search

Ons nieuws van vrijdag 4 maart 2016

Serie op Dvd: Girls (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Serie op Dvd: Girls (seizoen 4)

De Golden Globe-winnaar krijgt een nette uitgave.

Bedenker: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro), Adam Driver (Adam Sackler) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: HBO

Afgelopen maand startte op HBO alweer het vijfde seizoen van de dramedy Girls (IMDb = 7,4), van en met bedenker Lena Dunham. Samen met actrices Allison Williams, Jemima Kirke en Zosia Mamet is ze nog steeds op zoek naar wat ze willen met hun leven. Uiteraard zijn ze niet alleen, de mannen in hun leven worden onder meer gespeeld door Star Wars-acteur Adam Driver en Hail, Caesar!-acteur Alex Karpovsky.

De 2013 Golden Globe-winnaar weet nog altijd prima kijkcijfers te trekken. Zo ook het vierde seizoen (RT = 83%), uitgezonden in het eerste kwartaal van 2015. Onlangs bracht Warner Bros. seizoen 4 uit op Dvd.

Synopsis
De vier New Yorkse vriendinnen Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen de geheimen van het leven nog altijd te doorgronden. Intussen wonen ze al een paar jaar in New York City, maar ze weten nog altijd niet wat ze willen - van de jongens, van elkaar, of van zichzelf. En de zaken worden er niet duidelijker op.



Uitgave: Girls - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 26 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Audiocommentaar | Inside the Episodes | EAN: 5051888220573 | Release: februari 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Girls zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes staan de titels aangegeven van de tien afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is redelijk tot goed. Warner Bros. levert namelijk een degelijke transfer af. Deze toont een gemiddelde Dvd-scherpte en kent verder weinig tot geen gebreken: de kleur is goed, detailbehoud in meer donkere delen in het beeld is degelijk en de ruis is niet storend aanwezig. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard Dolby Digital 5.1 geluidstrack. Al met al niet zo opvallend, gewoon goed.

Inside the Episodes + Audiocommentaar
Zoals bij menig succesvol tv-serie zijn er zogenaamde 'Inside the Episodes'-afleveringen gemaakt voor Girls. Voor iedere episode zijn deze te bekijken op de schijven. Heel lang duren de besprekingen overigens niet, circa 3 tot 4 minuten. Er zijn veel interviews te zien, ook aan de hand van beelden uit de specifieke aflevering. Voor diegenen die meer info willen, kunnen bij zeven afleveringen een track met audiocommentaar opstarten.

Seizoen 6 in 2017
Begin februari is het vijfde seizoen gestart op HBO met de aflevering "Wedding Day". Opnieuw zijn het tien afleveringen en de laatste wordt in april uitgezonden. Van die aflevering is de titel al bekend, namelijk "I Love You Baby." HBO heeft al bekendgemaakt dat Girls een zesde seizoen krijgt. Deze zal ongetwijfeld begin 2017 op de betaalzender verschijnen. Hieronder de trailer voor seizoen 5:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rod Roddenberry naar 'Star Trek'
Series / Nieuws

Rod Roddenberry naar 'Star Trek'

De zoon van bedenker Gene Roddenberry gaat zich ermee bemoeien.

Er komen steeds meer berichten naar buiten rond Bryan Fullers reboot van CBS-serie Star Trek. Nu blijkt ook de zoon van franchise-bedenker Gene Roddenberry, Rod, zich bij de productie te voegen als producent. Fuller vertelde daar het volgende over:

"Gene Roddenberry, de grote vogel van het melkwegstelsel, heeft een mooi ingericht nest achtergelaten voor fans van Star Trek om van te genieten. En het is alleen passend dat Rod Roddenberry en Roddenberry Entertainment zich bij ons nieuw Star Trek avontuur voegen om zich ervan te verzekeren dat zijn vaders nalatenschap van hoop voor de toekomst en oneindige diversiteit in oneindige combinaties onze verhalen dooraderd, zoals Gene Roddenberry gewild had."

En Roddenberry zelf: "Morele dilemma's, menselijke problemen, complexe personages en een oprecht gevoel van optimisme. Dat zijn de hoekstenen van Star Trek, die het de afgelopen vijftig jaar zo'n invloedrijke en geliefde franchise gemaakt hebben. Waar ik me altijd nederig gevoeld heb door zijn nalatenschap en zijn vele fans, is het een oprechte eer om me bij een team van ongelofelijk capabele individuen te voegen, wiens doel het is om het nalatenschap van Star Trek te bewaken en dat naar een publiek in een nieuwe tijd en op een modern platform te brengen."

De franchise keert volgend jaar terug en is te zien op CBS All-Access.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of S.H.I.E.L.D.' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

'Agents of S.H.I.E.L.D.' krijgt vierde seizoen

De avonturen van Director Coulson gaan ook volgend jaar verder.

De ABC/Marvel-serie Agents of S.H.I.E.L.D. hervat de uitzendingen van het derde seizoen bijna, maar nu laat Marvel weten dat er een vierde komt. Hoeveel afleveringen er komen voor het seizoen is nog niet zeker, maar waarschijnlijk worden het er 22. Voordat het vierde seizoen van start gaat, moet uiteraard het derde nog afgerond worden.

Daarvan wordt pas net begonnen met de tweede helft. Hierin zien we hoe Director Coulson (Clark Gregg) en zijn onvermoeibare team het op moeten nemen tegen de meedogenloze Hive. Tegelijk moeten ze om zien te gaan met de groeiende wereldwijde zorgen over Inhumans die overal te pas en te onpas lijken te ontstaan.

Op 8 maart gaan de uitzendingen van het derde seizoen weer verder. De eerste aflevering heet Bouncing Back en heeft al een synopsis: In de nasleep van zijn reis naar Maveth, is Coulson meer vastberaden dan ooit om Gideon Malick te pakken en Hydra voor eens en voor altijd te beëindigen. Ondertussen komen Daisy en het team steeds meer Inhumans tegen met krachten zoals ze die nooit eerder gezien hebben. Zijn het vrienden of vijanden?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee acteurs gecast in tv-versie 'The Exorcist'
Series / Nieuws

Twee acteurs gecast in tv-versie 'The Exorcist'

Gebaseerd op William Peter Blatty's iconische boek uit 1971 en de filmklassieker van William Friedkin.

Alfonso Herrera (Sense8) en Ben Daniels (House of Cards) zijn naar verluidt gecast in de pilot-aflevering van Fox-dramaserie The Exorcist. Zoals de titel al doet vermoeden is de (mini?)serie gebaseerd op het iconische boek van William Peter Blatty uit 1971 en de beruchte verfilming van William Friedkin uit 1973.

Jeremy Slater (Fantastic Four) schrijft momenteel het scenario van de serie. Het betreft een psychologische thriller met twee mannelijke hoofdpersonages: de warme en onzelfzuchtige Father Tomas Ortega (Herrera) en de intense Father Marcus Lang (Daniels). Samen nemen zij de zaak van een familie die geteisterd wordt door demonen voor hun rekening.

Slater, James Robinson, David Robinson en Barbara Wall zullen The Exorcist produceren voor 20th Century Fox TV en Morgan Creek Productions.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian McShane gecast in Neil Gaimans 'American Gods'
Series / Nieuws

Ian McShane gecast in Neil Gaimans 'American Gods'

Bryan Fuller (Hannibal) is de showrunner van de veelbelovende serie.

Deadwood-acteur Ian McShane zal spoedig terugkeren naar de televisiewereld. Hij heeft zal namelijk de sleutelrol van Mr. Wednesday spelen in de Starz tv-serie American Gods, een verfilming van Neil Gaimans ambitieuze boek. De opnames moeten in april van start gaan in het Canadese Toronto.

American Gods vertelt het verhaal van Shadow Moon (Ricky Whittle), een ex-gevangene die nu werkt als bodyguard en reisgenoot van de mysterieuze Mr. Wednesday. Het duo raakt al snel betrokken bij een strijd tussen de goden van de oude mythologie en de nieuwe goden van geld, media en technologie.

De serie wordt gerund door twee producenten van de meest kritisch bejubelde NBC-series van de afgelopen tien jaar: Hannibal-showrunner Bryan Fuller en Kings-producent Michael Green. Laatstgenoemde werkte eerder samen met McShane aan Kings. Green en Fuller zullen beiden fungeren als uitvoerend producent, scenarist en showrunner. Gaiman zal daarnaast ook de scenario's van bepaalde afleveringen voor zijn rekening nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian McShane onthult 'Game of Thrones'-personage
Series / Video/clip/featurette

Ian McShane onthult 'Game of Thrones'-personage

En bekijk een verwijderde scène uit het vijfde seizoen.

[video_embed]1531[/video_embed] preview

Er is weer wat nieuws rond Game of Thrones naar buiten gebracht. Niet alleen heeft acteur Ian McShane er duidelijk naar gehint wie hij speelt in de film, ook heeft HBO een verwijderde scène van het vijfde seizoen vrijgegeven, die laat zien hoe de onvrede groeit jegens beslissingen van Jon Snow (Kit Harington). Die clip kan je hierboven bekijken.

Het verhaal van McShane bevat uiteraard spoilers, dus we waarschuwen er maar voor dat je enkel verder moet lezen op eigen risico. Het gaat om een gerucht dat in verbinding staat met de boeken van George R.R. Martin. McShane vertelde het volgende over zijn personage:

"Ik speel een oud-krijger die vredelievend geworden is. Dus ik behoor tot een groep van vredige… bijna een cultus, een vredige groep. Ik breng een geliefd personage terug tot leven waarvan iedereen denkt dat 'ie dood is. Meer dan dat zal ik niet zeggen."

De gewone kijker zal daar misschien niet al teveel uit halen, op een hint naar het lot van Jon Snow naar. De lezer van de boeken ziet echter iets anders. In het vierde boek van de reeks, A Feast For Crows, reizen Brienne of Tarth en Podrick Payne langs een religieuze gemeenschap. Daar runt een voormalig ridder een groep van monniken, die allemaal een gelofte van stilzwijgen afgelegd hebben. Het klinkt als het personage van McShane. Maar de twist zit erin dat een van de leden Sandor Clegane, de Hound, lijkt te zijn.

Wellicht dat McShane dus dit personage speelt, en de Hound terug brengt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen