search

Ons nieuws van maandag 4 april 2016

Tv-serie op Dvd: Hawaii Five-O (seizoen 5)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Hawaii Five-O (seizoen 5)

De hitserie van CBS op een volle Dvd-uitgave.

Bedenker: Leonard Freeman | Cast: Alex O'Loughlin (Steven J. "Steve" McGarrett), Scott Caan (Daniel "Danny / Danno" Williams), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kona "Kono" Noshimuri), Masi Oka (Dr. Max Bergman) e.a. | Uitzending serie: 2010 - heden | Tv-zenders: CBS | Veronica

Sommige series lijken het eeuwige leven te hebben, maar uiteindelijk komen ze allemaal tot een einde. De originele serie Hawaii Five-O wist het maar liefst twaalf seizoenen uit te houden, van 1968 tot en met 1980. CBS zag ik 2010 nieuwe kansen en gaf het politiedrama een nieuw leven. Ondertussen is de revival toe aan zijn zesde seizoen. Een schot in de roos.

Nog steeds weet de nieuwe Hawaii Five-O (IMDb = 7,4), met onder meer Alex O'Loughlin en Scott Caan, toenemende gemiddelde kijkcijfers te noteren. Met gemiddeld 12,3 miljoen kijkers stond de politieserie op de 20e plek in de Nielsen Rating Top over 2015.

In het vijfde seizoen zien we uiteraard opnieuw de lokale politie van Hawaii aan het werk. In Nederland is de serie te zien op Veronica en onlangs bracht Universal Pictures seizoen 5 uit op Dvd.



Uitgave: Hawaii Five-O - Seizoen 5 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 25 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits | Extra's: 'Sweet disaster' music video featuring Freelance Riot | Aloha Action! Season 5 | Directing with Daniel Dae Kim | Five-0 music | Five-0 x100 | Gag Reel | Shore Lines: Season 5 | EAN: 8713045245696 | Release: Februari 2016 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het vijfde seizoen van Hawaii Five-0 zitten vastgeklikt van de doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een insteekhoes. In de keepcase staat duidelijk vermeld, inclusief synopsissen, op welke schijven welke afleveringen en extra's zijn opgenomen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is erg matig. Het meest positieve zijn de kleuren die redelijk aan doen en passen bij de serie. Ook de scherpte is nog redelijk, maar door de aanwezige ruis en een uiterst matige detailweergave tijdens de meer donkere beelden is dit zelfs voor een Dvd-uitgave een te matige beeldkwaliteit. To bad!

Nodige extra's
Over de schijven staan een aantal, veelal kortdurende extra's verspreid. Zo is een muziekvideo te bekijken van Freelance Riot, is na te gaan hoe Daniel Dae Kim regisseert en is een gag reel aan te zetten. De uitgebreidere featurettes 'Aloha Action! Season 5' en 'Shore Lines: Season 5' bieden de fans mogelijk meer wenselijke inhoudelijke details. Er zijn veel interviews en beelden van de achter de schermen te zien, al wordt het geheel ook sterk ondersteund door beelden uit de afzonderlijke afleveringen. In 'Five-O Music' wordt stilgestaan bij de ondersteunende muziek in de serie.

In de States nadert het zesde seizoen het einde
Ondertussen is het zesde seizoen alweer bijna afgerond in de States. Ook dit seizoen bestaat uit maar liefst 25 afleveringen. CBS kondigde afgelopen maand aan dat er (waarschijnlijk later dit jaar) een zevende seizoen start. Als de kijkcijfers aanhouden dan zou de nieuwe Hawaii Five-O-versie zomaar uit meer dan 12 seizoenen kunnen gaan bestaan.

Hieronder een promo voor het zesde seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer 'Feed the Beast' met David Schwimmer en Jim Sturgess
Series / Trailer

Teaser trailer 'Feed the Beast' met David Schwimmer en Jim Sturgess

De nieuwe misdaadserie van AMC.

[video_embed]1570[/video_embed]

Hierboven zie je de teaser trailer voor de AMC-serie Feed the Beast, waarin acteurs David Schwimmer (Friends) en Jim Sturgess (Close to the Enemy) de belangrijkste rollen spelen. De misdaadserie is gebaseerd op de Deense serie Bankerot, van Kim Fupz Aakeson.

In Feed the Beast hebben de vrienden Tommy Moran (Schwimmer) en Dion Patras (Sturgess) de droom om een succesvol restaurant te runnen. Als ze eenmaal starten met het verwezenlijken van hun gezamenlijk passie komen ze in de problemen als één van de briljante chefs problemen heeft met de maffia en de wetgeving.

Vanaf 31 mei moet de serie te zien zijn op AMC en er verschijnen in eerste instantie 10 afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon kondigt derde seizoen Bosch aan
Series / Nieuws

Amazon kondigt derde seizoen Bosch aan

Meer werk voor Titus Welliver!

Geoffrey Ketels

Amazon heeft de voorbije tijd heel wat geïnvesteerd in het uitbouwen van haar portfolio met series. Niet alleen werden verschillende nieuwe projecten aangekondigd, daarnaast kregen bestaande reeksen ook een extra seizoen. Deze keer is het de beurt aan de serie Bosch. Net als Mozart in the Jungle en Transparent krijgt deze namelijk een derde seizoen.

De Amazon serie Bosch is gebaseerd op de boeken van Michael Connolly. In de reeks volgen we Titus Welliver in de rol van agent die als detective niet zelden zelf ernstig in de problemen zit. Buiten Connolly maken ook Jamie Hector, Lance Reddick en Madison Lintz deel uit van de cast. Welk boek uiteindelijk aan de basis zal liggen van het derde seizoen is vooralsnog niet bekend. Ook wanneer we de première van het derde seizoen mogen verwachten blijft vooralsnog even een geheim.

Ben jij ook al zo benieuwd naar wat de serie Bosch in het derde seizoen allemaal voor ons in petto zal hebben?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast 'Doctor Who' spin-off 'Class' onthuld
Series / Nieuws

Cast 'Doctor Who' spin-off 'Class' onthuld

Wie spelen een rol in Class?

BBC Three heeft de hoofdrolspelers van Doctor Who spin-off Class onthuld. De cast bestaat uit Greg Austin, Fady Elsayed, Sophie Hopkins en Vivian Oparah, die bijgestaan worden door Katherine Kelly. Zij speelt een lerares en krachtige nieuwe aanwezigheid op Coal Hill School. Onderaan dit bericht kan je een video bekijken waarin de castleden aan ons voorgesteld worden.

De vier leerlingen van Coal Hill School hebben allen hun eigen geheimen en verlangens en te maken met hun eigen ergste angsten. Dat terwijl ze een leven vol vrienden, ouders, huiswerk, seks en leed moeten leiden. De middelbare school waar ze op zitten is al sinds het begin onderdeel van het universum van Doctor Who. De prijs daarvan is dat de muren van tijd en ruimte rond de school dun geworden zijn; aan de andere kant van de muren wacht iets dat iedereen wil vermoorden.

De opnames gaan vandaag van start en de uitzendingen vinden later dit jaar plaats.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe reeks 'South Park' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Nieuwe reeks 'South Park' krijgt premièredatum

In september kunnen we weer genieten van de komedieserie.

Comedy Central heeft bekend gemaakt wanneer het twintigste seizoen van South Park in première gaat. Het seizoen waarin gevierd wordt dat de show maar liefst twee decennia loopt, gaat op 14 september in première in de Verenigde Staten.

"South Park is in de ziel van Comedy Central geworteld en we zijn blij dat er nog jaren nieuwe afleveringen komen om het publiek te vermaken. De serie is vandaag de dag net zo urgent en relevant als de dag dat het in première ging en na bijna twintig seizoenen blijft het fans van nieuwe generaties aantrekken," luidde een statement van Comedy Central.

De serie zal voorlopig nog niet van de buis gaan. Afgelopen juli werd South Park vernieuwd tot 2019, waarmee de show 23 seizoenen krijgt en een totaal van minimaal 304 afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners rechtvaardigen cliffhanger 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Showrunners rechtvaardigen cliffhanger 'The Walking Dead'

Er is fikse kritiek op het einde van het zesde seizoen.

Het zesde seizoen van The Walking Dead is ten einde gekomen met een behoorlijk grote cliffhanger. Daar is ook meteen flinke kritiek op: kijkers moeten nu tot na de zomer wachten om te weten hoe het af loopt met een van de personages. Geen wonder dus dat sommigen dit het "failliet" van de show noemen. In een reactie daarop vertellen showrunner Scott Gimple en Robert Kirkman over de twist. Let op: bevat spoilers.

"Het einde van het verhaal, dat is wat mensen zagen," vertelt Gimple. "En als we onthullen wie degene is die de klappen krijgt, is dat het begin van een heel ander verhaal. De gevolgen daarvan, hoe iedereen daardoor gevormd wordt, hoe mensen erop reageren en hoe de wereld voor iedereen verandert, dat is het volgende deel van het verhaal."

Kirkman vindt het vooral een geweldige cliffhanger. "Ik hou van die spanning, van de anticipatie om te ontdekken wat het is. Als je de comics leest, weet je dat elk nummer wel eindigt met een grote cliffhanger. Ik vind het geweldig. Maar dit verhaal, de cliffhanger is niet het verhaal. Het verhaal van de aflevering, en Scott en Matt Negrete hebben dat geweldig opgezet, is hoe Rick hier vol zelfvertrouwen in gaat. Deze aflevering gaat over het verlies van dat zelfvertrouwen. Het gaat over het veranderen van die mindset."

Wat vinden jullie ervan?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: De hoofdpersoon van 'Game of Thrones'
Series / Poll

Poll: De hoofdpersoon van 'Game of Thrones'

Wie is het en wie zou het volgens jou moeten zijn?

Onlangs bleek uit een wiskundige analyse van het derde boek A Storm of Swords in de A Song of Ice and Fire-boekenreeks van schrijver George R.R. Martin dat Tyrion Lannister de absolute hoofdpersoon was. Naar aanleiding daarvan vragen we ons af wie volgens jullie de hoofdpersoon van Game of Thrones, de HBO-serie die gebaseerd is op de boeken, is, en wie dat zou moeten zijn. Kortom: we vragen jullie om twee keuzes te maken.

Daarbij limiteren we ons tot personages die in elk geval aan het begin van het zesde seizoen van de HBO-show nog in leven zijn. Daarnaast hebben we wel Jon Snow (Kit Harington) toegevoegd, omdat de vermoedens zo groot zijn dat hij nog leeft.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag poll: Goede ontvangst 'House of Cards'
Series / Poll

Uitslag poll: Goede ontvangst 'House of Cards'

Het vierde seizoen behoort tot de besten van de reeks.

Een maand geleden liet Netflix het vierde seizoen van House of Cards in première gaan. Critici waren al een stuk positiever over dat seizoen dan het derde en in onze polls rond de nieuwe reeks over Frank (Kevin Spacey) en zijn echtgenote Claire Underwood (Robin Wright) blijkt dat ook jullie erg positief zijn.

"Ik vond seizoen 3, na het geweldige 2e wel behoorlijk wat minder, maar het 4e is weer van hoog niveau," schrijft Daredevil1 in een reactie die de boel mooi samenvat. Jullie vinden het een "erg goed" seizoen, want 59% van de stemmen ging naar die optie. Verder koos 28% voor de optie "goed" en 8% voor "vermakelijk".

Als we dan kijken naar de ranglijst zien we dat het vierde seizoen net na het tweede geplaatst wordt, maar duidelijk vér boven het derde:
Seizoen 1 43%
Seizoen 2 32%
Seizoen 4 24%
Seizoen 3 1%


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rol voor Jessica Henwick in 'Iron Fist'
Series / Nieuws

Rol voor Jessica Henwick in 'Iron Fist'

We kennen haar als een van de Sandsnakes in Game of Thrones.

Marvel en Netflix hebben een nieuw castlid gevonden voor serie Iron Fist. De show heeft een actrice uit Game of Thrones gecast voor de rol van Colleen Wing. Het betreft de dame Jessica Henwick, die we hierboven kunnen zien als een van de Sand Snakes in Game of Thrones. Entertainment Weekly meldt dat Colleen Wing een grote rol krijgt in de show.

Zij is een martial arts expert en heeft een eigen dojo. Ze zou een "onmisbare bondgenoot" zijn voor Finn Jones' Danny Rand / Iron Fist, als die terug keert naar New York. Hij is als de serie begint vier jaar afwezig geweest uit de stad en komt terug en ziet daar grote chaos.

De show wordt gemaakt door Scott Buck. Er is verder nog geen premièredatum, maar vermoedelijk zal de serie in september 2017 zijn première beleven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.