'Smallville'-actrice Laura Vandervoort gecast in 'Supergirl'

Laura Vandervoort in 'Supergirl'

De actrice speelde in Smallville zelf de rol van Supergirl.

Zilko Tarici, 13 januari 2016 om 16:15

Tijdens de perstour van de Television Critics Assoiation heeft CBS aangekondigd dat Laura Vandervoort, die de rol van Kara/Supergirl speelde in Smallville, de rol zal spelen van Indigo, een levende supercomputer, in Supergirl. Indigo is afkomstig van de planeet Krypton, waar ze gevangen zat in Fort Rozz na zich te hebben gekeerd tegen de inwoners van de planeet. Op Aarde ondervindt Indigo minder tegenstand, behalve natuurlijk in de vorm van Supergirl. Dit is niet de enige keer dat een voormalige Supergirl meedoet in de nieuwe serie; Helen Slater speelde in een eerder aflevering al eens een rolletje.
Een andere nieuwe toevoeging aan de cast is Jeff Branson (The Young and the Restless als het personage Master Jailer. Hij heeft de taak om alle ontsnapte gevangenen van Fort Rozz, waaronder Indigo, op te sporen en terecht te stellen. Ook heeft CBS onthuld dat een toekomstige aflevering zich zal laten inspireren door het klassieke Superman-verhaal For The Man Who Has Everything van Alan Moore. In dit verhaal droomde Superman dat hij zich bevond op een niet ontplofte planeet Krypton en zijn leven een heel andere wending neemt dan op Aarde. Het betreft de dertiende aflevering en zal de titel For The Girl Who Has Everything dragen.

Melissa Benoist (Whiplash) speelt de hoofdrol in de superheldenserie. Daarnaast speelt Mehcad Brooks de rol van James Olsen en Laura Benanti de rol van Alura Zor-El, de Kryptoniaanse moeder van Supergirl. Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash) produceren Supergirl samen met Sarach Schechter en Warner Bros. TV produceren.

Bron: CBS

Lees meer over: supergirl, smallville, laura vandervoort, cbs, jeff branson, alan moore

Informatie over de serie: Supergirl

Populair nieuws