search
'Game of Thrones' terugblik seizoen 3
Series / Video/clip/featurette

'Game of Thrones' terugblik seizoen 3

Bekijk een 25-minuten durende terugblik, met als hoogtepunt de Red Wedding.



Net als de afgelopen seizoenen heeft HBO ook dit jaar een recap vrijgegeven van wat er tot nu toe gebeurd is in Game of Thrones. Het derde seizoen zit zo vol met twists dat bovenstaande video dit jaar maar liefst 25 minuten duurt. Mocht je dus weer de Red Wedding willen beleven, zet de video dan vooral aan!

Over een kleine drie weken is de eerste aflevering van seizoen vier te zien op HBO. In de Verenigde Staten debuteert het seizoen op 6 april, in Nederland op 7 april, op HBO Nederland. Er is overigens ook al een synopsis voor het nieuwe seizoen, die wel veel details weggeeft.

Mocht je dus niet zo houden van spoilers, lees van niet verder.

Bemoedigd door het feit dat er bij de Red Wedding in de Riverlands zoveel van hun Stark-vijanden gesneuveld zijn, houden de Lannisters vast aan de Iron Throne. Maar staan hun ego's dat niet in de weg? En nieuwe bedreigingen komen op in het zuiden, noorden en oosten. Terwijl Stannis Baratheon in Dragonstone zijn leger opnieuw opbouwt, komt er een directere bedreiging uit het zuiden, in de vorm van Oberyn Martell, de Lannister-hatende "Red Viper of Dorne", aan in King's Landing. Hij is daar om het huwelijk van Joffrey en Margaery Tyrell bij te wonen, maar lijkt ook een geheime agenda te hebben. In het noorden staat de Night's Watch kansloos tegenover het enorme leger van Mance Rayder, dat op zijn beurt op de vlucht is voor een grotere vijand: de ondode White Walkers. En alsof dat niet genoeg was, probeert Daenerys Targaryen, vergezeld door haar drie draken en een leger van Unsullied, de Mereen te bevrijden, de grootste stad in Slaver's Bay. Als haar dat lukt, heeft ze genoeg schepen om de oversteek naar Westeros te maken, en de Iron Throne te veroveren…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen