search
Serie op Dvd: Girls (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Serie op Dvd: Girls (seizoen 4)

De Golden Globe-winnaar krijgt een nette uitgave.

Bedenker: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: HBO

Afgelopen maand startte op HBO alweer het vijfde seizoen van de dramedy Girls (IMDb = 7,4), van en met bedenker Lena Dunham. Samen met actrices Allison Williams, Jemima Kirke en Zosia Mamet is ze nog steeds op zoek naar wat ze willen met hun leven. Uiteraard zijn ze niet alleen, de mannen in hun leven worden onder meer gespeeld door Star Wars-acteur Adam Driver en Hail, Caesar!-acteur Alex Karpovsky.

De 2013 Golden Globe-winnaar weet nog altijd prima kijkcijfers te trekken. Zo ook het vierde seizoen (RT = 83%), uitgezonden in het eerste kwartaal van 2015. Onlangs bracht Warner Bros. seizoen 4 uit op Dvd.

Synopsis
De vier New Yorkse vriendinnen Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen de geheimen van het leven nog altijd te doorgronden. Intussen wonen ze al een paar jaar in New York City, maar ze weten nog altijd niet wat ze willen - van de jongens, van elkaar, of van zichzelf. En de zaken worden er niet duidelijker op.



Uitgave: Girls - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 26 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Audiocommentaar | Inside the Episodes | EAN: 5051888220573 | Release: februari 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Girls zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de titels aangegeven van de tien afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is redelijk tot goed. Warner Bros. levert namelijk een degelijke transfer af. Deze toont een gemiddelde Dvd-scherpte en kent verder weinig tot geen gebreken: de kleur is goed, detailbehoud in meer donkere delen in het beeld is degelijk en de ruis is niet storend aanwezig. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Al met al niet zo opvallend, gewoon goed.

Inside the Episodes + Audiocommentaar
Zoals bij menig succesvol tv-serie zijn er zogenaamde 'Inside the Episodes'-afleveringen gemaakt voor Girls. Voor iedere episode zijn deze te bekijken op de schijven. Heel lang duren de besprekingen overigens niet, circa 3 tot 4 minuten. Er zijn veel interviews te zien, ook aan de hand van beelden uit de specifieke aflevering. Voor diegenen die meer info willen, kunnen bij zeven afleveringen een track met audiocommentaar opstarten.

Seizoen 6 in 2017
Begin februari is het vijfde seizoen gestart op HBO met de aflevering "Wedding Day". Opnieuw zijn het tien afleveringen en de laatste wordt in april uitgezonden. Van die aflevering is de titel al bekend, namelijk "I Love You Baby." HBO heeft al bekendgemaakt dat Girls een zesde seizoen krijgt. Deze zal ongetwijfeld begin 2017 op de betaalzender verschijnen. Hieronder de trailer voor seizoen 5:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen