search
Eerste details over 'Xena'-reboot
Series / Nieuws

Eerste details over 'Xena'-reboot

Geen cameo voor Lucy Lawless en het wordt een 'korte' reboot.

NBC heeft op dit moment Javier Grillo-Marxuach aan het werk gezet om een reboot te maken van Xena. In een gedetailleerde blogpost op Tumblr gaat hij daarop in. Het lijkt er nu op dat de serie erg kort wordt. Verder blijkt er vooralsnog geen cameo in te zitten voor Lucy Lawless, die we natuurlijk kennen als de originele krijgersprinses.


"Deze versie van Xena wordt geen gewone herfstserie, maar waarschijnlijk een korte 'evenement' achtige serie die buiten het herfstseizoen in première gaat. […] Waarschijnlijk krijgen we tussen de acht en dertien afleveringen. Het is verder onze bedoeling om een verhaal verspreid over die afleveringen te vertellen," schrijft Grillo-Marxuach.

Verder ontkrachtte hij geruchten dat Xena zich af zou spelen in de moderne tijd. Ook lijkt het er niet op dat actrices Lucy Lawless of Renée O'Connor terugkeren. "Hoe goed bedoeld dat ook kan zijn, het zou niet voor iedereen leuk zijn. Ik had bijvoorbeeld een negatief gevoel bij het gebruik van [Leonard] Nimoy in de Star Trek reboot films, bijvoorbeeld, terwijl je geen groter fan van Nimoy zal vinden dan mijzelf. Maar het haalde me uit het verhaal en ik kreeg er niet het gevoel van dat ik iets 'echts' keek. Op de een of andere manier voelden de nieuwe, hercaste personages als ondergeschikt aan de ouden en dat werkte niet voor mij."

Toch zouden toekomstige verschijningen van onder meer Lawless gewoon mogelijk moeten zijn, maar dan moet het "verdiend" voelen. Mocht NBC verder willen gaan met het project, krijgen we een moderne versie van Xena te zien. Een slimme superheldin die nog vooral moet lijken op Katniss Everdeen uit The Hunger Games.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen