search
Showrunners rechtvaardigen cliffhanger 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Showrunners rechtvaardigen cliffhanger 'The Walking Dead'

Er is fikse kritiek op het einde van het zesde seizoen.

Het zesde seizoen van The Walking Dead is ten einde gekomen met een behoorlijk grote cliffhanger. Daar is ook meteen flinke kritiek op: kijkers moeten nu tot na de zomer wachten om te weten hoe het af loopt met een van de personages. Geen wonder dus dat sommigen dit het "failliet" van de show noemen. In een reactie daarop vertellen showrunner Scott Gimple en Robert Kirkman over de twist. Let op: bevat spoilers.


"Het einde van het verhaal, dat is wat mensen zagen," vertelt Gimple. "En als we onthullen wie degene is die de klappen krijgt, is dat het begin van een heel ander verhaal. De gevolgen daarvan, hoe iedereen daardoor gevormd wordt, hoe mensen erop reageren en hoe de wereld voor iedereen verandert, dat is het volgende deel van het verhaal."

Kirkman vindt het vooral een geweldige cliffhanger. "Ik hou van die spanning, van de anticipatie om te ontdekken wat het is. Als je de comics leest, weet je dat elk nummer wel eindigt met een grote cliffhanger. Ik vind het geweldig. Maar dit verhaal, de cliffhanger is niet het verhaal. Het verhaal van de aflevering, en Scott en Matt Negrete hebben dat geweldig opgezet, is hoe Rick hier vol zelfvertrouwen in gaat. Deze aflevering gaat over het verlies van dat zelfvertrouwen. Het gaat over het veranderen van die mindset."

Wat vinden jullie ervan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen