search

Ons nieuws van donderdag 28 april 2016

Waarom vervolg Criminal Minds op zich laat wachten
Series / Nieuws

Waarom vervolg Criminal Minds op zich laat wachten

De geschiedenis lijkt zich te herhalen...

Geoffrey Ketels

Fans van de serie Criminal Minds zitten reeds enige tijd te wachten op de aankondiging van het twaalfde seizoen. In principe werd deze aankondiging toch ergens in de loop van de maand april verwacht, maar nu de laatste dagen van de maand zijn ingegaan laat de titel nog steeds op zich wachten. Wordt het elfde seizoen dan misschien toch het einde van Criminal Minds?

In de praktijk staat een twaalfde seizoen van de reeks nog steeds in de planning, maar een rechtenkwestie zou alles een beetje vertragen. CM zou op moment van schrijven namelijk nog in onderhandeling zijn met ABC Studios. Deadline liet eerder uitschijnen dat beide partijen er alles aan doen om een regeling te vinden voor een twaalfde seizoen, maar er nog geen concrete overeenkomst is gesloten.

Bovenstaande zal bij de fans uiteraard wat angst opwekken, maar eigenlijk is het niets nieuws onder de zon. Het is immers de derde keer in de voorbije vier jaar dat er langer moet worden gediscussieerd vooraleer er een nieuw seizoen kan worden aangekondigd. De kans dat de aankondiging van een twaalfde seizoen binnenkort volgt is dan ook nog steeds zeer groot!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox geeft '24: Legacy' compleet seizoen
Series / Nieuws

Fox geeft '24: Legacy' compleet seizoen

Corey Hawkins neemt het stokje van Kiefer Sutherland over.

FOX heeft besloten om dramaserie 24: Legacy een complete seizoen te geven. Het wordt het volgende hoofdstuk in de 24-franchise, die vorig jaar een revival beleefde met Kiefer Sutherland. Hij was in een korter, 12 afleveringen durend seizoen te zien dat de titel Live Another Day droeg.

In deze reboot neemt Corey Hawkins het stokje van Sutherland over. Laatstgenoemde is overigens wel gewoon uitvoerend producent van de reboot-serie. Hij werkt samen met Howard Gordon, Brian Grazer, Manny Coto en Evan Katz aan de nieuwe reeks. Naast Hawkins spelen ook Miranda Otto en Jimmy Smits rollen.

Zij moeten in een race tegen de klok proberen een terroristische aanslag in de Verenigde Staten te voorkomen. Het format wordt hetzelfde als de oorspronkelijke race en dus zal de show wederom realtime zijn. De première vindt in de loop van het 2016-17 TV-seizoen plaats.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jonathan Nolan: 'Westworld' is 10 uur durende film
Series / Nieuws

Jonathan Nolan: 'Westworld' is 10 uur durende film

Niets kon hem voorbereiden op de grootte van dit HBO-project.

HBO's Westworld heeft een moeilijke productie. Toch staat showrunner Jonathan Nolan erop dat het sci-fi drama nog altijd op schema ligt. De productie was gewoon véél ingewikkelder en groter dan hijzelf en HBO ingeschat hadden. Tegenover io9 vertelde hij dat besloten werd tot de productiestop om hem en co-bedenker Lisa Joy meer tijd te schrijven om de scenario's af te maken.

De opnames van de serie begonnen voordat alle scripts af waren en om die reden moest men op een gegeven moment wel stoppen. Dat de serie een combinatie is van western en sci-fi maakt het nog ingewikkelder, want alles op de set moest apart ontworpen, gekocht of gebouwd worden.

"Niets dat ik ooit gemaakt heb kon me voorbereiden op deze lawine van productievereisten," vertelde Nolan. "De waarheid is dat we een 10-uur durende film maken. Het is niet echt een TV-serie. Als ze zeggen 'Het is geen TV, het is HBO', maken ze geen grappen. We maken een western, maar ook een sci-fi film. We nemen min of meer 'Alien,' 'Days of Heaven' en 'Unforgiven' tegelijk op. Het is gewoon een gigantische onderneming."

De manier waarop er in sommige media gesproken wordt over de productieproblemen frustreert Nolan dan ook. "Ik heb veel onzin over de serie gelezen. Ik heb zoveel fucking onzin gelezen over dit project "“ en het is bizar als je het vergelijkt met de onzin die ik over de Batman-films las."

De serie wordt omschreven als een "duistere odyssee over de opkomst van kunstmatige intelligentie en de toekomst van zonde."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aml Ameen in 'Sense8' vervangen
Series / Nieuws

Aml Ameen in 'Sense8' vervangen

Een conflict met de makers ligt eraan ten grondslag.

Netflix-serie Sense8 kreeg vrij snel na de première van het eerste seizoen een tweede. Lily en Lana Wachowski mochten nog wat meer afleveringen maken en nu blijkt de productie niet helemaal soepel te verlopen. Deadline schrijft dat acteur Aml Ameen abrupt uit de serie gezet is en nu vervangen wordt door acteur Toby Onwumere.

Volgens Deadline begonnen de problemen tussen Ameen en Lana Wachowski tijdens een table read in Berlijn, werden die erger in India en is Ameen toen uit de productie gezet. Dat terwijl er wel al enkele afleveringen opgenomen waren. Op dit moment heeft het tweede seizoen van de nog geen releasedatum, en weten we niet of de problemen achter de schermen hier van invloed op zullen zijn.

Kijken jullie uit naar een tweede seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.