search
'Game of Thrones' afleveringtitels onthullen plotdetails
Series / Nieuws

'Game of Thrones' afleveringtitels onthullen plotdetails

Een langverwachte gebeurtenis lijkt snel plaats te vinden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De titels van de eerste afleveringen van het vierde seizoen van HBO-serie Game of Thrones zijn vrijgegeven. En die geven grote hints over wat we mogen verwachten van de eerste afleveringen. Wees dus gewaarschuwd: na de titels volgt een korte analyse van wat we waarschijnlijk kunnen verwachten, compleet met spoilers.


Seizoen 4, Episode 1: "Two Swords." Looptijd: 58 minuten
Seizoen 4, Episode 2: "The Lion and the Rose." Looptijd: 52 minuten
Seizoen 4, Episode 3: "Breaker of Chains." Looptijd: 56 minuten
Seizoen 4, Episode 4: "Oathkeeper." Looptijd: 54 minuten



Two Swords lijkt te verwijzen naar de twee zwaarden die gemaakt zijn door Ice, het grote zwaard van Ned Stark, om te smelten. Tywin Lannister gaf het ene zwaard (Oathkeeper) aan Jaime en het andere (Widow's Wail) aan King Joffrey. De aflevering met de titel The Lion and the Rose lijkt een verwijzing te zijn naar het huwelijk van Joffrey en Maraery Tyrell. Een belangrijke gebeurtenis, want eindelijk komt er enige genoegdoening voor fans van de Starks.

Breaker of Chains verwijst naar Daenerys: waarschijnlijk verovert ze in deze aflevering de stad Mereen. Oathkeeper is een moeilijke, maar waarschijnlijk het uur waarin Jaime zijn zwaard aan Brienne geeft om haar missie te kunnen vervullen: Sansa Stark redden. Maar waar is Sansa?

Overigens zou het niet heel vreemd zijn als het Paarse huwelijk werkelijk al in aflevering twee plaatsvindt. HBO heeft al laten weten dat er vanaf seizoen vier afgeweken wordt van wat tot nu toe een vast stramien was: de grootste gebeurtenis als een soort cliffhanger bewaren tot aflevering negen.

Of onze gokken kloppen merken we al snel: over pak 'm beet een maand is de eerste nieuwe aflevering al te zien op HBO Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen