie uitgave van het eerste seizoen.

Bedenker: Chad Hodge | Cast: Matt Dillon (Ethan Burke), Carla Gugino (Kate Hewson), Shannyn Sossamon (Theresa Burke), Toby Jones (Dr. Jenkins), Charley Tahan (Ben Burke) | Zender: Fox | Jaren: 2015 "“ heden

Tussen 2012 en 2014 verscheen de boekenreeks Wayward Pines van schrijver Blake Crouch. Zijn reeks volgde geheim agent Ethan Burke, die in een Twin Peaks-achtige reeks de geheimen achter het afgelegen dorpje Wayward Pines moet zien te achterhalen. Daarbij worden thema's als isolatie en menselijke evolutie bestudeerd. Fox verfilmde de boeken als een tiendelige miniserie met Matt Dillon in de hoofdrol.

Dillon speelt in de serie de rol van Ethan Burke, die in een ziekenhuis in Wayward Pines wakker wordt. Het is een idyllisch maar bizar bergdorpje, waar niet alles in orde lijkt te zijn. Ethan wil koste wat het kost de waarheid achterhalen en terugkeren naar zijn gezin. Maar die zoektocht leidt tot een verschrikkelijk geheim.

De serie, die mede door regisseur M. Night Shyamalan gemaakt werd, is erg goed ontvangen. Critici vinden het een enge en vreemde serie, op de meest positieve manier. Afleveringen trokken verder gemiddeld 2 tot 3 miljoen kijkers.DVD: Wayward Pines | Duur: 7 uur | Release: december 2015 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels, Frans 5.1 Dolby Digital | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 3 x DVD | EAN: 8-712626-089148 | Met dank aan: Fox

Wayward Pines is als Dvd verkrijgbaar. In een dikke slipcover worden drie minihoesjes aangeleverd, met elk één schijf. Het ontwerp van de cover is de filmposter en als je naar de losse hoesjes kijkt, zie je covers die heel erg lijken op de titelcard van Twin Peaks. Voorop de hoesjes staat telkens aangegeven welke afleveringen erop staan, met achterop korte synopsissen. Die zijn zo kort, dat we ons afvragen waarom het geheel niet in één doos gestopt is.

De beelden zijn lekker sfeervol om naar te kijken en tijdens de serie bekruipt je sterk het gevoel dat er iets aan de hand is, een geheim dat iedereen verbergt. Dat gevoel komt goed over op deze Dvd-uitgave. De beelden zijn uiteraard niet zo haarscherp als sommige Blu-ray uitgaven, maar desondanks erg mooi om naar te kijken. De audio is ook goed te volgen en dialogen krijgen altijd voorrang op muziek.

Er zijn twee extra's toegevoegd aan de uitgave: Where Paradise is Home: Een Wayward Pines-stijlgids en Het creëren van een mythologie. Vooral die laatste is interessant om naar te kijken.

Toekomst
Ondanks dat er maar drie boeken zijn in de reeks, en Fox die allemaal al verfilmd heeft, komt er een tweede seizoen. Dat zal in de zomer van 2016 uitgebracht worden. "Een nieuwe aankomst in Wayward Pines vindt zichzelf te midden van een serieuze rebellie, terwijl de inwoners vechten om hoe de met uitsterven bedreigde mensheid gered moet worden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC maakt superheldenkomedie 'Powerless'
Series / Nieuws

NBC maakt superheldenkomedie 'Powerless'

Over iemand die in een wereld vol superhelden werkt voor een verzekeringsmaatschappij.

NBC heeft officieel een pilot besteld voor de serie Powerless, een komedieserie met afleveringen van een half uur. De serie is bedacht door Ben Queen, die de pilot schrijft en produceert. De serie is niet gebaseerd op een comic van het DC-canon, maar wordt omschreven als een komedie "die zich afspeelt bij een van de slechtste verzekeringsmaatschappijen van de Verenigde Staten."

Centraal staat "de realiteit van het werkende leven voor een normaal mens zonder superkrachten in een wereld van superhelden en schurken." De serie wordt ook wel omschreven als een superheldenvariant op The Office. Naar verluidt zouden ook helden als Batman, Superman en Wonder Woman op komen dagen in de serie, maar de hoofdpersoon is iemand die werkt voor de verzekeringsmaatschappij.

Marvel werkt aan een soortgelijk project, Damage Control. Hoe het daarmee zit is niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum zesde seizoen 'Game of Thrones' bekend
Series / Nieuws

Premièredatum zesde seizoen 'Game of Thrones' bekend

Daarnaast staat HBO op het punt de show te verlengen met nog twee seizoenen.

We hebben vandaag twee mooie nieuwtjes voor fans van Game of Thrones. Niet alleen heeft HBO vandaag bekend gemaakt wanneer de première van het zesde seizoen plaats vindt, ook heeft de Amerikaanse kabelzender via Entertainment Weekly onthuld dat er zeer waarschijnlijk een zevende en achtste seizoen komen.

Eerst echter de vraag waar eindelijk een antwoord op is: de premièredatum van het zesde seizoen. Die zal op 24 april plaats vinden. Een synopsis voor het seizoen is er nog niet, vermoedelijk komt die over enkele weken wel. Datzelfde geldt voor de eerste synopsissen van afleveringen, die ook tijdens de uitzendingen van het seizoen vrijgegeven worden.

Dan nog het nieuws over een mogelijk zevende en achtste seizoen. EW schrijft dat HBO in onderhandelingen is voor de verlenging van de reeks. Daarbij moeten niet alleen showrunners David Benioff en D.B. Weiss overstag gaan, maar ook de castleden, die hebben getekend tot het zesde seizoen. Het zevende zal niet gesplitst worden over twee jaar, zoals bij een aantal andere series gebeurd is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jake Gyllenhaal en A+E werken samen aan 'anthology'-serie
Series / Nieuws

Jake Gyllenhaal en A+E werken samen aan 'anthology'-serie

De serie zal zich richten op de verschillende sekten die de wereld rijk is/was.

Netwerk A+E heeft aangekondigd dat het zal samenwerken met Nine Stories Productions en acteur Jake Gyllenhaal aan een nieuwe anthology-serie, waarin per seizoen het verhaal wordt verteld van een cult of sekte en de gevolgen die extreme religieuze stromingen met zich meebrengen.

Gyllenhaal en Riva Marker (Beasts of No Nation) zullen fungeren als uitvoerend producenten van het project. Het eerste seizoen zal zich richten op het beruchte verhaal van sekteleider Jim Jones en zijn cult The People Temple of the Disciples of Christ. Getoond wordt hoe Jones van sociale leider en gepassioneerde activist een doorgedraaide spirituele dictator wordt, die zijn 900 volgelingen uiteindelijk zover kreeg dat deze allen tegelijkertijd zelfmoord pleegden.

Het is nog onbekend wanneer de vooralsnog titelloze serie zal worden uitgezonden door A+E.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duivelse nieuwe trailer 'The Omen'-spinoff 'Damien'
Series / Trailer

Duivelse nieuwe trailer 'The Omen'-spinoff 'Damien'

Het netwerk heeft daarnaast aangekondigd wanneer de eerste aflevering van de serie uitgezonden zal worden.A&E heeft een nieuwe trailer van horrorserie Damien online gezet. Damien is een spinoff van de befaamde horrorfilm The Omen uit 1976. Volgens showrunner Glen Mazzara wordt er momenteel gewerkt aan een app waarin wordt uitgelegd wat de antichrist in de jaren tussen zijn kindertijd in The Omen en zijn leven als volwassene in Damien allemaal heeft uitgespookt. Het netwerk heeft ook aangekondigd dat de eerste aflevering op 7 maart zal worden uitgezonden.

Voormalig Merlin-acteur Bradley James neemt de rol van de nu volwassen Damien Thorne alias Satan voor zijn rekening. Lifetime heeft in totaal tien afleveringen van de serie besteld. Naast James zijn er ook rollen in de serie weggelegd voor Barbara Hershey, Omid Abtahi en Megalyn Echikunwoke. Lifetime zal Damien vanaf voorjaar 2016 uitzenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële foto's uit 'Fuller House'
Series / Foto's

Eerste officiële foto's uit 'Fuller House'

Neem in kijkje in huize Fuller.

Onlangs kregen we al een leuke teaser trailer te zien en nu kunnen we een blik werpen op de eerste foto's uit de serie Fuller House, de revival van de sitcom Full House, uitgezonden tussen tussen 1987 en 1995.

Op de foto's zien we uiteraard de belangrijkste personages uit de eerdere show die voornamelijk zal draaien rond de personages D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure), Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) en Kimmy Gibbler (Andrea Barber). D.J. zal aan haar zus Stephanie en haar vriendin Kimmy vragen om bij haar in huis te komen en gezamenlijk voor haar drie zoontjes te zorgen.

Andere rollen komen van John Stamos (Jesse Katsopolis), Bob Saget (Danny Tanner), Dave Coulier (Joey Gladstone) en Lori Loughlin (Rebecca Donaldson-Katsopolis). Het is ondertussen duidelijk dat de zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen niet terug keren in hun rol als de 'kleine' Michelle Tanner. Onlangs werd bekend dat hun jongere zus Elizabeth Olsen (Avengers: Age of Ultron) ook was gevraagd voor de rol, maar ook zij ging niet in op het aanbod.

De dertiendelige opleving is vanaf 26 februari te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.