search

Ons nieuws van vrijdag 6 mei 2016

Omschrijvingen volgende afleveringen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Omschrijvingen volgende afleveringen 'Game of Thrones'

Afleveringen vier en vijf hebben titels én synopsissen.

HBO heeft de officiële synopsissen van de volgende twee afleveringen vrijgegeven voor hitserie Game of Thrones. Het gaat om afleveringen vier en vijf, respectievelijk Book of the Stranger en The Door getiteld.

Aflevering #54 van de serie en nummer vier van seizoen zes heeft de volgende synopsis: "Tyrion (Peter Dinklage) sluit een deal. Jorah (Iain Glen) en Daario (Michiel Huisman) ondernemen een moeilijke taak. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) en Cersei (Lena Headey) proberen hun situatie te verbeteren."

De aflevering is geschreven door David Benioff & D.B. Weiss en geregisseerd door Dan Sackheim. Op 15 mei wordt deze uitgezonden.

Dan is er nog aflevering #55 van de serie en nummer vijf van seizoen zes. "Tyrion zoekt een vreemde bondgenoot. Bran (Isaac Hempstead-Wright) leert veel belangrijks. Brienne (Gwendoline Christie) gaat op een missie. Arya (Maisie Williams) krijgt de kans zichzelf te beteren."

Deze aflevering is eveneens door Benioff en Weiss geschreven. Regisseur was Jack Bender. De première vindt plaats op 22 mei.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington ontkracht gerucht 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Kit Harington ontkracht gerucht 'Game of Thrones'

Hij heeft vanalles te vertellen over Jon Snow.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Komende zondag gaat Game of Thrones weer verder. Er zijn veel theorieën over het lot van Kit Haringtons Jon Snow en hoe hij na zijn terugkeer zal zijn. Tegenover Entertainment Weekly vertelde hij dat er iets heel interessants aan zit te komen. Zo geloofden sommigen dat Jons bewustzijn overleefde binnen Direwolf Ghost. Dat blijkt niet te kloppen.

"Er is een briljant stukje tekst als Melisandre vraagt: 'Wat heb je gezien?' En hij antwoordt: 'Niets, er was helemaal niets.' Dat gaat direct in op onze diepste angst, dat er niets is na de dood. En voor mij was dat de belangrijkste zin in het hele seizoen. Jon is nooit bang geweest voor de dood en dat heeft hem een sterk en eerbaar man gemaakt. Maar hij realiseert zich nu iets over zijn leven: Hij moet het leven, want dat is het enige wat er is. Hij is naar de andere kant geweest en er is daar niets. En dat verandert hem. Het brengt een angst voor god naar hem. Hij heeft het niets gezien en dat verandert iemand op de meest fundamentele manier mogelijk. Hij wil nooit meer dood gaan. Maar als het toch gebeurt, wil hij niet teruggebracht worden."

Volgens EW is het daarmee niet meer mogelijk dat Ghost tijdelijk de geest van Jon bewaakte. Maar precies weten zullen we het zondag pas, als de derde aflevering, Oathbreaker, uitgezonden wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dear White People' wordt Netflix-serie
Series / Nieuws

'Dear White People' wordt Netflix-serie

De eerste tien afleveringen zullen in 2017 beschikbaar worden gesteld door Netflix.

Netflix maakt een nieuwe comedy-serie gebaseerd op de Sundance Award-winnende film Dear White Poeple van schrijver/regisseur/producent Justin Simien. De serie is een productie van Lionsgate, wiens zustermaatschappij Roadside Attractions de filmversie in 2014 uitbracht. De opnames van het eerste seizoen, dat zal bestaan uit tien afleveringen van elk een half uur, zullen later dit jaar van start gaan. Netflix zal de serie in 2017 beschikbaar stellen.

De film (en de serie) gaat over een groep gekleurde studenten, die zich moeten zien te redden op een voornamelijk blanke universiteit, waar kwesties van racisme snel in de doofpot worden gestopt. De genoemde groep pikt dit soort gedoe echter niet langer, wat de nodige gevolgen heeft.

De serie wordt net als de film geschreven door Simien, die ook de eerste aflevering zal regisseren. Devon Shepard, Stephanie Allain Bray en Julia Lebedev zullen dienst doen als uitvoerend producenten van Dear White People.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Murphy maakt nieuwe miniserie 'Feud'
Series / Nieuws

Ryan Murphy maakt nieuwe miniserie 'Feud'

De hoofdrollen in de serie zullen worden gespeeld door Jessica Lange en Susan Sarandon.

Ryan Murphy, de Emmy- en Golden Globe-winnende producent van succesverhalen zoals American Horror Story en American Crime Story, waarvan het eerste deel The People v. O.J. Simpson een megahit was in Amerika, werkt momenteel aan een nieuwe miniserie voor FX. De serie draagt de titel Feud en het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen.

Feud laat bekende conflicten in al hun geuren en kleuren zien, en het eerste seizoen zal zich richten op de legendarische rivaliteit tussen twee van de grootste filmsterren ooit: Joan Crawford (die gespeeld zal worden door Jessica Lange) en Bette Davis (Susan Sarandon). We zien hoe de twee uiteindelijk in 1962 samenwerken aan een film om hun beide carrières (die indertijd in het slop waren geraakt) te doen herleven. Het resultaat was de kaskraker What Ever Happened to Baby Jane?, een film die vijf Oscar-nominaties kreeg en een cultklassieker werd.

Naast Lange en Sarandon zijn er in Feud ook rollen weggelegd voor Alfred Molina als regisseur Robert Aldrich, Stanley Tucci als studiobaas Jack Warner en Judy Davies als roddeljournalist Hedda Hopper.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Synopsissen seizoensfinales 'The Flash' en 'Arrow'
Series / Nieuws

Synopsissen seizoensfinales 'The Flash' en 'Arrow'

Cryptische omschrijvingen voor de The CW-series.

The CW heeft de omschrijvingen voor de seizoensfinales van Arrow en The Flash vrijgegeven. Het gaat om het vierde seizoen van Arrow en het tweede seizoen van The Flash. Heel veel nieuws leren we uiteraard niet, de grote verrassingen komen tijdens de uitzendingen wel.

THE FLASH - "The Race of His Life"
THE FLASH VS. ZOOM "“ Nadat Zoom (gastrol Teddy Sears) zijn echte plannen onthult, belooft Barry (Grant Gustin) alles te doen wat nodig is om hem tegen te houden. De aflevering is geregisseerd door Antonio Negret en geschreven door Aaron Helbing & Todd Helbing.

ARROW - "Schism"
OLIVER WERKT SAMEN MET EEN VERRASSENDE KRACHT OM DAMIEN DARHK TEGEN TE HOUDEN "“ Oliver (Stephen Amell) werkt samen met een verrassende kracht in een poging Damien Darhk (gastrol Neal McDonough) en zijn magie voor eens en voor altijd te stoppen. De aflevering is geregisseerd door John Behring, gebaseerd op een verhaal van Greg Berlanti en teleplay van Wendy Mericle & Marc Guggenheim.

De seizoensfinale van The Flash wordt op 24 mei uitgezonden. Die van Arrow op 25 mei.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: mei 2016
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: mei 2016

Met o.a. Mr Robot, Downton Abbey, Call The Midwife, Luther en Flikken Rotterdam.

Deze maand een wat rustiger maandje aan het Blu-ray en Dvd front, wat betreft series! Welke serie komt op zeker in jouw collectie?

Hieronder de lijst met Dvd en Blu-ray releases in mei:

4 mei: Mr Robot (Seizoen 1)
6 mei: (Seizoen 2)
10 mei: Follow the Money (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
11 mei: Familie Kruys (Season 2)
11 mei: Downton Abbey (Seizoen 6) Ook op Blu-ray
11 mei: Downton Abbey (Seizoen 1 t/m 6) Ook op Blu-ray

12 mei: Pablo Escobar: De beruchte drugsbaron (Seizoen 3)
19 mei: Danni Lowinski (Seizoen 4)
19 mei: Danni Lowinski (Seizoen 1 t/m 4)
21 mei: Midsomer Murders (Seizoen 17)

24 mei: Silent Witness (Seizoen 19)
24 mei: Father Brown (Seizoen 4)
24 mei: Call The Midwife (Seizoen 5)
24 mei: Jordskott (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
24 mei: Luther (Seizoen 4) Ook op Blu-ray
24 mei: Aquarius (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
27 mei: Flikken Rotterdam (Seizoen 1)
31 mei: The Sandhamn Murders (Seizoen 2)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.