Jonathan Nolan: 'Westworld' is 10 uur durende film

Jonathan Nolan: Westworld is 10 uur durende film

Niets kon hem voorbereiden op de grootte van dit HBO-project.

Jim Pedd, 28-04-2016 11:33

HBO's Westworld heeft een moeilijke productie. Toch staat showrunner Jonathan Nolan erop dat het sci-fi drama nog altijd op schema ligt. De productie was gewoon véél ingewikkelder en groter dan hijzelf en HBO ingeschat hadden. Tegenover io9 vertelde hij dat besloten werd tot de productiestop om hem en co-bedenker Lisa Joy meer tijd te schrijven om de scenario's af te maken.
De opnames van de serie begonnen voordat alle scripts af waren en om die reden moest men op een gegeven moment wel stoppen. Dat de serie een combinatie is van western en sci-fi maakt het nog ingewikkelder, want alles op de set moest apart ontworpen, gekocht of gebouwd worden.

"Niets dat ik ooit gemaakt heb kon me voorbereiden op deze lawine van productievereisten," vertelde Nolan. "De waarheid is dat we een 10-uur durende film maken. Het is niet echt een TV-serie. Als ze zeggen 'Het is geen TV, het is HBO', maken ze geen grappen. We maken een western, maar ook een sci-fi film. We nemen min of meer 'Alien,' 'Days of Heaven' en 'Unforgiven' tegelijk op. Het is gewoon een gigantische onderneming."

De manier waarop er in sommige media gesproken wordt over de productieproblemen frustreert Nolan dan ook. "Ik heb veel onzin over de serie gelezen. Ik heb zoveel fucking onzin gelezen over dit project "“ en het is bizar als je het vergelijkt met de onzin die ik over de Batman-films las."

De serie wordt omschreven als een "duistere odyssee over de opkomst van kunstmatige intelligentie en de toekomst van zonde."

Bron: io(

Lees meer over: hbo, westworld, jonathan nolan, vertraging, anthony hopkins, evan rachel wood, james marsden, ed harris

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws