search
Ryan Murphy maakt nieuwe miniserie 'Feud'
Series / Nieuws

Ryan Murphy maakt nieuwe miniserie 'Feud'

De hoofdrollen in de serie zullen worden gespeeld door Jessica Lange en Susan Sarandon.

Ryan Murphy, de Emmy- en Golden Globe-winnende producent van succesverhalen zoals American Horror Story en American Crime Story, waarvan het eerste deel The People v. O.J. Simpson een megahit was in Amerika, werkt momenteel aan een nieuwe miniserie voor FX. De serie draagt de titel Feud en het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen.


Feud laat bekende conflicten in al hun geuren en kleuren zien, en het eerste seizoen zal zich richten op de legendarische rivaliteit tussen twee van de grootste filmsterren ooit: Joan Crawford (die gespeeld zal worden door Jessica Lange) en Bette Davis (Susan Sarandon). We zien hoe de twee uiteindelijk in 1962 samenwerken aan een film om hun beide carrières (die indertijd in het slop waren geraakt) te doen herleven. Het resultaat was de kaskraker What Ever Happened to Baby Jane?, een film die vijf Oscar-nominaties kreeg en een cultklassieker werd.

Naast Lange en Sarandon zijn er in Feud ook rollen weggelegd voor Alfred Molina als regisseur Robert Aldrich, Stanley Tucci als studiobaas Jack Warner en Judy Davies als roddeljournalist Hedda Hopper.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen