search
Vijf nieuwe Britse dramaseries op BBC First
Series / Nieuws

Vijf nieuwe Britse dramaseries op BBC First

Onder meer \'Happy Valley\', \'Lady Chatterley's Lover\' en \'Ripper Street\' zijn deze lente te zien op de zender.

Deze lente komen vijf Britse series naar de zender BBC First. Zo zullen er seizoenen te zien zijn van Happy Valley, Lady Chatterley's Lover, Ripper Street, The Syndicate en Father Brown.


Happy Valley seizoen 2 gaat met een dubbele aflevering van start op BBC First op zaterdag 2 april om 22:00 uur. De nuchtere politieofficier Catherine Cawood staat hierin opnieuw aan het hoofd van haar toegewijde team politieagenten in Calder Valley, West Yorkshire. Tijdens haar dienst doet ze een gruwelijke ontdekking - een lijk. De verwondingen van het slachtoffer vertonen schokkende overeenkomsten met een reeks andere moorden die de afgelopen maanden zijn gepleegd. Dit doet vermoeden dat er een seriemoordenaar rondloopt. De zaak wordt nog schokkender wanneer blijkt dat Catherine het slachtoffer kent "“ wat grote gevolgen zou kunnen hebben voor haar en haar gezin.

Seizoen 3 van The Syndicate gaat in première op dinsdag 12 april om 21:00 uur. Daarin volgen we het personeel van het ooit zo indrukwekkende Hazelwood Manor in de kustplaats Scarborough. Ooit werkten er meer dan dertig personeelsleden in het huis, nu blijven er nog maar vijf over, nadat Lord en Lady Hazelwood zich gedwongen zagen om de rest te ontslaan. Het dienstmeisje Sarah, schoonmaakster Dawn, kok Julie, jachtopziener-annex-bruidsjonker Sean en tuinman Godfrey moeten allemaal bijbaantjes nemen om het landgoed draaiende te houden.

Seizoen 4 van Father Brown gaat op donderdag 28 april om 21:00 uur van start. In dit seizoen duikt een man die al jaren vermist is opnieuw op net wanneer zijn vrouw op hertrouwen staat, maar wanneer hij dood wordt teruggevonden, valt de verdenking meteen op zijn naasten. Het dorp krijgt ook een dosis Hollywood-glamour wanneer een filmploeg arriveert.

Holliday Grainger, Richard Madden en James Norton spelen de hoofdrollen in Jed Mercurio's bewerking van Lady Chatterley's Lover, dat dinsdag 5 april om 21:00 uur van start gaat. Hierin keert Sir Clifford Chatterley na de Grote Oorlog terug als een gebroken man naar Wragby Hall moet zijn beeldschone en temperamentvolle jonge echtgenote Constance zich aanpassen aan een nieuw leven. Clifford is na een vreselijke verwonding vanaf zijn middel verlamd en wijst elke vorm van affectie af, waardoor Constance eenzaam en afgezonderd achterblijft. Op een wandeling door het landgoed komt ze jachtopziener Oliver Mellors tegen. Hij is ook net teruggekeerd uit de oorlog en heeft zijn toevlucht gevonden in de natuur. Hun wederzijdse aantrekking en behoefte aan menselijk contact leiden al snel tot een gepassioneerde affaire. Wanneer het schandaal bekend dreigt te raken, moet Constance haar eigen toekomst kiezen; het intellectuele leven dat ze met Clifford heeft opgebouwd, of het sensuele en emotionele leven met Mellors.

Tot slot keert Ripper Street terug op donderdag 28 april om 21:45 uur met de start van het vierde seizoen. Hierin staat opnieuw de criminele onderwereld van de Londense East End centraal, ditmaal op het hoogtepunt van de zomer van 1897, wanneer koningin Victoria haar diamanten jubileum viert.

Naar welke van deze series kijken jullie het meeste uit?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen