Tv-serie op Dvd: Tessa

Tv-serie op Dvd: Tessa

Thekla Reuten als het politiek incorrecte titelpersonage; basic Dvd-uitgave.

Bram de Groot, 19 maart 2016 16:00

Regie: Pieter van Rijn | Cast: Thekla Reuten (Tessa Blom), Niels Gomperts (Rico Blom), Stefanie van Leersum (Daniëlle 'Daan' Blom), Joes Brauers (Jasper 'Jappie' Blom), Bo Maerten (Barbara Loonhuizen), Esmée van Kampen (Hanneke van Lier) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: BNN
BNN/VARA lanceerde november 2015 naast het nieuwe boksdrama Vechtershart ook de komedieserie Tessa, met Thekla Reuten (The American, De Reünie) in de hoofdrol als het politiek incorrecte titelpersonage. De achtdelige serie werd gebaseerd op de Deense serie Rita uit 2012.

De serie van regisseur Pieter van Rijn en producent Warner Bros. wist echter niet enorm te overtuigen. Toch mogen de kijkcijfers niet slechts genoemd worden. Gemiddeld keken 900.000 mensen naar de acht afleveringen. Onlangs bracht Just Entertainment het debuutseizoen van Tessa Blom uit op Dvd.

Synopsis
De stoere, politiek incorrecte lerares Tessa rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en zegt iedereen precies waar het op staat. De leerlingen lopen met haar weg maar volwassenen kunnen geen grip op haar krijgen. Tessa is lerares en alleenstaande moeder met drie kinderen. Zowel op school als in haar privéleven schopt ze de boel behoorlijk in de war. Ze heeft een gruwelijke hekel aan autoriteit en ligt daarom regelmatig overhoop met collega’s. Maar Tessa heeft een klein hartje en voelt feilloos aan wat iedereen nodig heeft. Dus geeft ze mensen graag een zetje in de goede richting. Of ze nu willen of niet.


Uitgave: Tessa - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: geen | EAN: 8717344757997 | Release: februari 2016 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Tessa zitten vastgeklikt in dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Nergens is extra informatie terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is netjes. De kleuren zijn erg natuurlijk en de scherpte is voor een Dvd-uitgave bovengemiddeld te noemen. Er zijn verdere geen storende zaken als ruis waarneembaar en de donkere delen van het beeld zijn goed in zwartwaarde en behouden redelijk netjes de details. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack is surround, maar basic. Veel surround effects zijn er niet te horen, aangezien de nadruk voornamelijk op de dialoog ligt.

Geen bonusmateriaal
Just Entertainment levert deze uitgave kaal op. Er zijn zelfs geen trailers te bekijken voor andere Just-uitgaven. Online zijn er wat promo's te vinden, onder andere één waarin de collega's van Tessa worden geïntroduceerd:


Geen tweede seizoen voor Tessa
Zoals hierboven vermeld waren de kijkcijfers wat mager. Voor NPO1 en de zenders voldoende reden om geen tweede seizoen te laten maken. De fans zijn hier waarschijnlijk niet echt blij mee, aangezien Tessa afsluit met een cliffhanger... Tessa blijkt namelijk zwanger te zijn. Het origineel Rita, te zien op Netflix, biedt mogelijk uitkomst. Hieronder de trailer voor het Deense origineel:


Lees meer over: dvd, review, recensie, tessa, 2015, bnn, vara, Pieter van Rijn, Thekla Reuten, Niels Gomperts, Stefanie van Leersum, seizoen 1

Populair nieuws