search

Ons nieuws van dinsdag 4 maart 2014

Nieuwe teaser-trailer 'Fargo'
Series / Trailer

Nieuwe teaser-trailer 'Fargo'

Gebaseerd op de gelijknamige film van de gebroeders Coen

[video_embed]200[/video_embed]

FX heeft een nieuw teaser voor de 10-delige Fargo vrijgegeven. De serie, gebaseerd op de gelijknamige film van de gebroeders Coen, gaat op 15 april van start.

De serie vertelt een geheel nieuw verhaal met dezelfde achtergrond als de film, met een nieuwe zaak en nieuwe personages. De serie bevat dezelfde combinatie van zwartgallige humor, moorden en 'Minnesota nice' die de film een klassieker maakte.

Oscar-winnaar Billy Bob Thornton speelt de hoofdrol van Lorne Malvo, een manipulatieve man die het leven van verzekeringsadviseur Lester Nygaard (Martin Freeman) voor altijd veranderd. Colin Hanks speelt Duluth-politieagent Gus Grimly, een alleenstaande vader die moet kiezen tussen zijn persoonlijke veiligheid en zijn taak als agent wanneer hij oog in oog komt te staan met een moordenaar. Allison Tolman speelt Molly Solverson, een ambitieuze politieagent uit Bernidji.

De kleurrijke cast van Fargo bestaat verder uit acteurs zoals Bob Odenkirk, Oliver Platt, Kate Walsh, Glenn Howerton, Joey King, Peter Breitmayer, Tom Musgrave, Josh lose, Russell Harvard en Adam Goldberg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vince Gilligan's 'Battle Creek' pilot krijgt regisseur
Series / Nieuws

Vince Gilligan's 'Battle Creek' pilot krijgt regisseur

Over twee detectives met totaal verschillende persoonlijkheden.

Afgelopen september kondigde Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan aan een nieuwe serie te maken. Hij werkt naast Better Call Saul ook aan een serie met de titel Battle Creek. Nu is er een regisseur gevonden voor de pilot ervan: Bryan Singer, die o.a. de X-Men-films regisseerde, mag de honneurs waarnemen.

Battle Creek wordt omschreven als een hedendaags detective drama. Er is al een volledig seizoen besteld, en als showrunner is House-bedenker David Shore aangetrokken. Uitvoerend producenten zijn Gilligan en Mark Johnson.

De serie speelt zich af in Battle Creek, Michigan. Twee detectives met totaal verschillende persoonlijkheden werken samen om verschillende misdrijven op te lossen. Gilligan bedacht de serie naar verluidt al in 2002, maar nu pas wordt er actief aan gewerkt. Waarschijnlijk is dat te danken aan zijn enorme succes met Breaking Bad.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' afleveringtitels onthullen plotdetails
Series / Nieuws

'Game of Thrones' afleveringtitels onthullen plotdetails

Een langverwachte gebeurtenis lijkt snel plaats te vinden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De titels van de eerste afleveringen van het vierde seizoen van HBO-serie Game of Thrones zijn vrijgegeven. En die geven grote hints over wat we mogen verwachten van de eerste afleveringen. Wees dus gewaarschuwd: na de titels volgt een korte analyse van wat we waarschijnlijk kunnen verwachten, compleet met spoilers.

Seizoen 4, Episode 1: "Two Swords." Looptijd: 58 minuten
Seizoen 4, Episode 2: "The Lion and the Rose." Looptijd: 52 minuten
Seizoen 4, Episode 3: "Breaker of Chains." Looptijd: 56 minuten
Seizoen 4, Episode 4: "Oathkeeper." Looptijd: 54 minuten



Two Swords lijkt te verwijzen naar de twee zwaarden die gemaakt zijn door Ice, het grote zwaard van Ned Stark, om te smelten. Tywin Lannister gaf het ene zwaard (Oathkeeper) aan Jaime en het andere (Widow's Wail) aan King Joffrey. De aflevering met de titel The Lion and the Rose lijkt een verwijzing te zijn naar het huwelijk van Joffrey en Maraery Tyrell. Een belangrijke gebeurtenis, want eindelijk komt er enige genoegdoening voor fans van de Starks.

Breaker of Chains verwijst naar Daenerys: waarschijnlijk verovert ze in deze aflevering de stad Mereen. Oathkeeper is een moeilijke, maar waarschijnlijk het uur waarin Jaime zijn zwaard aan Brienne geeft om haar missie te kunnen vervullen: Sansa Stark redden. Maar waar is Sansa?

Overigens zou het niet heel vreemd zijn als het Paarse huwelijk werkelijk al in aflevering twee plaatsvindt. HBO heeft al laten weten dat er vanaf seizoen vier afgeweken wordt van wat tot nu toe een vast stramien was: de grootste gebeurtenis als een soort cliffhanger bewaren tot aflevering negen.

Of onze gokken kloppen merken we al snel: over pak 'm beet een maand is de eerste nieuwe aflevering al te zien op HBO Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch derde seizoen voor 'Ripper Street'
Series / Nieuws

Toch derde seizoen voor 'Ripper Street'

Eerste zet van Amazon Prime om een grote concurrent te worden van Netflix.

Verleden jaar werd bekend dat de Britse dramaserie Ripper Street na het tweede seizoen zou stoppen. Tegenvallende kijkcijfers hielden een derde seizoen tegen. Er is echter goed nieuws te melden voor de fans. De nieuwe Britse On Demand-dienst Amazon Prime blaast nieuw leven in de serie.

Een van de eerste acties van Amazon Prime is dat zij het derde seizoen groen licht hebben gegeven. Ook heeft Amazon de rechten gekocht van de twee eerdere seizoenen van het Victoriaanse drama, dat eerder te zien was op de BBC. Verdere details zijn op dit moment schaars, al is de kans groot dat de originele cast in ere wordt hersteld.

De productie van het derde seizoen van Ripper Street start in mei. Amazon Prime wil een serieuze concurrent worden van Netflix. Het aanbieden van originele series moet de concurrentiestrijd kracht bijzetten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lost showrunner: "Einde 'Lost' was zo bedoeld"
Series / Nieuws

Lost showrunner: "Einde 'Lost' was zo bedoeld"

Vanaf het begin wist men al dat het zo zou eindigen.



Eind 2010 werd een punt gezet achter Lost, een tv-serie onder meer bedacht door J.J. Abrams. Niet veel mensen waren zo gelukkig met het slotstuk van de zes seizoenen die oorspronkelijk werden uitgezonden door de tv-zender ABC. Showrunner Carlton Cuse is echter overtuigd van het gekozen einde.

"Dit was het verhaal dat we wilden vertellen. Ik blijf helemaal achter het einde staan dat Damon Lindelof en ik hebben geschreven. Ik heb er totaal geen spijt van," aldus Cuse. "Toen we het einde van Lost begonnen te schrijven, wilde ik dat het slot voor interpretatie vatbaar bleef. We wilden dat de kijkers hun eigen antwoorden konden geven en de serie op hun manier konden beleven."

De man achter het huidige Bates Motel laat weten dat de serie en het einde op hoofdlijnen was gepland. "Natuurlijk kregen we gaandeweg ook veel nieuwe ideeën en we gaven onszelf de ruimte om spontaan te reageren op het verhaal en de personages. Maar het algemene stramien lag vast van bij het begin."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.