BBC-productie 'War and Peace' in première op BBC First

De serie start zaterdag 13 februari met een dubbele aflevering.

Michelle Iwema, 30-01-2016 13:00

In februari zendt BBC First War and Peace uit, een moderne interpretatie van één van de bekendste verhalen allertijden van Tolstoy. Hierin volgen we het wel en wee van aristocratische families in Sint-Petersburg en Moskou gedurende de Napoleontische oorlogen.
Het is 1805 als we Pierre, Natasha en Andrei, voor het eerst ontmoeten. Ze behoren alle drie tot de sprankelende elite van Sint-Petersburg, maar hebben de jeugdige ambitie om betekenis in hun leven te vinden. De zachtaardige, maar onhandige Pierre wil de wereld verbeteren. De knappe en galante Andrei is gefrustreerd over de oppervlakkigheid van zijn leven en zoekt een doel, terwijl de mooie en energieke Natasha de ware liefde najaagt. Op hetzelfde moment nadert Napoleons leger de Russische grenzen. Net op het moment dat alles wat zij denken te weten in twijfel wordt getrokken, komen Pierre, Andrei en Natasha terecht in een tijd waarin de samenleving van Rusland voor altijd verandert.

Natasja wordt gespeeld door Lily James. Andere acteurs die meespelen zijn onder meer James Norton en Gillian Anderson.

War and Peace gaat in première op BBC First op zaterdag 13 februari om 22:00 uur met een dubbele aflevering

Bron: BBC

Lees meer over: Napoleontische oorlogen, Lily James, Gillian Anderson, Andrew Davies, Helene, Anatole Kuragin, Tolstoy, Oorlog en Vrede, War and Peace, BBC serie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader