search
Dvd-recensie: 'Flikken Rotterdam' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Flikken Rotterdam' seizoen 1

Een prima uitgave, maar niet hoogstaand.

Cast: Mark van Eeuwen (Dries van Weelden), Maartje van Wetering (Esther Wegereef), Huub Stapel (Hein Berg), Cees Geel (Stan Vroom), Maryam Hassouni (Lieve Jansons) | Jaren: 2016 "“ heden | Zender: AVROTROS

Het succes van Flikken Maastricht moest onderhand wel leiden tot een spin-off, de serie die zich afspeelt rond de politiemacht in Limburg doet het immers zo goed… Dit jaar kwam de verwachting van velen eindelijk uit en ging Flikken Rotterdam in première.

Hein Berg is de strenge en veeleisende officier van justitie. In Rotterdam krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen, nadat hij in Amsterdam een kroongetuigezaak heeft opgeblazen. Het rechercheteam waar hij in de Maasstad mee te maken krijgt bestaat uit Dries van Weelden, Esther Wegereef, Lieve Jansons en Stan Vroom. Dries is een charmante ex-marinier met een losbandig leven. Zijn partner Esther heeft een heel andere achtergrond. Zij is een slimme, stoere vrouw. Getrouwd met haar jeugdliefde en opgevoed in een strenggelovig gezin. Stan is een politieagent van de oude stempel. In zijn werk blinkt hij uit, maar met de bijkomende emoties kan hij minder goed omgaan. Zijn nieuwe partner Lieve weet toch een gevoelige snaar te raken. Zij is voor niets en niemand bang en staat haar mannetje. Het team krijgt het zwaar te verduren als hun collega Ben Slachter in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Ben ziet het geweld tegen hem keren als hij een crimineel doodschiet bij een gijzeling. De rijksrecherche doet het onderzoek, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Stan gaat op zoek naar de waarheid en dat brengt hem en de rest van het team in een lastige positie.

De show werd ondanks forse kritiek op de accenten van sommige castleden erg goed bekeken. Naar de seizoensfinale keken maar liefst 1,4 miljoen mensen "“ een mooi getal dat erop wijst dat de serie het erg behoorlijk heeft gedaan.Dvd: Flikken Rotterdam seizoen 1 | Duur: c.a. 450 minuten | Release: mei 2016 | Video: 16:9 | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-718274-546835 | Met dank aan: Warner Bros.

De Dvd-uitgave is erg mooi. Warner levert een uitvouwbare hoes aan, waarop de drie schijven netjes gepresenteerd worden. Daar zit een slipcover omheen met hetzelfde ontwerp als de hoes. Kijk je op de achterkant van de uitvouwbare hoes, tref je synopsissen van de afzonderlijke afleveringen aan. Kortom: een uitgave die er erg goed uit ziet.

Video en audio
De beelden zijn niet perse van de hoogste kwaliteit, maar zien er nog altijd prima uit, net als moederserie Flikken Maastricht. Vooral sfeerbeelden van Rotterdam zijn erg mooi om naar te kijken en geven een goede indruk van hoe de stad eruit ziet. De geluiden klinken ook goed uit de boxen, met nadruk op dialoog. In sommige stukken, bijvoorbeeld als de sirenes aangaan, klinkt het geheel niet heel mooi gebalanceerd, dan komt het iets aan de harde kant uit de boxen.

Toekomst
Het is nog altijd niet zeker of er een tweede reeks komt van Flikken Rotterdam. Acteur Victor Reinier vertelde dat de netmanager van NPO1 nog toestemming moet geven, maar dat de AVROTROS al overstag is. Dat komt natuurlijk door de goede kijkcijfers "“ uiteindelijk lijkt het erop dat we alleen hoeven te wachten op de uitslag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen